BodyAttack

Igår var jag med Kia och skuggade henne på hennes pass, underbart var det! Hade så enormt mycket energi och på slutet körde jag så hårt att jag var tvungen att springa ut och spy..eller jag spydde aldrig men det var nära ögat vill jag lova! Uuuhhh. Nästa gång ska jag vara med och teama också, köra en låt eller två :) Jippie!

Gammal goding

Mary J Blige & U2 - One

Pussla!

Åh jag har blivit sugen på att pussla! SötisJenny, du har inget att låna till mig? :)

Heeelg :)

Fredag: Eftersom jag fortfarande inte skaffat någon praktikplats så är jag helledig på fredagar. Vilket kändes extra bra idag då jag hade mycket att göra. Städa, tvätta och fixa inför att Sofia skulle komma, så lägenheten är ren och fin. På kvällen sen var jag tvungen att kila till Småländska Kolonin och jobba lite, gottigottgott! Blev en sen kväll, var inte därifrån förrän 02:30 typ! My god, trött jag var! Släpade mig hem och däckade i sängen.
Lördag: Klockan ställd hyfsat tidigt, klockan 10:30 skulle jag nämligen infinna mig på Specseavers för synundersökning och utprovning för nya glasögon, skönt, nytt och fräscht! Gick en sväng på A6 och kikade lite. Sen åkte vi hem igen och lagade finmiddag :) Stekt fiskfilé, kokt potatis och vitvinssås med grönsaker till, mums vad gott det blev!!! Därefter var det till att hoppa in i duschen och fixa sig lite till lite fest på kvällen. Myspys!
Riktigt gott rosévin! Detta ska festas ordentligt på till en annan gång :)


Söndag: Blir man ju alltid lite dagen efter, trots att vi inte drack speciellt mycket igår och var hemma i god tid. En skön och lugn söndag blir det, städa upp lite i lyan, promenad och matlagning därefter bara massa chill. Söndagar är rätt sköna ibland, man får passa på att vila upp sig inför veckan.

Haha, är det så vi fungerar på söndagar?!

Hoppas ni läsare haft en lika bra helg som jag!

Tanitavägning

Var på tjejkvällen på Intersport A6 ikväll efter träningen. Massa folk förstås och massa fina kläder....(ja jag köpte något!) Sen var ju Sportlife där också och visade vårt utbud av lite träning bland annat Sh'bam, BodyBalance och BodyCombat, grymt :) Förutom det delades gratis veckokort ut och gratis tanitavägning. Tanitavågen väger dig och ut kommer ett kvitto på hur mycket muskler och fett som finns i kroppen. Du ser hur många kilo av din kroppsvikt som är muskler och hur mycket som är fett. Du kan se exakt hur mycket som finns i höger arm, vänster arm, höger ben, vänster ben samt bålen. Mycket intressanta siffror som ger en motivation till träning! :)

En helt toppenkväll helt enkelt!

En bra dag?

Sovmorgon idag, och det behövdes sovas ut lite! En bra start på dagen. Känns som att detta kan bli en bra dag! Först frukost i form av lite citronte, grapefrukt och lite nötter. Därefter mot skolan och eventullet träffa underbara syster som är i stora staden och reviderar på JB. En enda lektion som är religion och hör och häpna jag tycker faktiskt att det är kul! Sedan blir det till att cykla hem, laga lite mat och tagga till för träning. BodyAttack blir det ikväll tillsammans ed vännerna Frida, Emma och Ida. In i duschen och slänga på sig lite kläder, så drar vi upp till A& och Intersport för tjejkväll, massa träningsinspiration, kläder och skor! Iiiihhhh (har jag shop-stop?!) Hmm vi får väl se....

Ha en fantastisk dag mina underbara läsare!

Haha, true story!


