Mmm längtar!

Precis rätt temperatur! Känner hur svetten kommer lacka i solskenet, havet kommer vara ljuvligt åååh vad jag längtar!

Kakbak!

Idag har det varit förfärligt tråkigt väder! Så har stannat inne i köket och bakat :) Småkakor i form av två sorters cookies, en ljus med blåbär och vit choklad och en mörk med smarties. Ska sedan skicka in lite recept till en tävling där man kan vinna finfina grejer.

Lagade mat och provade en ny rätt; canneloni. Det vill säga, pasta rullar (av färska lasangeplattor) med en röra på skinka, spenat, lök och en skvätt ostsås. Mycket gott får jag ändå säga. Därefter var jag och Karl duktiga att vi åkte och handlade, tränade och städade massa i lägenheten :) Imon väntar finbesök av storasyster, Joakim och lillskruttan, längtar!!!

Ny vecka

Måndag. Innebär att Kalle börjar jobba och Sofia beger sig hemåt. Kvar blev jag, ensamt och tomt och förfärligt tyst. Nu har jag ju vart van vid att ha mycket folk omkring mig i drygt en vecka så att helt plötsligt vara själv en dag i lägenheten blev mycket annorlunda. Kunde iallafall ta en sväng till Vätterstranden och steka lite :) När Kalle kom hem blev det en runda frisbee, träning på teknik; kasta långt samt puttar. Gick hyfsat bra! Därefter satte vi oss på bryggan vid rocken och åt vår medhavda picknick. Skön dag trots allt!

Söndagslyx

Idag åkte en av systrarna hem, men en får jag ha kvar lite längre, iallafall en natt till :) Kvällen spenderades bland annat i köket och bakade en fin havrekaka ihop, i soffan med skratt och galet TV-spel och när vi spelat och skrattat oss svettiga tog vi bilen till axamobadet och gav oss ut i blåbärsskogen för att plocka lite goda bär och sedan ta en skönt dopp i sjön. Fantastisk kväll! ❤

https://cdn2.cdnme.se/2201679/7-3/pic_51f596aae087c32f58feccfa.jpg" class="image">

Kanondag!

Härlig dag tillsammans med de bästa! Shopping, frisbeegolf, spela spel, äta mat och avsluta med mer spel..och en himla massa skratt förstås! Verkligen en bra dag, njuter i full drag.

Maten blev på piren i kvällssolen! En brakmåltid i form av finfin planka :) Mätt jo jag tackar!!!

Gyllene tider

Igår vankades det konsert! Inte varje dag som ett sådant band som Gyllene Tider vistas i stan på hemmaplan direkt, så då får man verkligen ta tillfället i akt och passa på. En härlig kväll med finfint väder och klassiska sommarlåtar. Sommartider hej hej!

Första veckan

Att spendera tid med familjen är faktiskt bland det bästa man kan göra! I måndags vart det en heldag ute i björköby med Ida och Joakim och lilla busungen Isabell såklart! Sol bad och massa skojjigheter.

Tisdag var vi hemma hos mamma och pappa. Ostkakebakning stod på schemat och lite mer sol! Avslutade med ett gott glas vin!

Onsdag var det dags för hela la familia att samlas igen, bus bus och mera bus! Loveli ❤

Torsdag blev det bärplockning, dopp i sjön och sedan hemfärd.

Resten av veckan tillbringas med systrarna hemma hos oss i Jkpg med gyllende tider, sol, shopping, god mat med mera. Älska semester!

Lisa

Hihi Kalles inköp men jag får såklart använda den också :) den är superbra, kan packa massa i den så nu kan vi åka både till lager och Ullared :) ta o ses snart igen? Nu har jag ju semester :) puss lilla vän, saknar dig ❤

Semester

Äntligen är det min tur! Semesterdags! Startar med att åka hem till landet en sväng och njuta i fulla drag! Skönt att susa hem i nya bilen :)

Att sakna

Ja tro det eller ej, men jag kommer faktiskt sakna mina damer till kollegor på jobbet! De är ju rättså goa ändå, även att jag ibland ledsnar på deras tjöt. Men gulliga som de är gav de mig en liten avskedspresent i rosa tema, åh de är ju söta :) Nu gör jag sista dagarna i helgen och sedan går jag på semester, hem till skogen, konsert, systerdotter, vin, grillad mat, sena kvällar och utlandsresa är bara några saker som väntar. Där efter börjar allvaret igen, i form av nya utmaningar!

Päron

Startade dagen med frukost ute i solen, därefter stek ända fram tills dess att mina föräldrar dök upp i staden. Lite kort därefter kom även Kalles föräldrar. En eftermiddag och kväll tillsammans, grillade egengjorda hamburgare, ute och gick längs Vätterstranden, åt jordgubbspaj och pratade massa massa! Grymt lyckad dag!

