Blöta träningskläder.nu

Herrejösses vilken dag! När klockan var 7:15 och jag gick hemifrån till jobbet var termometern redan uppe på 20 grader :) Like it! Väl hemma igen kastade jag mig i solen och stekte lite...och då var det över 30 grader, hela Jönköping kokade kan jag meddela. När det är varmt och skönt väder vaknar verkligen staden till liv, alla människor är ute, så underbart att se.

                            

Kändes ju sådär att gå in på gymmet sen och sätta sig i cykelsalen, den var visserligen sval och skön, men redan efter 3 minuter i scenljuset rann svetten på mig. Har nog aldrig varit så blöt av svett innan, lovar, kläderna var fullkomligt genomsura! Men då vet man att man kört hårt i alla fall :) Nu får de hänga på tork över natten :P


Det är typiskt svenne-fasoner

...att inte vara nöjd med sig själv, eller jo man får vara nöjd med sig själv men inte säga det högt! Det är lite smått förbjudet att säga att man är riktigt stolt över hur man ser ut, att man har snygg kropp eller har någon/några riktigt grymma skills, typ att man är jätteduktig på att trixcykla, att man är grym på datorer eller svinbra på någto speciellt ämne i skolan. Nej istället säger man; nähä du, ser du inte mina lår och mina armar?! eller nja, det vet jag inte om jag är så bra på...kan ju bli bättre om man säger så. Ja ni känner säkert igen det. För i den situationen har vi alla varit någongång, vare sig vi vill erkänna det eller ej. Men det är så det är helt enkelt, man är rädd för att låta uppnosig och viktig på något sätt och vill inte skryta med sig själv. Men varför egentligen? Det är förståeligt att man inte gör det jämt och ständigt men en gång ibland då man faktiskt är nöjd med sig själv eller något av sina verk kan man väl få lov och säga det högt?


Tjaa, vad ska man säga? Köttbullar kanske?
Det är ju ganska typiskt svenskt om man säger så...


Så därför, för att inte vara så svennig, ska jag säga att jag är riktigt nöjd över mig själv genom att jag presterat bra i ett par kurser i skolan bland annat Historia A och Engelska B, har visserligen Ida Andersson också att tacka för historian, vi fixade det tillslut vännen, som vi sa att vi skulle göra, tack! Men engelskan har jag faktiskt bara mig själv att vara stolt och klappa mig själv på axeln för.

Känns rätt bra att få säga det rakt ut på det där sättet, prova du med! Våga vara nöjd med dig själv och låta andra veta om det!


Hair

Ännu en bra melodi från Gaga-bruden:




Attackerar kroppen...

...med hela 120 minuter BodyAttack idag. Är ju snart inne i juni månad vilket innebär att jag har instruerat attack i sisådär tre månader ungefär (vad tiden går fort!) och att jag nu har kommit till den punkten då jag måste filma mitt pass och skicka in det till LessMills och bli bedömd utan dem för att få min licence. Första filmningen idag för fitnessgruppen och den gick inte bra, redan i början gjorde jag en liten tabbe som gör att jag inte är nöjd och vill filma om, så nästa vecka kör jag igen. Grejen är att jag är lite rädd för filmkameror, vi brukar liksom inte komma överrens så bra. Och som pricken över i, när jag körde min fasta klass på kvällen utan filmkamera, går det huuur bra som helst. Men jaja, det är väl bara att göra om och göra bättre :) 

                           

Nu är i alla fall duschen riktiigt underbar innan sängen väntar!

Björnholmen

Lördag och jag sätter mig på tåget ännu en gång till Vetlanda. Efter ett tags velande fram och tillbaka så bestämmer vi oss för hur kvällen ska se ut, dans på Björnholmen får det bli, trots att vädret kanske inte var toppen och endast 62 personer som hade tackat ja till evenemanget på fecebook. Men undertiden vi fixade oss i ordning blev vi allt mer pepp (inte med med hjälp av Jesse och Sven!!).

                               
                         
                             Premiär på Bröjnholmen för detta år, jag tror
                                      bestämt att sommaren är på G!!

