När livet känns hopplöst meningslöst

Hur besviken kan man bli? Hur ledsen kan man vara? Frustrerad och tycka livet är så frunkansvärt orättvist? Hur många tårar finns i kroppen innan de tar slut? Tar de någonsin slut? Ibland känns det bara bättre och lättare att gråta, inte för att det hjälper något men det bara känns så. Hade jag bara vetat svaren hade sånt här aldrig hänt! 



Julklappsjakt

Igår var jag och Karl på julklappsjakt! Så mysigt att få börja inhandla lite smått och gott även om det är svårt att veta vad man ska ge alla! Men snart är det verkligen jul! Älskar att få slå in julklapparna i fint papper och lägga dem under granen! :) 

Vad har jag gett mig in på?!

Karl, Peter, John och Jesper. Och så jag med ska testa ett crossfitpass ikväll. Jag förbereder mig på det värsta! Och på hejdundrandes träningsvärk imon. Jag vet faktiskt inte vad som kommer att hända och ske ikväll, kanske lite det som är tjusningen men jag tycker det mest är nervöst och känner att jag inte har kontroll! 



Pepparkaksbak!



Fläta

Gjorde denna till träningen. 



Ny prottefavorit



Vem är vems?

Karl och min. Vem var hungrig och vem hade tålamod att även äta ögonen? ;) 





Dagen

* Ingen snö i Jkpg, men däremot regn. Paraplyt pajjar typ i vinden.
* Hinner inte mer än till Tenhult så är det vit fin snö på marken och i luften, och då inte tala om Nässjö, rena vinterlandet! Lite avis faktiskt.
* Föreläsning med gubben, arg som ett bi. Men löser uppgifterna i all ilska ändå.
* Strax innan avfärd från Tranås ser jag en kvinna i långkjol, eller ja kjolen slutar vid anklarna och strax där under tar skorna vid, men det blir en liten skiljsmässa som avslöjar bara ben, brrr det är kallt och vinter inte sommar! Men men, kvinnan var av storleken större så hon hade väl annat som värmde om man säger så...
* På bussen fanns säten som gick att fälla, stor tumme upp och fick mig på bättre humör.
* Väl hemma slänger jag i mig lite pwo i form av kvarg och banan och beger mig sedan till gymmet för rygg, mage och cardio.
* En och en halv timma senare var det duschen och sedan plugg som gällde. Lite kvällsmat också.
* Sängen väntar och ett godnattsamtal till Kalle.
* Fredag imon.
 
Tack för mig.
 
 

Hej torsdag

Förbereder mig på min hat-dag torsdag. Fast är på ett förvånansvärt gott humör hittills! Har ju visserligen inte gått speciellt många timmar och har ju inte träffat nån som kan irritera mig eller nåt... 

Idag trodde jag att det skulle vara snö utanför fönstret. Men allt faller som regn :( Fram med paraplyt som bara gick att använda ett par meter den kom en vindpust och vände det utochin. Ullaredsparra för 15 spänn går väl inte alltid att lita på ;) Hur som helst kom jag iallafall fram hel och inte
allt för blöt till tåget och snart drar vi. Jag ska läsa JP tänkte jag! Ha en fin dag allesammans! 




Världens minsta docka?


Dockan bredvid min tumme (och då är min tumme rättså liten också för den delen) så fatta att den lilla dockan verkligen är liiiten. Lotta hittade den under trappan hemma i Mullsjö i helgen och utbrast "åh denna lekte Anna med när hon var liten". Och det var ju ett par år sedan om man säger så. Så där har den legat i alla år och samlat damm. ;) 

Första gången för alla

Ja nångång är det första gången för alla. Min första gång var för några veckor sedan och jag var väl typ bland de sista på jorden då skulle jag kunna tänka mig. Det råkade vara min syster som tryckte på fel knapp och helt plötsligt dök hennes ansikte upp på min telefon. Face-time hade vi nu upptäckt! Och ikväll använde jag det med min kära Karl som inte somnar bredvid mig ikväll. Men när jag fick se honom kändes han inte lika långt borta. Dessutom fick jag se hur han bodde :) Vilken uppfinning det där face-time. I like alot! Och sack Sofia för att du upptäckte funktionen! :) 




K till Sthlm

 
 
Denna veckan ska min Karl till Stockholm på någon utbildning med jobbet. Åh jag vill inte att han ska åka, det är så sjukt tråkigt att vara själv. Visst att det kan vara skönt första kvällen, lite lung och ro, ingen som kommer hem hyperaktiv från jobbet och studsar som en gummiboll upp och ner, eller smutsar ner med tvätt eller disk. Men å andra sidan är det ju sån han är. Och när han väl är borta bara några dagar är det ju just det där man saknar... 
 