Jag lever

Känns ju ganska bra med lite träningsvärk i kroppen! Det var längesen. På tok för längesen. Men nu hedan efter ska jag se till att det blir lite oftare :)


Sökte på "leva" på google och fick upp denne mannen. Antar att han säkerligen är ganska bra på att leva sitt liv och göra precis vad som faller honom in. Han känns som en sån i alla fall. Och kanske skulle vi alla bli lite mer en Tomas Di Leva. (Dock kanske inte kasta frukt på andra och sedan klämma ur sig "Frukta inte!!" Men ja ni fattar vad jag menar. Inte ta livet på ett sånt enormt allvar, utan tillåta sig att ta sig friheter och visa vem man är vad man vill och hur man vill göra det. Man behöver inte bli Di Leva, räcker med att bara vara lite grann. Lagom liksom, och så kan man bli en egen Di Leva.
Emelie Di Karlsson,typ.

Träning igen!

Då jag inte längre orkar ligga stilla och inte göra nånting mer än att vänta på att virus ska släppa min kropp och jag ska bli frisk blir jag galen. Mest när jag känner att det inte händer nånting. Ingen utveckling till det bättre hållet över huvudtaget. Nej, då ger man upp. Efter en stilla och lugn helg kickade jag igång mådagen med min vanliga träning igen, BodyAttack blev det. Och vad underbart det var att få köra igen, svettas och känna hjärtat bulta!!! Så grymt! Ännu bättre blir det när man är där tillsammans med underbara energiknippen till vänner. Efter attacken var det bara till att kasta sig in i duschen och dra på sig lite fräscha träningskläder igen och bege sig till buggträningen för två timmars dans :) Livets kväll!


Idag, tisdag, blev det dubbla pass. Sh'bam och BodyPump. Pumpen gick inte sådär jättebra, var så längesedan jag körde och fick ta det väldigt lugnt med vikterna nu till en början för att kunna bygga upp kroppen på nytt och kunna komma tillbaka till där jag var innan.

Hur eller hur är jag bara så enormt glad över att få vara på sportlife och träffa allt awesome människor som håller till där! Satsar all in på att träna mig frisk nu :)

Jag saknar dig

En film om två tvillingsystrar. Tillbörja med får man följa dem båda, man blir insatt i deras liv och deras förhållande till omgivningen men inte minst till varandra. Systrars band som ingen kan komma emellan. En solig dag, en stressig morgon påväg till skolan händer det som inte får ske. Den ena mister livet och endast en är kvar. Man får följa med henne i hennes sorg, i hennes bearbetande.
En ibland lite långtråkig film. Seg på något sätt, deras sätt att prata och handla. Men en fin tanke ligger bakom, det som finns mellan systrar, det bandet är så starkt att ingen kan förstå, det finns inte ord som beskriver tillräckligt! Jag menar jag kan ju bara tänka mig in i situationen själv...Om systrar som alltid funnits där plötsligt skulle försvinna och upphöra existera. Då hade inte jag heller levt, ens velat leva.

Människor jag saknar

Underbara flickor från sommarens jobb. Dessa gjorde mina dagar på det annars relativt tråkiga arbetet. Men det lärde jag mig verkligen, trots ett jobbigt arbete och kanske inte världens roligaste arbetsuppgifter, kan man trivas med hjälp av sina kollegor! Fina minnen har vi tillsammans... :)

 


Jag varnar känsliga läsare för äckliga inslag i inlägg.

Hatar att vakna upp på morgonen då man är halvsjuk, typ näsan är igentäppt så man har andats med munnen hela natten. Och munnen och halsen är kruttorra, man har inte någon saliv eller någonting, tänderna är alldeles kletiga och klabbiga. Just då i den stunden bara hatar jag livets vidriga delar.
Då man tagit sig upp ur sängen, snytit näsan, druckit vatten, borstat tänderna och därmed rått bot på problemen ovan börjar man hosta... Och här kommer det riktigt riktigt äckliga: när man hostar upp typ tjocka stora klumpar av (usch vad äckligt detta är!!!) snor och slem! Det är SÅ ENORMT JÄKLA VIDRIGT ATT DET INTE ÄR SANT! Dessa klumpar sitter alltså inom en och irriterar, så på så sätt skönt att de kommer ut ur kroppen. Uhhh, jag ryser bara jag tänker tanken.
Så därför tycker jag att det är hög tid att mitt virus ger med sig nu. Har varit sjuk länge nog!
SNÄLLA, SNÄLLA! KAN JAG INTE BARA BLI FRISK?