Väl där gjorde vi storslagen och laglig entré tillsammans alla tre, underbart! Och när vi kom ut på dansgolvet och bandet som var inga mindre än Wahlströms började spela flöt kvällen iväg! Både nya och bekanta ansikten förgyllde kvällen. Att vara tillbaka på danslogarnas golv igen, det är sommar det!

Bekräftelse

Ibland blir jag galen på livet. På allt och alla. Det händer inte ofta, men ibland. Sånna stunder är jobbiga och kämpiga, men de går över. Tids nog så går det över. Håll ut. 

                                    

Men om jag inte vill hålla ut då? Om jag vill veta nu? Direkt? Eller förlåt; dirr? Varför kan man inte bara säga som det är? Hur svårt kan det vara egentligen? Tydligen väldigt svårt. Ibland önskar jag att jag kunde höra vad vissa människor tänker och tycker...eller vill man verkligen det?


Slut

60 minuter stenhårt cykelpass med Lisa och Elenore.
Drygt 60 minuter grispass i gymmet för överkroppen.



Musklerna skakar och jag orkar i stort sätt inte lyfta min arm. Och så hade jag tvätttid idag, och ibland bara hatar jag när jag bor i lägenheten högt upp och måste gå alla trappor upp och ner, särskilt när man har träningsvärk. En rumpa som känns som en enda stor klump, lår som värker och två vader som tennisbollar i knävecken, ja ni hör ju hur underbart jag har det. Kommer det bli en natt med feber tro? Vi får väl se.


Noll

Min hjärna har nog redan tagit sommarlov verkar det som. Inget plugg vill fastna och inte finns det alls någon motivation heller för den delen. Vill bara att allt ska vara över så att man kan släppa allt ett tag och bara få koncentera sig på andra saker. Lov nu tack?!


Den där Lady Gaga



Lyssnar inte mig lite på Gagas nya album. Vissa låtar är helt okej faktiskt.
Får väl ge det en chans ändå.
Typ den här är ganska bra:


Fashon of his love



Tjejen är ju lite konstig om man säger så, men går verkligen sin egen väg och har minst sagt sin egen stil!
Go Gaga!


Back on track

                                         

Tillbaks i träningssalen och jag är lycklig :) Efter dagens APU samt föreläsning om läkemedel och mediciner så jag får delegering inför sommaren stegade jag hem och satte mig och pluggade lite. Sista rycket nu innan sommarlov. Därefter drog jag till sportlife en timma tidigare för att kötta lite ben i gymmet innan jag drog min cykelklass. Helt perfekt att köra lite styrka och därefter kondition, är ju som grädde på moset liksom, kan inte bli bättre en tisdagskväll!

Rabarberkräm

Har kokat rabarberkräm idag, riktigt lätt att göra. Gott är det också.



Recept:
4 port

450 g rabarber
4 dl vatten
1,5 dl socker
2,5 msk potatismjöl

Gör såhär: Koka upp vatten och socker. Skölj och hacka rabarbern. Lägg i rabarbern i det kokande vattnet och låt koka cirka 5 minuter eller tills bitarna blivit mjuka och kokat sönder. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och tillsätt i kastrullen. Ta av från värmen och låt svalna.

Lätt som en plätt!

Blodsmak


                              

Har, som ni säkert vetat om, varit sjuk i lite drugt en vecka och där med inte kunnat träna heller. Idag var det dags att återgå till gamla rutiner, vilket innebar Bodyattack. Hmm, kanske inte det bästa att börja veckan med. Kändes som om jag flåsade ganska rejält i den där micken, som tur var har jag förstående deltagare. Efter klassen kände jag smaken av blod i munnen. Men nu är det bara att ta tag i livet igen och komma igång på riktigt, toppa formen nu inför sommaren. Häng i och kämpa. Bara så obehagligt att man kan tappa så mycket på bara en vecka...Det dåliga samvetet kommer krypande och nu vill jag bara träna ännu mer för att komma tillbaka och bli bättre än innan! GO GO GO!

