Ära vare gud i höjden denna har jag gjort i slöjden

Hittade en liten söt bebisdräkt som jag sydde i slöjden en gång på högstadiet! Så söt så, hoppas den ska komma till användning nån gång i framtiden. :)

Ut med det gamla och in med det nya

Japp, rensar garderoben ikväll. Fick ett ryck och kände att det var dags nu. Har sorterat bort sånt där som jag inte använt på länge, vikt ihop kläder som jag släng in bara och lagt i jämna högar på hyllor och i korgar. Vad fint det blir! Och massa ny plats. Vad ska jag fylla det med tro? ;) Hur som helst inser jag att man har rättså mycket kläder ändå, trots att man alltid står där och glor och grinar över att man inte har nåt att ta på sig. Så kanske ska jag börja sluta klaga? Fast jag vet själv att jag kommer stå där, så sent som nästa vecka och undra; vad fasen ska jag ha på mig?!

Fredagsmys

Landar vid matbordet med min Karl som nyligen kommit hem från jobbet. Hembakad pizza står på menyn och jag är hungrig som en varg!

Godmorgon godmorgon!

Uppe med tuppen idag, trots min lediga dag. Snart är redan de två första maskinerna tvätt klara. Under tiden ser jag till att käka lite frukost som gör mig redo för träningen; gröt, kaffe och en hel del vatten förstås. Spinning och cx blir det nu på förmiddagen. Go start på go fredag

Ett bättre löpsteg

Älskar mina Nike free run! De är mjukare och sulan är byggd på ett annat sätt än en vanlig löparsko. Istället för en tjockare del i hälen är Nike free run byggd på ett jämnare vis, det vill säga skillnaden på höjden mellan sulan vid tårna och vid hälarna är inte speciellt stor. Detta gör i sin tur att du när du springer landar mer på hela foten för att sedan rulla upp på tå. Med en tjockare löparsko är det enklare att landa på hälen. Skillnaden att landa på häl eller hela foten? Jo den är stor! Sätter du i hälen bromsar du steget, med hela foten i blir steget istället flytande, precis som vi vill ha det! :) *Flyger fram* 👼

Insida lår

Hej muskler! Och framförallt hej insida lår, kan tala om att jag helst inte vill sätta mig ner överhuvudtaget för att det gör så ont. Det är då man vet att träningen man utför faktiskt tar. Älskar det! ❤

Fikamys

Mys med mitt hjärta ❤ Tittat på stiliga skjortor till bröllopet och inhandlat lite andra nödvändiga och praktiska grejer! Till sista fika på waynes och planerar framtiden.

Busstrejk

Inga bussar. Alltså inga inga alls. All stadstrafik är inställd och den enda buss som går ännu är 101. Och tågen förstås. Men i stan blir det verkligen kaos. Hur ska alla som pendlar till jobbet, som inte ha körkort eller möjlighet att gå eller cykla, överhuvudtaget ta sig till jobbet?! Helt sjukt. Visst att de också måste få sätta ner foten och strejka för bättre arbetsförhållanden, det är nog inte jätteflott att köra buss direkt. Men alla har inte semester nu, det finns verksamheter som måste ha bemanning. Det drabbar hela stan! Hoppas det löser sig snart!

Gym!

Idag blev det en sväng in gymet (igen). Finns ju inte så många pass att gå på längre nu eftersom det är sommarschema. Så gymet och armar och axlar blev det. Samt kondition på det. Svettig och nöjd traskar jag hem i ösregnet och mumsar i mig god sallad och proteindrink :)

Sötaste plutten - bildbomb

Fina bilder

Hade med kameran till landet och tog några riktigt bra bilder! Motivet hamnade i perfekt fokus och färgerna är oslagbara, helt otroligt! Jag njuter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarhelgen

På midsommardagens morgon klev jag och Karl upp tidigt för att hinna med första tåget till Eksjö. Så himla härligt att komma ut lite på landet en sån här helg, grönskan, ängarna, kossorna och de röda små stugorna med vita lysande knutar, vad är inte sommar om det? Stan kan slänga sig i väggen!
 
 
 
Här blev det mat med la familia! Lax och potatis, vin och tårta :)
 
 
 
 
Söndagen bestod sedan av promenad, bad med hund och lite annat smått och gott som gav energi för en ny arbetsvecka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad midsommar

Firar midsommar med liten jobb på morgonen sen hem till lägenheten och där väntar ett gäng syskon med respektive på Kalles sida. Vi grillar gott, dricker gott vin, njuter av ost, kex och mängder av jordgubbar.

Kvällsjobb

Kvällsjobb innebär att man hinner en massa grejer på förmiddagen istället. Om man inte väljer att sova bort den förstås... Jag var hur som helst uppe med tuppen. Cyklade till ica maxi för att handla inför midsommar. Mmm vad gott det kommer bli :) Hemma strax innan nio igen och jag hinner plocka fram grillredskapen och förbereda lite. Fram med stykjärnet och stryka min kappa också :) Sen hade solen hunnit komma fram så på med bikiniöverdelen och ner på gården i gasset! Helt fantastiskt! Varmt och skönt, även om det inte kommer vara sol imon på självaste midsommarafton kommer vi nog i alla fall slippa frysa, på med sommarklänningen och humöret på topp ändå! Men först lite kvällsjobb samt morgonen imon. Puss hej leverpastej

Min lediga dag

Underbara sol! Åt frukosten i solen, lång och härlig. Klippte håret hos bästa Emilia, nu ses vi inte förrän hösten. Hem och slänga in lite tvätt i maskinen. Ner till Vätterstranden och sola hela eftermiddagen. Avslutar med träning, svettig träning i form av 45 sittande cykelpass med Anne-Lee, hej ben och rumpa :)

Lyckad helg!