Liiiisa

En supermysig fredag hemma hos Lisa, massa massa prat plus att vi bakade egna våfflor som blev jättegoda! Ibland är livet så sjukt bra, stunder då man har allt! Fina underbara vänner en fredagskväll är något utav livets allra bästa! Kärlek ♥

Fredagsmys

Förra gången jag befann mig i Gränna var ju då jag av misstag tog fel buss som gick åt helt fel håll än vad jag tänkt mig. Så fick spendera natten i Gränna och ta första bästa morgonbuss tillbaka till staden.
Nu gör jag det igen. Fast med vilje :) Ikväll åker jag till fina Lisa för fredagsmys! :)
Loveli friday!

Nyklippt

Åh underbar känsla då de slitna topparna är avklippta! Dagen började med att Emilia satte saxen i håret på mig och gjorde mig fin, duktig kompis jag har :) Så nu känner sig håret friskt och fräscht igen!


CX

Dagens träning bestod av ett CX-pass samt några minuter på crossen. Sedan blev det bastu och hårinpckning:)

För övrigt startade jag dagen med en frukostfika tillsammans med Julia och vi planerade en fin avslutning på våra år tillsammans här i Jönköping efter studenten. Åh vad jag vill sätta planerna i verket, verkligen!!! Vi bara MÅSTE Julia :)

Första träningspasset

Och jag älskar det! BodyBalance med underbaraste Jennie, hennes röst på Balancen är bara så grym, sån inlevelse och perfektion :) Kärlek. Mersmak gav träningen men som sagt så måste jag ta det försiktigt nu  i början så jag inte bryter ner mig för mycket och åker på sjukdom igen. Nu är jag här för att bli frisk och stark igen!


Onsdagen

Svenska på morgonen där vi ska skriva manus och presentera det. Vår grupp ska göra en grym film :) Ser fram emot detta!

Nu är jag hemma och tänkte då lite saker och tin gjorda, typ såsom städa och tvätta lite. Borde hinna till affären och handla. Jaja, får se hur mycket som hinns med, ikväll ska jag i alla fall smyga igång med lite träning igen. BodyBalance blir det och så får jag se om jag åker ner lite tidigare för att bara gå lite på bandet eller nåt. Måste ta det lugnt nu i början efter sjukdomen så att jag inte tar ut mig helt och hållet.

Rätt?

Hur ska man veta om någon är den rätta? Verkligen. Kan man någonsin få veta det?

Jag hatar mig själv när jag inte kan släppa greppet och låta saker få ske. Alltid ska jag ha kontroll och kunna överblicka situationen. Då någon väl föröker ta sig in och förstå sig på mig är det som att jag automatiskt och omedvetet köper ett exta lås, låser noggrannt och kastar nyckeln i sjön, så att ingen kan öppna det igen. Och varför är det så? Varför kan jag inte bara ge efter och låta dem veta, låta dem förstå och ge den delen av mig själv. Men hur mycket jag än försöker så blir jag inte klok på mig. Jag tänker för mycket och dömer för fort. Är kanske rädd för att kasta mig ut i något okänt och att inte ha någon stadig mark under fötterna. Att livet helt plötligt tar en annan vändning som inte är inplanerad utan snarare oplanerad och kanske till och med spontan. Uppochner. 

Så vad egentligen är det jag är rädd för? Verkligen egentligen. Att det ska gå åt helvete rent ut sagt. Att Livet ska bli kaos och hjärtat värka. Eller i värsta fall att jag själv sårar. Det bästa vore bara om jag kastade mig ut att någon stod där och tog emot mig, då skulle allt bli bra...

