Nytt och Fräscht

Har nu spenderat några dagar hemma i Jönnet. Tränat och ja, jag har kollat mellandagsrean också...Men ärligt talat så fanns det inte mycket av intresse. Mest gammalt skräp sen förra årets rea kändes det som. Urgamla trasor som då inte gick att sälja och som de hänger fram nu och försöker prångla ut på folk. Men ikke, mig kan de då inte lura! Nej, det va inte många plagg som inhandlades och det lilla som inhandlades var träningskläder. Är ju aldrig fel att få lite nya fräscha plagg att svettas i ;) Ibland är rean överskattad, det är sådan hysteri innan och man ska fynda hit och dit, och visst händer det att man tjänar på rean, men snälla, cool down lite tack. Man behöver ju inte rycka och slita och springa från affär till affär för att hinna först. Galenskap. Men som sagt ibland händer det att man fyndar ordentligt, eller också blir man besviken på att plagget man köpte för två veckor sedan nu finns på rea...för halva priset. DET är lite surt, men men, det var ju inget man visste då.

Förutom mellandagsrean har jag spenderat stor del av tiden på gymmet. Och säger en sak; Bodypump 76 - träningsvärk jo jag tackar ja! Trackslistan är grym och movsen är om än ännu grymmare! Här ett litet smakprov!




Ren och skär smärta men samtidigt ren och skär glädje, jag lovar er!

Nu bär det av utåt skogarna igen, nyårsafton spenderas i lilla Vetlanda tillsammans med mina fina!

Ciao!



Knep och Knåp

Jag sitter just nu och  fixar och trixar med min nästkommande cykelklass. Letar musik, räknar BPM, gör om och räknar om det till RPM och känner efter om det skulle passa i cykelsalen...Phu, detta är inte lätt vill jag lova! Musiken består i stort sätt bara av intensiva låtar så det finns risk för ett högintensivt pass. Tror bestämt att jag får ta och sålla lite bland låtarna och plocka ut godbitarna och sedan mixa det med lite lugnare låtar för att inte skrämma bort mina deltagare totalt?! Men känner att detta nog kan bli bra tillslut. Hoppas på det i alla fall.

Skulle ni ha musiktips så får ni gärna tipsa! :)



Hoppas vi ses på första klassen nästa år så får du se hur resultatet blev :)


Juletid

Jahopp, då var julen över för denna gången. Går alldeles för fort. Man längtar så mycket innan och sjåsar upp sig och sedan när julen väl är där så går den lika snabbt över. Julstämningen var inte på topp i år heller, känner liksom ingenting. Inte för att jag går och gråter över det, för jag hade det jättemysigt i alla fall. Är så glad över att få komma hem och träffa finfina systrar och att man känner sig hel för en stund. Julen handlar inte om att man ska pynta huset det finaste man kan, hitta den perfekta granen, ha det bästa julbordet och ha ett överflöd av presenter. Nej, för mig betyder det så mycket mer att få träffa människor jag älskar och få spendera tid tillsammans med dem.




Jag hoppas att alla ni där ute också hade en mysig och trevlig jul! God fortsättning!
/Emelie


Jullov!

Jullovsdags! Ännu en termin avklarad, och detta var den jobbigaste hösten hittills. Matten som strulat jättemycket, mått dåligt längre perioder, kämpigt och motvind mest hela tiden. Men sånt är livet har jag fått lära mig. Upp och nedförsbackar, bra och dåligt, orättvist och ibland rena helvetet. Allt har förstås inte varit hemskt, har haft många fina stunder också. Fina minnen med vänner och klassen, Lillebror har verklgen förändrats under höstens gång och blivit ett! Och sportlife, ja, människorna där har många gånger räddat mig, fått mig att må bra och känna mig glad igen :)

Så idag var det alltså dags för julavslutning. Men innan dess hade vi nationella prov i matten, och det behöver vi inte tala om, glöm, glöm, glöm...


