Hata Adam.


                                     

En ny klubb kan bildas som kan kallas "Alla vi som hata Adam". Tror att den skulle få ganska många medlemmar. Hela Lillebror i alla fall. För vem vill ha en lärare som lägger ut samma uppgifter hela tiden? Som inte ger någon feedback? Som är i sin egna värld på lektionerna, har lurarna i örnonen och lyssnar på musik? Som pratar i mobil under idrottslektionerna då vi elever håller ledarskap? Som skriker "Fröding för i helvete" på varje lektion typ tre gånger?! Stackars, stackars Danni :( Nej nu får det vara slut på detta. Rektorn nästa!


Chillidill

Så heter min lista på Spotify och den går varm just nu. Lite goa lugna låtar när man har sådant mood är ju gött! Är lite trött på att faktiskt bara sitta stilla nu, har ju inte tränat en enda kväll denna veckan (förutom min cykelklass) och visserligen kan det vara nyttigt för min kropp att vila lite men huvudet skriker efter träning och endorfiner! Men nästa vecka, då lovar jag att jag är tillbaka som vanligt, då får det vara nog med stillasittande chill. Och då blir det inte nån chillidill-musik mer, nej då åker pepp-musiken på, upp med pulsen på topp! Kötta!

                                       

Ah vad lätt det är att låta tankarna segla iväg...men nu tillbaka till mig sittandes i min soffa ihopkrupen under en filt.

En helt vanlig torsdag på JB

HAHA! Vilken dag! Först och främst, någon random snubbe på hisotrian (med tjockismage och fet rumpa) som stod och pratade om Gustav Eriksson Vasa (ja hans fullständiga namn var så...) konstant i typ tre timmar. Sov efter tjugo minuter kan jag meddela.



Eftermiddagslektionen som består av Rehabilitering/Habilitering går käpprätt åt skogen! Har åstadkommit hela SJU meningar på...sisådär en och en halv timma. Bra jobbat Emelie! Men vad ska man göra då när man är okoncentrearad och kommer in på annat gott snack med flickorna?!

                          
                            Liiite gammal bild men fortfarande en av favoriterna! Putröven (L)


Dagens:

Lisa: - Det är snart vår!
Jag: - Lisa, det är tolv minus ute, det är då fasen inte vår än! Och du har skinnjacka!
Lisa: - Men det är för att jag vill ha den!
Jag: - Ja jag förstår att du inte vill hänga tillbaka den när du väl tagit fram den. Själv tog jag inte ens fram den ur garderoben...Eller jag har inte ingen ens...

Hahaha! Lisaaaaa buden, love you :)

Min finfina vän

Har äntligen fått träffa min fina fina vän Julia igen! Var så längesedan! Tre veckor är på tok för lång tid, nu framöver får det bli oftare så vi hinner ta igen all förlorad tid ;) En mysig kväll tillsammans i soffan och halv åtta hos mig, bjöd flickan på mumsiga semlor också. Alltså semlor är livet! Vad gott det är, farligt gott. 

                            
                         Hur kan man inte älska bilden??? Haha fina studer med en fin människa! :)

Underbara Julia! Jag är så tacksam för den där kvällen på juneporten då våra vägar korsades. Ett mirakel att våra personligheter stämde överrens så väl, kändes ju som att vi alltid varit goda vänner redan från första stund. Du är en sådan fantastisk vän, som en syster! Har sagt den innan men säger det igen; jag älskar dig! Tack för att DU finns i mitt liv!

Insane tisdagskväll

Seg dag idag på APU:n. Har varit så enormt trött, så fick gå hem lite tidigare än vanligt. Väl hemma däckade jag i sängen litegrann. Snaaaark. Upp igen, på med träningskläderna och pallra sig iväg till cykelklassen. Som vanligt så gör mina underbara deltagare underverk med mig, ger mig så mycket energi tillbaka och det är det som gör att jag älskar att sitta där framme! Trots att jag egentligen inte mår bra, att puslen inte är som den borde, att benen inte orkar, spelar det inte någon roll, det GÅR bara inte hålla igen när deltagarna skriker efter mer och är galet taggade! Kärlek till er, you make me feel sooooo goooood! Så avslutade tisdagskvällen lika grymt som vanligt. Kan dock få sota för min instats imorgon istället, känns ju att kroppen inte är pigg och kry. Hoppas, hoppas bara att det är lite överträning och inte någon förkylning eller influensa, håller tummar och tår!