 

Plugg

Vaknade tidigt, både K och jag. Jag kunde aldrig somna om sen när han gått till jobbet så jag startade datorn, skickade iväg ett mejl till en kontakt angående LIAn. Sen började jag faktiskt skriva ner massa bra saker inför tentan, spaltat upp det i två spalter så jag lätt kan vika och plugga! Känns riktigt bra att komma till skott någon gång. Är så lätt att hela tiden skjuta det framför sig. Men nu blir det av! Är ju inte klar på långa vägar ännu, men har kommit en bra bit påväg. Nu ska jag börja skriva ner de viktigaste konteringarna ocksåm, kanske vore bra om man kan dem...
 
Pränta in!!!!!!!
 

Åh vad skönt att vara ledig...trodde jag.

Vaknar och ligger för en gångs skull kvar länge i sängen och njuter av att vara ledig en hel helg. Vi har planerat att ta lång-frukost med JP, träna och dra en sväng till Ikea och eventuellt köpa ett nytt kök. Eller ja, delar av ett nytt kök, vitvarorna iallafall. Därefter skulle vi köpt resten, stommarna och luckor och allt. Men så ringde min telefon och denfrågar om jag kan komma in och jobba om två och en halv timme ändå fram tills kvällen. Och jag som har så svårt att säga nej. Ikea och kök finns ju kvar. Så jag var på jobbet medllan 12-20. Imon är jag iaf ledig (söndag)! 

Då är det slut på veckan det är dags för fredagsmys!

Efter skolan åkte Kalle och jag till A6 en sväng, kikade lite. Jag hittade ingen speciellt, bara en klänning på rean och ett sportlinne. Kalle köpte en jättefin skjorta och fluga till! Kommer bli så himla fint! 

Sen gick vi på systemet en vända med, handlade en flaska vitt. Sen blev det matinköp, räkor och ost med mera :) Resten av kvällen satt vi bänkade i soffan framför fotbollen, med vårt vin räkorna ostarna och kexen. Mums! Skit bara att Sverige förlorade. 




Torsdagen 14 november

I skolan. En värdelös dag, skulle endast skapa ett nytt företag  i Visma och lägga upp kunder, leverantörer och artiklar till reskontran. Dessutom lägga in en ingående balans. Jag blir så trött. Går upp tidigt och är i skolan i tid för att sitta där i cirka två timmar för att sedan få åka hem igen. Inte okej. Jag som hade laddat med mat och tålamod för att kunna ta mig an denna torsdagen med som brukar vara min hatdag. Imorgon är det iallafall fredag (igen!) och vi ska bara ha information om LIAn hela dagen, så ljuvligt att slippa släpa på datorn (och höra på föreläsaren Hans ocskå för den delen :)) 
 
Såhär ser en liten del av programmet ut som jag arbetar i.
 

Onsdagslyx!

Eftersom vi inte behövde komma till skolan idag heller passade jag på och städa och fixa en massa hemma och laga jättegod mat dessutom! Egengjorda köttbullar i tomatsås med pasta, det blev så gott! Bilder kommer sen.Var inte supersugen på någon träning heller efter två tuffa dagar i gymmet. Så skickade iväg ett litet sms till min kära och frågade om han var sugen på att åka till simhallen en sväng? SImma lite och därefter relaxa. Och så blev det! Massa bastu och bad, superskönt! Var med på två bastusittningar där de hällde på massa vatten som doftade av olika saker, luktade jättegott men var väääldigt varmt, men jag klagar inte, jag som älskar värme :) Känns som att det var nyttigt för kroppen i alla fall! Trötta och mosiga ramlade vi i säng med datorn och några avsnitt av Bron. Godnatt!
 
 

Mumsig pizza

Hade ingeedienser hemma för den efterlängtade pizzan! Gjorde en pizzadeg med grahamsmjöl, rågsikt och lite vetemjöl. Under tiden den jäste gjorde jag köttfärsröran på nötfärs, lök, knaperstekt bacon, krossade tomater och kryddor. Kavlade ut degen i en långpanna, förgräddade i cirka 5 minuter och bredde därefter på köttfärsröran, strö över skivade champinjoner, babyspenat, skivade tomater och mozzarellaost. Hutt in i ugnen igen i cirka 15 minuter! 