Torsdag

Efter en helvetesdag på jobbet landar jag i solstolen, njuta lite av eftermiddagssolen. Strax därpå kommer Karl hem och vi tar tillsammans emot både en murare som tittar på vår vägg som vi vill fräscha upp och bevara, samt en konsult som ska räkna på hållfastighet med mera. Åh det börjar hända grejer!!! :)

Därefter rensar vi huvudet genom en promenad. Vi hittar en leksaksplats med en wookpanna som gunga och där ligger vi och pratar, drömmer, planerar, diskuterar problem och lösningar. Påväg hem bestämmer vi oss för att titta på några avsnitt av serien vi är nergrottade i. Skön avslutning på jobbig dag!

Solnedgång

Såna här kvällar är sällan vi har i Sverige, varma, soliga och alldeles underbara! Då får man passa på att njuta. Vi tog filten och lite dryck och käk med oss till Vätterstranden och tittade på solnedgången. ❤

Bröllop!

En helt fantastisk dag att få gifta sig på, klarblå himmel och strålande sol, varmt och underbart skönt sommarväder. En väldigt fin vigsel ägde rum i Nydala Klosterkyrka med imponerande pianomusik och sång. Brudparet var jättefina och sa självklart ja i kyrkan. Sen bar det av till Hooks herrgård, där festen var. Hela kvällen och hela natten, tal, spex, lekar med mera som underhållning mellan god mat och dryck. Trött säckar vi på kudden i vårt rum på herrgården. Imon blir det frukost och presentöppning tillsammans!

Sandmannen

Förväntningarna är skyhöga! Hoppas att jag inte blir besviken, men enligt vad jag har hört så kan jag vara lugn... Idag börjar den goa läsningen :)

Dags att väcka kroppen

Idag 10:30 var det dags! Träningspass i form av högintensivt konditionspass; bästa bodyattacken ❤ Ja, svettigt, jobbigt, flåsigt, MEN så roligt. Även om kroppen säger nej säger jag ja!

Torsdagsmys istället för fredagsmys

Eftersom jag jobbar fredag kväll, samt har en mängd saker att göra kl 21 efter jobbet inför det kommande bröllopet, så kör vi fredagsmyset såhär en torsdag! Först promenad runt sjön och sen stanna till och handla på maxi påvägen hem :) Finfin fruktsallad blev det med jordgubbar och allt! Mums! Det är sommar det.

Nattbio

Smet tidigare från jobbet för att hinna byta om och fixa mig lite innan dejt med min Lisa :) Vi hade bestämt biodejt, men inte vilken film, men det blev snart klart att det var den nya med Depp som gällde. Ingen visste vad den handlade om eller vad det var för typ av film. Men biljetter köpte vi och in i salen bar det av. Det var premiärvisning och tjejen som presenterade filmen sa att den var typ två och en halv timma lång!!! Oh My god tänkte vi, men det kändes verkligen inte som om vi satt där två timmar, filmen var underhållande och händelserik hela tiden. En bra film helt enkelt! Och en mycket mysig kväll med min fina vän ❤ Love you

Herb chopper

Ett helvete att få finhackad lök? Slipad kniv och cyklop eller simglasögon för att slippa rinnande ögon? Vips så var problemet löst! En hack-manick med tre vassa blad och ett dragsnöre i locket som gör att knivarna roterar och därmed hackar det som ska hackas. Bestäm själv hur finhackat det ska vara. Och det bästa av allt, inga tårar som rinner :) Supernöjd med min!

Duscha av mig döden

Längsta dagen på jobbet! Delad tur en söndag brukar kännas lång, men denna söndagen var något i hästväg. Började som vanligt men förändrades snabbt. Aldrig har det varit så skönt att duscha efter ett arbetspass.

Hur kan kroppen känna att det är dags att lämna denna värld? Bara stänga av och låta hjärtat stanna, slå ett sista slag för att sedan inte orka ännu ett. Ett sista andetag, luften tar slut och inandningen uteblir. Att få somna in måste ändå vara det mest fridfulla sätt. Ingen smärta, ingen ångest, inget lidande.

Allt måste skett precis innan vi lade handen på dörrhandtaget. Sista slaget och sista andetaget. Fortfarande varm, fortfarande ett utseende av att sova. Endast färgen på huden och en lätt blå nyans på läpparna avslöjade vad som hänt. Och där står vi, hand i hand min kollega och jag i chock och med tårarna rinnandes på oss bägge två. Tur vi har varandra, sålänge vi båda andas och sålänge våra hjärtan slår.

Vila i frid.

RSS 2.0