Lördag: möhippedags! Woho! Upp och förbereda, kidnappa bruden, frukost på stranden o bubbel, sminkkurs o mera bubbel, lunch i solen på bryggan, ombyte o därefter vinprovning. Middag o sist men inte minst utgång. My god vilken dag! Nu väntar jag med spänning på bröllopet :)

Söndag: släktkalas, 13 pers som trängs i vår lägenhet! Paj, ost, kex o massa annat gott. Avslutar med kaffe o morotskaka. Mums! Trött tjej landar på kudden o somnar som en klubbad säl.

Fika

Idag träffade jag äntligen min Julia igen, så underbart att se henne! Det var typ ett år sedan sist, ändå kändes det som det var en vecka sedan, pratade på om allt mellan himmel och jord. Åh vad jag saknat henne ❤

Studenternas lyckliga dagar

Idag blir det livat i staden vill jag lova! Fullt av skrikande och tutande studenter :) Och för ett år sedan var det jag som stod där! Känns som igår samtidigt som en evighet sedan.

Glad sommar!

Systerdotter

Har spenderat söndagen i Björköby tillsammans med familjen Freijd. Sötaste systerdottern som blarrar för tio nu mer och har hur mycket energi som helst, gunga, titta på tvättmaskinen, gräva i sandlådan, läsa bok (eller mest titta på bilderna), leka i plastköket och sen börja om från början. Underbart att se henne! Och dessutom fick jag en bamsekram när jag skulle åka hem. "Mä Emme" sa hon, åh mitt hjärta smälter ❤

Vi gör det igen, vi gör det nu och inte sen

Ikväll blir det återigen dans. Dock kommer den tredje och sista parten fattas då hon inte är helt kry och det kommer va tomt. Men vi får göra det bästa av kvällen ändå!

Dans till Sannex på Björnholmens loge 21-01, hoppas kvällen blir toppen!

Kan inte sova...

Jag börjar klockan sju imon och nu är klockan 23:45 typ. Inte alla okej. Det enda som är okej är att det är fredag imon då. Så här ligger jag och tänker:

1. För exakt ett år sedan satt jag och Lisa på ett plan ner till Rhodos. Vilken härlig vecka det var! Massa sol och bad och så kom vi hem precis lagom en dag innan studenten, brunbrända och fina! Underbart!

2. Blir det nån resa i år? Ja troligtvis en tillsammans med mina kära systrar och en tillsammans med min loverboy. Inte helt fel? Är i klippet nu och kanske bokar snart! Wiihoo! :)

3. Mina systrar. Vi har haft två fina dagar här i Jönköping tillsammans! Dans och sol, hann med en grillad korv eller två också. Livet är fint när jag är med dem ❤ Kärlek i allra högsta grad!

4. Björnholmens loge som blir nästa dansstopp. Redan på lördag faktiskt! Ska bli himla skoj att slå klackarna i tacken där, det var väldigt längesedan sist! Hoppas kvällen blir en riktig höjdare.

5. Hålet i väggen som min kära sambo plötsligt fick för sig att borra upp. Mycket mysko infall. Jaja, tur att han inte kom helt igenom, vad hade då hänt?!? Och vad kommer hända härnäst? Fult är det i alla fall.

6. Rosor i kruka är svårskötta. Ska man hålla dem hela tiden lite lätt fuktiga? Eller ska man vattna 3 gången i veckan? En gång i veckan? Supersvårt! Har ni tips så säg till tack!

7. Nytt i föreningen där vi bor är soppsortering. Brännbart? Vad och hur mycket är brännbart? Matavfall är jag kompis med vad det är, men brännbart? Okej att slänga mjölkpaket tillexempel? Eller crème fraîcheburken?

Ja så ligger jag här och tänker mitt i natten. Rättså många tankar... Ska väl försöka sova nu då. Godnatt med er ❤

Laddar för dans!

Idag är min lediga dag! Har handlat, fixat och donat här hemma. I eftermiddag kommer nämligen mina kära systrar hi och vi ska spendera kvällen tillsammans uppe i Stadsparken på fröjden. En danskväll till bästa bandet Sannex!! Woohooo :)

Playa del sol

Varit vid Vätterstranden och stekt idag. Hur gött är inte det liksom? Äntligen sommar! Och HUR gött är det inte att då bo 5 minuter från stranden?? Bara till att ta brassestolen under armen och gå. WONDERFUL ❤

Tre timmar

Är väl egentligen för dålig för att ens vistas på jobbet. Lite rethosta, snorig näsa och hes röst. Men måste ju. Nu har jag iallafall rast i tre timmar innan jag går på kvällspasset. Passar på att njuta i solen en stund, känns som att det kan ligga åska i luften :/

RSS 2.0