Måndagmorron kan vi glömma

Ovärd dag. Gjorde inget vettigt i skolan och det kändes bara allmänt onödigt att vara där. Det är ju så det blir nu på slutet, när allt är på upphällningen och ingen drar igång något nytt projekt (...!?! tss...jag vet att ni tänker samma sak som jag C och S:)) Hade lika gärna kunnat ligga kvar i sängen hela dagen idag, för det var ingen höjdare att kliva upp en måndagsmorgon som denna, sängen var så skön och skrek åt mig att inte lämna den ensam, det riktigt skar  i hjärtat då jag låste dörren:( Haha..skämtåsido. Trött är ordet för dagen.

                 

Att så gräs

Detta är ett utmärkt recept på en finfin gräsmatta:

1. Skaffa en tomt.
2. Ta dit en grävmaskin som lägger på lite jord här och där och plattar till.
3. Jämna ut för hand med hjälp av en skrapa.
4. Hyr en bult (gallervält) med massa sten på och dra den över området.
5. Luckra upp med en pinnräfsa fast i stål.
6. Ta fram såmaskinen och sprid ut fröna.
7. Släpa nu bulten än en gång över området för att platta till och sätta gräsfröna på plats.
8. Nu är det bara vänta, vattna och vänta lite till. Sen blir det förhoppningsvis en gräsmatta, grön och fin som tål tuffa tag. Oh yes, we like:)



Helgens bästa: "Bosse bult; Björköbys bästa bultare!"


Bara mitt!


 

Känns ju ganska bra att äntligen få byta ut ID-kortet mot detta lilla rosa mirakel.


Plugg

Sista veckorna nu då. Och helt plötsligt har man hur mycket som helst att göra.

- Ett prov
- En inlämning
- En muntlig redovisning
- En koplettering

Antar att det blir kött nästa vecka. Pluggeliplugg. Och jag som skulle satsa järnet på träningen...hmm, hur ska detta gå. Men tänker att det är värt att satsa på det sista nu i skolan sen är man ju fri, och DÅ kan jag träna och BARA lägga fokus på den! Livet :)

Nu är det snart helg i vilket fall och jag ska inte bära med mig datorn, nej den låser jag in i lägenheten och åker bort ett tag! Åker till syster på trädgårdsfest, det ni, det är inte dumt alls!

Hur ska jag tolka dig vännen?



I miss the sound of your voice
And I miss the rush of your skin
And I miss the still of the silence
As you breathe out and I breathe in

If I could walk on water
If I could tell you what's next
I'd make you believe
I'd make you forget

So come on, get higher, loosen my lips
Faith and desire and the swing of your hips
Just pull me down hard
And drown me in love
So come on, get higher, loosen my lips
Faith and desire and the swing of your hips
Just pull me down hard
And drown me in love

I miss the sound of your voice
Loudest thing in my head
And I ache to remember
All the violent, sweet
Perfect words that you said

If I could walk on water
If I could tell you what's next
I'd make you believe
I'd make you forget

So come on, get higher, loosen my lips
Faith and desire and the swing of your hips
Just pull me down hard
And drown me in love
So come on, get higher, loosen my lips
Faith and desire and the swing of your hips
Just pull me down hard
And drown me in love

I feel of your heart
I taste the sparks on your tongue
I see angels and devils
And God, when you come on
Hold on, hold on, hold on, hold on

Sing sha la la la
Sing sha la la la la

So come on, get higher, loosen my lips
Faith and desire and the swing of your hips
Just pull me down hard
And drown me in love
So come on, get higher, loosen my lips
Faith and desire and the swing of your hips
Just pull me down hard
And drown me, drown me in love

It's all wrong, it's all wrong
It's all wrong, it's so right
So come on, get higher
So come on and get higher
'Cause everything works, love
Everything works when you're on


Social igen?

Gick till skolan idag! :) Eller, ja skolan och skolan, sportlife snarare. Även att jag inte skulle delta gick jag dit och fick närvaro och tittade på när de andra tränade. JAG VILL OCKSÅ!!! Mot slutet kunde jag inte hålla mig, jag fick hoppa in på bodypumpen och instruera benlåt och maglåt, me love :) Så även om jag mestadels gick runt bland deltagarna och korrigerade tekning och puschade på dem så njöt jag, nästa vecka hoppas jag kunna träna och köra som vanligt.