                            
 Vill du också go insane tillsammans med mig? Då är tisdagar kl 19:30 @Sportlife City i cykelsalen tha place to be!

Men nu väntar sängen
Natti natti på er

Back in business

Skola en måndagsmorgon efter ett långt och härligt sportlov är inte uppskattat alls! Riktigt tungt att stiga upp ur den varma goa sängen, man ville liksom bara ligga kvar och sova lite till. Men det var bara till att ta sig i kragen och kliva upp och fixa sig. När man väl kommit iväg och lektionen börjat kändes det som att vi inte haft lov....

Överraskade mig själv med redovisningen av step-koreografin idag! Gick faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv, lyckades hitta de starka ettorna i musiken plus intruera mot gruppen istället för med gruppen! Wiihoo! Lite feedback på det och nu hem och öva för att sedan få ännu en chans att visa upp mig :)

                                        

Känner mig dock fortfarande sliten och trött i kroppen, så ingen träning ikväll. Dock kan jag inte hålla mig ifrån Sportlife helt och hållet, ska sitta med och observera Kias BodyAttack ikväll. Det börjar dra ihop sig, i mitten av mars är utbildningen! BESLUTSÅNGEST!!! (som vanligt när det gäller mig!)

                                                 


The end is here?

Tjaa, inte döden alltså, men min superperiod. En period som varit fylld av adrenalin, endorfiner och massa energi, detta i kombination med stenhård träning och för lite sömn. Nu verkar det som att kroppen inte orkar det höga tempo längre och sparkar bakut :( Och det är väl bara att inse att efter superkompensation kommer det en sämre tid, så går det till inom träningens värld, och det är det som gör att vi också utvecklas och blir starake! Dock är gränsen mellan superkompensation och överträning väldigt tight och är lätt att överskrida, vilket verkar ha hänt mig. Trötta, sega och långsamma muskler gör att jag gärna gör sängen sällskap utan protest! Så därför består helgen av...ja, inga rörelser alls helt enkelt. VILA!

Hoppas dock att kroppen har vilat klart tills på måndag, då vill jag helst vara på benen och igång igen...

                         
                             Såhär känner jag mig just nu; utslagen!


Kunde inte motstå frestelsen

Ibland är det bara så. Man kan inte stå emot. Men såhär i efterhand ångar jag inte något. Det blev ju så bra! Tack Cecilia! ♥

Buried

Det händer inte särkilt ofta, och det går i perioder, då jag kollar på film. Igår kväll var det filmtajm. Har blivit tipsad om att se filmen Buried så den fick det bli. Såhär i efterhand så var det ett tokigt val, för usch vilken film! Nu ska ni få höra:

Filmen handlar om amerikanen Paul Conroy som har åkt till Irak för att arbeta, han kör lastbil och levererar varor. Han blir attackerad av en grupp irakier och där upphör han att minnas. Istället vaknar han upp och märker att han ligger i en träkista, med endast en mobiltelefon och en tändare till hands. Paul är levande begravd. Genom hela filmen får vi följa amerikanen i kistan, och den kautrofobiska känslan är total och så påtaglig! Jag skämtar inte om jag säger att jag hade en puls på 180 rakt igenom hela filmen!







Filmen är oerhört obehaglig och skrämmande men mycket bra gjord måste jag ändå säga. Efter att ha sett denna var det näst intill omöjligt att somna, för tänk om man nästa gång slår upp ögonen och märker att man är instängd under jorden, med begränsad tillgång till omvärlden. Det går kalla kårar längs min ryggrad!


Myspys-time

Ikväll blir det en myskväll i soffan under filten. Tillsammans med massor av tända ljus och kanske en film på det? Mmm...ibland får man skämma bort sig lite och unna sig en skönt stund för sig själv, lite vila för kroppen.





Chillidill!