Balklänningar

Kikar lite bara, på modeller typ. Finns ju så många olika fina....
Fin modell, gillar att det går ner lite i ryggen. Skulle dock inte vilja ha en vit klänning, känns lite för mycket brud över det hela, och det vill man ju inte riskera.
Stilren och klassisk på nåt sätt.
Hade varit fin om man inte haft halterneck-bandet...
Världens prinsessbakelse? Fin men kanske lite för mycket?
Kanske den finaste av dem alla som passar mig bäst? Enkel med stilfull samtidigt som det ändå händer något på den.
I övrigt tycker jag det är fint med lite volang eller veck nertill. Blir lite mer kjol över det hela.
Så svårt att hitta något man verkligen tycker om. Säg vad ni tycker :)


Måndag

Startade dagen med lite matte C :) Gick hur bra som helst, med hjälp av deriveringsreglerna gick det mycket smidigare!
Därefter lite lektion med SlemAspen. Rätt soft, fick gå hem tidigare också.
Så nu sitter jag här och försöker plugga lite till EU-provet vi ska ha imorgon...Går sådär. Står att jag ska tycka till om EU:s framtid och min syn på EMU?! Jag menar, jag är inte insatt i det, hur ska jag då kunna ha en åsikt om det? Hmm.
Har ont i halsen så ska inte träna ikväll, däremot är det ju buggträning. Och den ska jag på, det räknas ju inte som träning eller hur? :P

Härlig helg

Min första kväll som bartender mellan fredagen och lördagen gick över förväntan! Fredagen den 13 är ju inte alltid att leka med. Men som sagt inga krossade glas eller stora tabbar gjorda. Inkastad i arbetet rullade det på som bara den, servera och ta betalt. Kvällen och natten gick väldigt snabbt. När jag trött stapplade hem där mitt i natten betsämde jag mig för att ta det tidiga morgontåget hem till mamma och pappa för att kunna vara med på en grannes bröllop och titta samt träffa mina systrar och lilla systerdottern. Tre och en halv timmas sömn är lite för lite för min del, men aja, det fick det vara värt. En bra helg har jag i alla fall haft, hoppas ni haft detsamma :)

It's time

Okej nu är det dags. De svarta byxorna är på, de svarta skorna framställda och den vita skjortan struken. Hoppas detta går vägen nu trots min hälsas tillstånd.
En kväll/natt på Småländska Kolonin väntar.

Tänker en tanke....

Alltså visst att jag längtar som bara den till studenten. Men seriöst, när jag stannar upp och ser på livet från ett annat pespektiv så ska jag verkligen försöka ta vara på den sista terminen nu tillsammans med klassen. Det är människor som jag spenderat den mesta av tiden tillsammans med i två och ett halv år så man kan ju liksom inte bara glömma bort dem. Vi har ju haft många fina stunder, heta diskussioner, skratt och tjafs, det mesta helt enkelt. Ni Lillebröder (namnet på klassen är ju faktiskt riktigt passande!) har ju gjort många av mina dagar!

Puss på er!


Träning för första gången

Ikväll gick jag till sportlife för att träna bodystep med Frida. Första gången efter sjukdom, och ja det kändes. Pulsen rusade, kanske skulle startat med ett lite lugnare pass? Men jaja, någonstans måste man ju faktiskt börja. Imorgon ska jag dit igen, dock vågar jag mig inte på den krävande attacken än, nåt annat får det bli helt enkelt.

Mjukstart

Gick till skolan idag! Jippie! Underbart att få se mina flickor igen och vara lite social :) Svenska C är det som står på schemat nu på onsdagmornar resten av vårterminen. Läraren verkade riktigt bra faktiskt, tror att det kan bli en kul kurs.
Till lunch åt jag en hel färsbiff och som tilltugg lite gurka och tomat och det gick bra, så bra att jag fick Lisas halva biff som hon inte ville ha! DET är ett steg i rätt riktning hörrni. Att inte ha aptit och inte känna hunger efter att inte ha ätit ordentligt på snart fem dagar känns i kroppen. Så äntligen ett steg framåt. Keep on!
Hittade en liten kul bild jag slänger in också! Tänkvärt!

Min bästa Julia

Hon gjorde min dag idag! Plingade på dörren och kom med en "krya på dig-present". Fina fina du, jag har saknat dig ♥

Influensa?