Förövrigt så knarkar jag hostmedicin, just so you know if you think I'm a litle bit wierd...

Knäppta händer



Ber en bön till högre makter (om det nu finns sådana)


 

Det ena avlöser det andra

När väl halsont och förkylning börjar ge med sig kommer hostan. Jag har inte haft hosta på väldigt länge, jag led nämligen jämt av det när jag var liten och hostade jämt och ständigt. Och nu har det alltså återvänt. Håller mig därför så stilla som möjligt, men det värsta är att inte sova om nätterna. För det första får jag sova sittandes, underbart eller hur?! För det andra så sover jag inte särskilt mycket, jag är ju vaken och hostar... För det tredje, när jag väl sover så hostar jag i sömnen och vaknar upp av mitt eget rosslande. Mmm, kan ju inte bli bättre! Alltså har jag lyckats bra med att vända på dygnet. Sover om dagarna och är vaken om nätterna.

Hursomhelst var jag på apoteket i måndags och köpte någon sorts medicin. Kärringen i butiken tyckte jag skulle ha något slemlösande, så okej då köpte jag det. Nu vill jag gärna ha något som dämpar hostleflexen istället. Orkar inte hosta konstant och hela tiden, det tar knäcken på mig! Men frågan är om man kan kombinerna medicinerna med varandra? Hmm..kan ju inte vara farligt att testa eller? Just nu gör jag verkligen vadsomhelst för att bli frisk!

 
     Vågar man kombinera? Effekt eller biverkningar?

Konstig?

Tittade inte på Eurovision.
Har en pupill som är större än den andra.
Gillar att duscha  så varmt att det bränner på kroppen.
Har alltid klockan på höger hand istället för vänster.
Tycker matte är kul (när jag förstår och det går bra)
Gillar att vara ute i regn.
Tycker inte att Robert Pattinson eller Johnny Depp är snygg.
Kicken av träning, mer Mer MER!
Underbart att vara ute och promenera en stjärnklar natt.
Gillar att träna så hårt att man ligger i feber under två nätter?!
Tycker inte om doften av nyklippt gräs.
Tycker det är helt okej att ligga på golvet, varför inte liksom?
Nej, ketchup kan man inte ha till allt.
Föredrar att vara vaken istället för att sova.

Verkar jag konstig, ja då får jag väl göra det. Bryr mig faktikst inte. Du är nog ganska konstig du också. För vem säger vad som är rätt och fel? Inte jag, inte du, inte hon eller han. Inte heller dem. Våga vara dig själv och stå för den du är. DU är unik, och det är det du gör som gör dig till den du är!


Blä

                                  

Hemma idag igen, i min säng, hela dagen lång. Fy attan vad jag är trött på detta nu. Blir tokig på att det inte vänder och går mot det bättre. Jag är inte van vid att ligga stilla om dagarna, så när jag väl gör det får jag dåndimpen på allt. Jag sliter mitt hår! Jag vill bli frisk nu Nu NUUU!!

Jajaja...

Den som ger sig in i leken får leken tåla. Antar att jag inte har någon annan än mig själv att skylla. Igår vilade jag hela dagen, låg stilla och kurerade mig. Mot kvällningen känns halsen mycket bättre och jag tänker att lite dans nog inte är farligt. För ärligt talat, man kan inte missa en non-stop med Blender och Sannex, det funkar bara inte. Och att dansa mig frisk har jag ju gjort förr, så varför inte denna gången med?!

                     

...Men nej, denna gången gick det inte vägen. Lyckades med nöd och näppe komma till skolan för att kunna prestera någorlunda på nationella proven. Skriftliga delen okej, men hörförståelse, WTF?!?! "You haer this only once". Nej, det funkar inte så! I verligheten har man faktiskt möjlighet att säga "va?" och få det förklarat på ett annat sätt eller bara saktare. Här ska man sitta och plågas med någon jäkel till Irländare som mumlar i skägget och är allmänt otydlig, det är inte verklighet. Inget bra gick det alltså. Men men, vad gör det när det ändå inte kan sänka ens betyg, jag orkar liksom inte bry mig...