Vingar för pengarna

Ja oja! Jag kommer bokstavligt talat flyga fram över löpbandet, hoppa högst och orka mest! Detta tack vare mina nya älsklingar :)







Dessa kommer bli mina bästa vänner på gymmet nu framöver :)




Ibland blir det inte som man tänkt sig...


                              


...för jag hade ju planerat träning ikväll. Men det blev det inte. Nope, istället ringer telefonen och en lite panikslagen Jennie frågar om jag möjligtvis har lust att hoppa in och jobba i kidz cluben ikväll. Och varför inte? Man måste ju ställa upp, så därför beger jag mig iväg och tar fram barnet inom mig och leker med kidzen hela kvällen. Avlsutar med en trevligt stund tillsammans med mycket fina kollegor, alla hjärtans dag kunde inte slutat bättre :)



Alla hjärtans dag

Känn hur kärleken fullkomligt fyller luften du andas, hjärtan som slår lite extra och alla allmänt kärleksfulla!

Hmm kanske överdrev något där ja, men men. Idag är det i alla fall dagen då vi firar kärleken lite extra. Jag firar genom att själv börja dagen med ett härligt bodybalance pass. Ikväll blir det lite kondition och pump, DET är kärlek för kroppen det.

                                  

Önskar alla, familj och vänner, nära och kära en riktigt fin dag. Skickar varma kärleksfulla kramar till er! Love

Friday, I'm in love!

Sådär ja, då har man sportlov då! Efter ännu en supervecka med härligt träning som vanligt och härligt häng i skolan. Avslutade fredagen med att jag höll i uppvärmningen på idrotten, de fick prova på de tre första låtarna i Bodyattacken, och instruerandet gick över förväntan och var huuur kul som helst! Inte utan att man blir lite mer sugen på utbildningen....

Men nu sitter jag förövrigt på tåget till syster Cecilia. Har inte träffat henne en hel helg på väldigt länge och nu känner jag hur mycket jag har saknat henne. En finfin start på ett gött lov, kan livet bli bättre?!

             
               Älskar bilden, ger goa minnen från förre sommaren...mmmm

Ha en riktigt härlig helg, det ska jag ha! :)


Livets slut

Har för första gången i mitt liv sett en död människa på riktigt i verkligheten.
  


Bred dina vida vingar,
o Jesus, över mig
och låt mig stilla vila
i ve och väl hos dig.
Bliv du min ro, min starkhet,
min visdom och mitt råd
och låt mig alla dagar
få leva av din nåd.


Fetaste Att göra - listan

Har en hel drös av saker jag måste fixa denna veckan, så att man sedan bara kan chilla järnet på sportlovet!

◊ Sätta aerobic-koreografin, samt öva utlärning och intruerande
◊ Plugga historia, provet är på torsdag, kanske är dags att faktiskt ta tag i det nu!?
◊ Fundera och känna in Bodyattacken, testköra på en grupp för att sedan kanske ublida sig till intruktör då...?
◊ Annat skolarbete som engelska, rehab och idrott B
◊ Måste tvätta! Får annars snart gå utan träningskläder...
◊ Städa
◊ Trafikskolan - köra och plugga teori

Gaahh, en massa att måsten! Men bäst är nog i alla fall att se till att få det gjort så kommer det kännas skönt efteråt. Nej, om man skulle ta tag o göra något så kan man bocka av? Mmm, så får det bli.

Ciao

Melodifestivalen

Japp, så har det dragit igång ännu en gång, den årliga schlagerfestivalen... Alltså jag tycker faktiskt inte att det är så himla kul längre, det har blivit så utdraget och segt. De åtta bidragen framförs och sedan ska det röstas hit och röstas dit. Blir verkligen jättesegt. Och Marie Sernholt och Richard Olsson som programledare? Kan ju inte bli annat än trams, eller?! Och bidragen i sig känns ju inte heller superseriösa, jag menar en grupp som ser ut som engelsk konfekt hela bunten? Danny som lagt krut på danskoreografi och ingen missade väl att låten hette In the club?

  

Jag är väl medveten om att jag sågar melodifestivalen helt och hållet och att jag låter väldigt negativ. Men jag tycker att det har blivit allt sämre. Så var det inte förr? Nej vart är världen påväg? (nu låter jag som om jag vore 146 år gammal, men det jag vill ha sagt är att det gått utför under en kortare period).