Har åkt på någon snabb släng av influensa tror jag. Fryser och är varm omvartannat, hela kroppen värker och pulsen rusar. Blir sängen och vila dagen lång. Stark star på sista terminen känner jag. Toppen (Y)


Komplicerat

Frågan är ju bara vad hjärtat faktiskt vill?


Fredagkväll

Mys med Ida, Frida, Henke, Ewehag och Max. Spelade spel, skrattade och hade hektiska diskussioner! Vilken kväll! Tack alla fina, ni gjorde min kväll, heltklart :)

Här är en bild på en...måttsked?!?!?!


"Jag följer dig hem"


Sur deg?

Under veckan som jag varit hemma nu har jag jobbat ordentligt med mitt projektarbete. Brödbakning! Surdegar sattes och igår var dagen kommen att baka med dem. Tre olika recept blev det varav två skulle stå ytterligare en dag. Veresurdegen bakade jag dock av...men den gick åt skogen. Fy så dåligt det blev. Degen, som knappt är värd att kallas deg ens, snarare tjock smet?! Hur eller hur så jäste den knappt och det var bara till att bröa en form och sedan skicka in den i ungen för att se hur resultatet blev. Misslyckat? Ja. Men man lär väl sig av sina misstag. Hoppas på bättre lycka nästa gång. De andra två degarna ser dock ut att bli mycket bättre, hoppas hoppas hoppas! :)

Sura degar gör mitt tålamod lite surt också kan jag säga. Här går man och väntar och väntar och matar den där surdegen. Och vad får man? En platt, kompakt brödkaka. Allt det inte skulle bli.

Storm!?

Till tandläkaren bar det av idag. Åkte i god tid med tanke på stormen vilket var en himla tur! För helt plötsligt låg där ett träd över vägen och jag kom inte förbi. Ringde på hjälp och tillslut så kunde resan in mot Eksjö fortsätta.
Väl inne fixade tandläkaren mina tänder som jag bad dem om, inget allvarligt bara lite finjusteringar.
Ett av mina mål 2012: Lära mig hadskas bra med en motorsåg.



Vetlanda

En mysig dag tillsammans med mamma i Vetlanda. Hon skulle ändå in och serva bilen så då passade vi på att handla mat och gå på stan under tiden. Så då blev det lite fler inköp :) Men nu får det vara färdigshoppat för min del på ett tag framöver... Fick i alla fall passa på att köra bil också, det var ju ett tag sedan sist det vill säga välbehövligt!


Polis

Sitter och tittar på Polisens hemsida och på massa spännande specialkompetenser.

Tillexempel tycker jag att det verkar spännande att jobba i Gärningsmannaprofilgruppen. Då jobbar man med äredndeanalyser, sammanlänkningar av brott, farlighetsbedömningar och utvärderingar av misstänkta personer. Man får också gräva i gamla ouppklarade brott, Cold Cases!
Det andra alternativet är en helt vanlig Kriminaltekniker. Undersöker brottsplatser för att finna bevis till en rättvis dom.
Hur spännande låter det inte att jobba inom Nationella insatsstyrkan?! Får vara med och ta hand om extrema fall så som terroristdåd, gisslandrama, förhandling vid krissituationer och andra smaskigheter.
Inom Riksmordkommissionen jobbar man som expert på att utreda mord och med att hjälpa till att utreda svåra mordutredningar över hela landet.
Sist men inte minst så verkar det ju ganska spännande att jobba inom SÄPO. Att arbeta med att förebygga samt avslöja brott mot rikets säkerhet!
Åh vill bara börja utbilda mig. Men innan dess är det en lång process att bara komma in...

Hemma hos mor och far

Igen. Denna gång för lite mer jobb liksom. Har redan ikväll startat tre olika surdegar till mitt projektarbete och receptboken som ska bli av. Hoppas det går vägen :)
Let's see tomorrow!

Gott nytt år!


Nyårsafton

Trerättersmiddag med de bästa.
Förrätt: Avokadosoppa med vitlöksbröd.


Huvudrätt: Krämig kyckling med klyftpotatis och sallad.


Eferrätt: Chokladpannacotta med frukttopping.

En riktigt god måltid må jag säga och vad mätt man blev!


RSS 2.0