Lillebror, underbara klassen! Sköna minnen med sköna människor. LOVE ♥




Hockeybrud?

HEJ VADMUSKLER! Idag känns dem kan jag säga, att gå upp och ner i trappor undviker jag om jag bara kan....Men jag som längtar efter träningsvärk klagar inte, snarare njuter :) Så vill ni ha lite go värk i vaderna är alltså Body Attack något för er ;)

På dagens special-idrotts-bytar-dag valde jag att prova på lite hockey. Resultatet och slutsatsen jag kom fram till var att det inte blir någon hockeyspelare av mig. Tillbringade cirka 1,5 timme ute på isen och sattes på prövning i alla olika sorters övningar! Och dessa gick inte vidare bra, men kul var det i alla fall. Så därför kan jag nu pusta ut och känna att jag hamnat väldigt rätt på fitnessen, det är liksom där jag hör hemma och trivs som allra bäst. Skridskorna, dem packar jag ihop och trycker in långt i garderoben igen, och där får de ligga tills....ja tills nästa gång jag behöver dem helt enkelt :P

                
          Skippar nog en karriär som hockeyspelare...


Kvällen tillbringades på stan en sväng, fixa finliret med de sista klapparna. Snart jul och jullov! Wiihoo :)

Shoppa klappar lugnt nu de sista dagarna mina vänner!
/Emelie

Grymt sa grisen

Finfin avslutning på helgen tillsammans med gänget på Sportlife. Vi fick prova på vårens hetaste nyhet; Body Attack och jösses vad roligt det var! Precis som jag förväntat mig, enkla rörelser som jumpin' jacks, spark i rumpan, höga knän osv, som får pulsen att rusa :) Svetten fullkomligt rann vill jag lova! Och ja, känslan var ungefär som att vara en durecellkanin i 60 minuter! Älskade det! Jag är mäkta imponerad av Kia som är intruktör i detta som lyckas prata, instruera och tillochmed sjunga genom hela klassen! HON är grym!  




Dags att skaffa katt

Idag ska min fina vän Jenny skaffa katt :D Just nu sitter hon i en bil tillsammans med sin mamma påväg till självaste KORSBERGA! Japp, nu är det dags för Jenny att skaffa katt, sååå sött! 



När katten kommit hem till Jenny kommer jag på besök och tittar på detta lilla söta miraklet :)

Dansa sig frisk?

Ja, undra om det faktiskt fungerar? Jag som trodde att jag skulle få MER ont i halsen efter att ha dansat fyra timmar. Men nej, istället vaknar jag typ så gott som frisk. Helt galet, det ska jag komma ihåg till en annan gång! :)




Bära eller Brista?

Dagen bjöd på fystester i skolan. Harres test, rörlighet, armhävningar och situps,avslutningsvis beeptest. Relativt nöjd på det stora hela kan jag säga, hade dock kunnat prestera ännu bättre om bara halsen hade varit intakt. Så typiska att den ska strula till det när det väl gäller! :( Gillar dock att det var julbord efteråt till lunch, hih!

                
Som sagt är inte halsen som den ska och jag har velat fram och tillbaka om vad som ska ske ikväll; en lugn hemmakväll i soffan med massa te och försöka få halsen frisk eller svänga loss i kulturhuset till Blender? Jag har svårt att säga nej till dans, så är det bara. Så därför får det bära eller brista, ikväll blir det äntligen lite bugg igen! :)

                
                 Sångerskan i Blender

Promenix

Har en massamassa energi idag! Bara spritter i hela kroppen! Två och en halv timma på gymmet gjorde mig inte ett dyft uttröttad, snarare mer pigg. Så ikväll blev det promenad med Julia :)

  

   

Helt vanliga promenader är underskattade kom vi fram till. Promenera mera! 