                             
                                              Äckelprov!

Nu ligger jag hursomhelst nerbäddad i min säng igen. Tänkte jag skulle ge viruset idag och möjligtvis imorgon också, sen hade jag tänkt att vara frisk igen. Får väl se hur det går.

Krya på mig!

Halsont



Någon som har något bra tips som hjälper på halsont?! Skulle göra vad som helst bara jag blir frisk!!

Hjälp mig!!


Solbränd

Spenderade ju några timmar i solen under helgen...och fick en ganska fin bränna...som skiftar i lite rött. Hmm, fint! Svider lite grann och nyckelbenen är väl inte sådär jättebekväma just nu. Trodde inte att jag skulle fixa att klappa händerna över huvudet under kvällens bodyattack, men det gick över förväntan, visst spännde det lite och kändes inte jättebra, men energin jag fick gjorde att jag inte tänkte på det. För övrigt känner jag mig lite halv om halvt hes, eftersom headsetet inte satt där det skulle under klassen så därför fick jag köra vissa låtar utan helt och hållet, inte bra.



Nu har jag fettat på ordentligt med aftersun och ska lägga mig och sova och hoppas att brännan lagt sig ännu mer imorgon.

Godnatt


Puhs kloka ord




Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse: "Puh, vi har fått två händer för att hålla. Två ben för att gå. Två ögon för att se. Två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar....
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan..... som vi själva måste hitta"





Kalas

Underbara helg är redan saknad! (innan den ens tagit slut) Toppen har den varit! Lite hipp som happ fick jag slänga mig på tåget till syster i Vetlanda. Väl samlade alla tre gassade vi i solen och bara umgicks sådär härligt avslappnat som bara vi kan. När kvällen kom laddade vi upp, hotellet blev det och riktigt roligt hade jag :) Vilken kväll med fantastiska människor, många skratt och många nya minnen (?!) ...



Just for you Sofia min darling; Prego

Vaken

Vaknade klockan sex idag. Mmm, ljuvligt en lördagsmorgon eller hur?! Kanske inte. Men i vilket fall gick jag upp och bestämde mig för en långpromenad, så på med träningskläderna och joggingskorna och så bar det av. Underbart var det, en sovande stad, en spegelblank vättern med lite dimma över, och så solen på det. Sååå fint! Ibland är livet riktigt kanon!

När jag kom hem igen blev det lite annan träning också, lite olika styrkeövningar. Frulle på det och så är jag redo för en ny dag.

Nu är det hög tid att slänga ner lite nödvändiga grejer i en väska och sedan ta tåget till vetlanda. Ändrade planer, egentligen skulle jag ju varit här i Jönkan med mina vänner och partajat lite men så dök lite annat upp....

Ha en kanonhelg allesammans

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen hemma hos mig! Inviger nämligen mitt nya våffeljärn:) Det var bra, lite svårt att hitta rätt mängd smet bara för att få dem perfekta, men jag antar att det tar några gånger innan järnet fungerar som det verkligen ska. Goda blev dom í alla fall. Och nu sitter jag här mätt och belåten.



För övrigt har började dagen med nationella prov i engelska. Skrifligt. Inte kul, men det kändes som att det gick hyfsat ändå. Som tur är väger inte provet speciellt tungt och kan inte sänka ens betyg, så då kan jag ju pusta ut... Jahopp, alltså 100 minuter i skolan, sen var det överstökat för denna veckan. Istället bar det av till Friaredalen, där det anordnades rugbytunering mellan de största gymnasieskolorna i Jönköping, John Bauer, Sanda, Peset, Bäckadal och ED. Grymt bra jobbat, och återigen stod Sanda och JB mot varandra i finalen. Och likadant som förra året tog Sanda segern, men vi blir allt bättre och knappar in på dem, i år var det ändå ganska jämt tycker jag. Haha, ja ibland kan man inte sluta skratta när alla ligger i en hög eller slänger sig om midjan på någon och släpas med över halva planen! Snacka om köttig sport, spelarna fick knäleder ur led, knäckt näsa, skrapsår, vrickade fötter och ont i huvud och bröst. Men i hursomhelst fantastiskt bra jobbat av John Bauerlaget!