För övrigt, när jag ändå är igång och bittrar av mig, kan jag säga att engelsk konfekt är sjukt äckligt, inte gott alls :(

Sådär, nu har jag fått utlopp för mina åsikter och tankar! Ber om ursäkt i förväg om någon skulle tycka tvärtom!

Semlor


                                          

Som vanligt när jag spenderar en helg hemma hos mamma och pappa går jag lös i köket, denna gången stod det semlor på schemat. Och semlor blev det :) Så nu ska jag ta och bjuda in alla mina bruds på varsitt smakprov!




Life is wonderful

Livet är bara  så bra! Spelar ingen roll att jag ligger sömnlös om nätterna, jag är pigg och glad i alla fall! Fråga mig inte vart ifrån jag får energin för det vet jag inte. Allt flyter bara bra, skolan, vännerna och framförallt träningen! Därför är jag allmänt hög på livet :) Wiihoo, inget kan stoppa mig nu!

           

PS. Att sova om natten underlättade inte efter gårdagens stund på Sportlife där jag fick ett erbjudande att tänka på...får jag chansen kanske det är menat att jag ska ta den? Gick ju vägen förra gången, så varför inte denna också? Åhh beslut är inte min starka sida, ska ta och sova på saken tror jag bestämt! Hihi

Jag får ... krupp!

Så ovärd dag i skolan. Kommer dit i tron om att man ska skriva prov i historia. Sitter och väntar på att läraren ska komma...i hela 40 minuter typ! Efter att dessa minutrar gått ser vi fortfarande inte ett spår av läraren eller någon vikarie. Vi knallar upp till rektorerna och frågar vad som egentligen händer och sker. De står som frågetecken och vet inte heller vart läraren i fråga är, troligtvis hemma för vård av sjukt barn eller sjuk själv. Men hallå!? Kan man inte informera? Skolan kräver att vi elever ska sjukanmäla oss varje dag under sjukperioden, ska inte samma regler för personal gälla? Alltid blir det vi elever som får ta skiten. Sådant får jag verkligen krupp på!

I vilket fall så fixade rektorn så att vi kunde ha våran eftermiddagslektion på förmiddagen istället, och det var ju bra för det innebar att vi slutade klockan 11 :) Gött mos!

Krupp är förövrigt ett virus hos små barn, upptår vanligast när barnet är omkring 2 år. Viruset får de ofta i samband med en förkylning och sätter sig på området precis under stämbanden. Det blir en liten svullnad i svalget vilket gör att luftrören pressas ihop något och det blir svårare att andas. Det uppstår ofta hosta, ansträngd andning och heshet. Det krävs sällan någon behandling, utan krupp går oftast över av sig självt, men för att lindra det är det bra att andas frisk luft. Besvären går över när barnet blivit äldre, runt 5-6 år. Det är vad krupp egentligen är!

                                 

Flashigt


                              

Skolan krävde våra datorer idag. Ominstallation till Windows 7. Den rensades, blåstes ut, totally! Som tur var fick jag låna Antons externa hårddisk och lägga över alla mina dokument, min musik och mina bilder, vilket visade sig vara en hel del.... Så nu sitter jag här och försöker återskapa allt som det var innan. Inte helt lätt men det funkar. Btw så är Widows 7 inte helt fel, inte tokigt alls faktiskt. :)


Zzzzz

Hur svårt ska det vara att sova då?! Fastän jag känner mig trött och vill sova så kan jag bara inte! Ligger där i sängen och vrider mig av och an och timmarna rusar. Lovar att det inte vart mer än max fem timmar inatt. Känner mig huuur trött och seg som helst just :( Funderar  seriöst på en powernap så att jag piggnar till lite, skulle ju se lagom snyggt ut om jag somnade över cykelstyret på kvällens klass...

Sedan tycker jag, från och med nu, att jag ska kunna sova om nätterna, inte likt mig alls att för det första gå och lägga mig på tok försent och därefter inte ens kunna somna! Blir inte klok på mig själv ibland.

RSS 2.0