/Emelie

 

Jay Smith och Idol

Japp, om det är någon som råkat missa det så var det Jay Smith som vann Idol. Och tack och lov för att programmet äntligen är över, är ju faktiskt inte så himlans skoj längre, lite uttjatat, kom med något nytt tack? Jay var i vilket fall rätt människa som vann, enligt mig. Hans röst är orginell och den pipan är inte att leka med.

                  


Dreaming people



In the ghetto


Like a prayer

Och avslutningsvis, idolerna tillsammans med Andreas Carlssons All I need is you.

                         






Vinter

Sitter hemma hos mamma och pappa, är på besök en liten kortis. Mysigt att komma hem och se all snö! Tänker ju inte på det när man är i stan, där hinner jag inte stanna upp och känna och tänka. Det gör jag här. Massor av mysig snö! Åh så jag längtar till julen nu :)

Delar med mig av lite vinterbilder härifrån :

   


Gillar vintern, faktiskt, ibland i alla fall, vissa dagar mer andra mindre....


Värk

Det värsta som finns är smärta, och inte vilken smärta som helst, utan mensvärk. Alltså det är tamejfasen...Ah, det finns inte ord för smärtan! Man vet inte om man ska sitta, ligga eller stå! Finns ingenstans att ta vägen! Man vill kräkas, springa en mil samtidigt som man bara vill krypa långt ner under täcket och aldrig mer vakna! USCH! Och vad ska man göra när inte femtonmiljonerfyrahundatrettiosju värktabletter hjälper?! Blä på detta, och jag är nog inte den enda kvinnan i världen som känner så här.

                        

Från en hemsk värk till en bra mycket bättre värk...Träningsvärk! Hej bröstmuskler! Chocka musklerna = Träningsvärk. Det är nog den enda värken jag verkligen njuter av, det bästa som finns :) ♥



Raggningsrepliker

En måndagsmorgon är man inte alltid på topp. Och definitivt inte alltid så sugen på att kicka igång hjärnan med engelska. Men något som gör den fruktade måndagsmorgonen bra mycket bättre och lättare är mina finfina vänner av den allra finaste kavalitén som får mig att skratta. Idag letade vi raggningsrepliker...

Tja biffen, varför står du här och steker?

Om dina ögon vore till salu så skulle jag lägga in ett bud.

Du har stulit mitt hjärta och jag kommer inte kräva det tillbaka på länge.

Tjenare degen, står du här och jäser?

Jag  önskar att jag var så skelögd så jag kunde se dig två gånger.

Jag tror jag precis fick diabetes, du är så söt!

Vilken fruktansvärd tröja, ta av dig den genast!

Gullet kan du flytta lite på dig, min glass håller på att smälta.

Du är som luft, omöjlig att leva utan!

Himeln måste vara tom ikväll med tanke på alla stjärnor som glittrar i dina ögon.

Jag är inte full, jag är bara berusad av din skönhet.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet eller ska jag gå förbi en gång till?

Gjorde det ont? När du föll från himmeln menar jag?

Om skönhet mäts i tid skulle du vara en evighet.

            

Haha! Vissa bättre en andra. Kanske ska prova någon nästa gång? ...Eller också inte? :)

Några kloka ord där jag tycker till

◊ Ett misslyckande är alltid en händelse, inte en person.

Stämmer faktiskt väldigt väl. Och visst lär man sig av sina misstag, vet hur man nästa gång ska hantera situationen på ett bättre sätt, eller?

◊ När allt annat misslyckas, läs instruktionsboken.

Vad gör man om man inte har en instruktionsbok? Den går väl knappast att köpa?

◊ Det största fel du kan göra i livet, är att vara evigt rädd för att göra ett.

Att få göra fel är det vi lär oss på, det som får oss att utvecklas och upptäcka saker och ting.

◊ Vad är värdighet utan ärlighet?

Kan man inte vara ärlig, har man heller inte någon värdighet eller vett i kroppen.

◊ Att inget säga... säger ibland mest.

Även om en tystnad ibland kanske säger så mycket mer, är det galet fegt att ändå inte våga säga något.


RSS 2.0