Äntligen dans!

Igår kväll (onsdags) var det öppningsdags för fröjden i stadsparken! Dubbelband vilket innebar dans konstant i fem hela underbara timmar. Och trots att det var kallt kom det rättså mycket folk måste jag säga. Det känns att sommaren är påväg när man kan börja dansa på utebanorna igen:) Framåt kvällen blev det riktigt kallt, det kom rök ur munnen när man andades, men jag höll mig varm med lager-på-lager-metoden, hehe :) Kan säga att det var riktigt skönt att komma hem och ta en varm dusch och därefter krypa ner i sin varma säng. Nästa vecka hoppas jag på bättre väder, lite varmare i alla fall och ännu mer folk:)

                          
                        I know, superliten bild och ganska dålig.
Det är i vilket fall dansgolvet där jag spenderar ganska många timmar om somrarna. 
                Dock var det inte Expanders som spelade igår...haha...


Annars bestod dagen tillmesta dels av träning. Fick prova på indoorwalking för första gången. Roligt, men kanske inte något jag fastnade för sådär direkt. Men vem vet, man kanske måste ge det några gånger. Är ju så med det mesta. Jag menar, hur seriös var jag när det gällde bodycombat de första gångerna?! Inte speciellt. Och nu tycker jag det är superkul och går verkligen in för det. Jaja, vi får se hur det blir.

Nu väntar träning; bodycombat. Egentligen hade jag tänkt köra dubbelpass, combat och pump men vet inte om jag kommer orka det om jag ska vara ärlig...

För mycket, IGEN!

Vad är detta?!? Tiden går så fort och jag hinner inte riktigt med. Minuterna springer på och whops så är det plötsligt midnatt. Inte  okej, jag behöver egentligen sova men det funkar inte alltid som jag vill. Men jag skyller på att sommaren närmar sig och att det blir så mycket ljusare vilket ger mig mer energi och gör att jag behöver sova mindre. Vet ej om denna undanflykten stämmer men visst låter det inte helt omöjligt och orealistiskt? Nejnej, jag vet att det är fler som tänkter precis samma!

                                     

Det bästa vore egentligen om klocka inte fanns, inga tider att passa eller serkunder, minuter, timmar att räkna. Bara gå efter sin egen känsla och signaler. Jag är mycket väl medveten om att det inte skulle fungera för fem öre, jag menar hur skulle då världen se ut? ...Ja antagligen ett enda virrvarr av kaos! Men tänk om! För bara en vecka eller två, få prova och känna hur det känns om det faktiskt skulle fungera? Hmm...

Helg!

Phuu, kunde pusta ut efter fredagen. En sten ifrån mitt hjärta släppte och jag kände mig fri! Goaste idrottslektionen på länge också; sitta ute i solen och pressa, inte dumt det inte :) Därefter bar det av till Värnamo, till kära syster. Fredagsmys och sedan krypa ner i sängen och sova.

Vi gjorde stan ofarlig på lördagen, kikade i lite butiker och hade allmänt trevligt. Bättre upp, vi fixade oss iordning och började tagga lite dans! :) Till Sigges loge åkte vi och där bjöd Blender på en grym danskväll. Har visserligen haft roligare kvällar då det varit bättre kvalitét på dansarna men det var helt okej, några guldkorn fanns ju! Mot kvällen (ah eller natten snarare) så vart det rätt kyligt, men jag tycker ändå att det är toppenmysigt att logarna öppnat igen, då är sommaren verkligen påväg och danssäsongen igång, me like :)

Vill än en gång tacka mina fina systrar för att få spendera tiden tillsammans med dem, det är då jag mår som allra bäst! Då känner jag mig som tryggast och livet känns bara allmänt bra.

RSS 2.0