Hembakat

Vår vinst av en tävling i somras, tidningsprenumeration av Hembakat. God läsning bokstavligt talat! 




Måndag igen

Återigen måndag. Helgen har varit fin, i lördags begav vi oss hemåt mina hemtrakter och spenderade tid med familjen! Tvättade av bilen och tog en härligt lång skogspromenad under söndagen tillsammans med mamma och pappa. Ibland är livet på landet så underbart! 


God mat fick vi hemma också! Älgstek med lingon sås och potatis = riktig husmanskost! 

Idag blir det till att fixa och dona hemma i lägenheten, har nyss varit en sväng på gymmet där det blev explosiva ben samt lite mage på slutet! Ikväll har jag skrivi upp mig för jobb, man får passa på när man kan :) 

Lyx efter träning, musklerna älskar det! 


Fredagskvällsmys!

Ikväll firar jag och Karl fredag! Mat på O'learys, en liten fika på det och därefter bio! Thor - the dark world i 3D och jag bara älskar det! Mmmmmeeeeeerrrrrrrr!!! Vill typ ha 3D hemma på tv:n, undra pm glasögonen funkar på tv:n?!? Måste testa, skulle lätt vara värt och ha dem på sig då ju, tänk att får se en helt vanlig nyhetssändning i 3D coolt! :) 




Promenad

Slutade skolan tidigt, skulle bara göra två uppgifter i visma och sen lämna in dem och därefter fritt fram att åka hem. Jahopp, det var den dagen. Så åkte hem redan efter tolv! Rättså skönt en fredag ändå.

Slängde mig insidan en stund för att se färdigt en film jag börjat på. När ögonen sen var fyrkantiga drog jag på mig träningskläder och gick ut och gick, skönt väder och att få komma ut och få lite sol och dagsljus. Det är ju så trist när man åker hemifrån när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt. 




Pump

Igår kväll körde jag och Kalle pumpen, det som är lite trist är att instruktören byter ut en del låtar från den nya releasen och kör andra "gamla goingar" som alltid visar sig vara de vanliga gamla goingarna han plockar fram. Liksom kan man inte välja några andra för en gångs skull om man nu ska byta ut, annars kör man de som ska vara! Men hur som helst så fick jag träna lite iallafall efter dagens utbrottsfall och frustration. 

Nya JP

Jag tänker inte ens skriva om skolan, bergochdalbana är det enda jag kan säga om detta. Hur i helsike är det tänkt att jag ska göra en tenta på detta?! :( 

Från det ena till det andra. Vi har precis antagit ett erbjudande fick att testa JP en månad till bra pris så det skickade vi in och beviljade. Och idag kommförsta numret av den nya tidningen i mindre format! Och vilken skillnad! Nu kommer man ju kunna se den andre som sitter mittemot med andra delen! :) Woho! I like it! :) 




Måndagsvanor

Sen frukost, kanske framför tven och nyheterna, eller i köket med radion på, plugga, tvätta, laga mat, sova middag, läsa lite, kolla fb, byta om och sticka till träningen bodyattack, hem duscha och slänga mig i soffan framför dessertmästarna. 
 
 

Helgens bravadaer

Japp! Så var ännu en helg förbi! Tiden går så himla fort. Min helg har varit bra, hunnit med en massa olika grejer :)
 
Lördag: Jag skulle inte börja jobba förrän klockan 13 så hann ha mysig frukost på sängen med mitt hjärta och efter det åkte vi och handlade en massa god mat. Därefter hann jag även städa av lägenheten och förbereda inför söndagens besök av mina föräldrar. Kalle var snäll och skjutsade mig till jobbet och sen blev jag där ända tills 21 tillsammans med Julia :) Hem och kolla på de sista avsnitten av Bron, gick inte och lade mig förrän 00:45!!! Inte likt mig!
 
Söndag: Klockan ringde 6:30 och det bar av till jobbet för ett par timmars jobb. Därefter kom mina föräldrar och hälsade på mig och Kalle och vi var ute och åt jättegod trerätters middag på Aqua i stan, så himla mysigt! En finfin helg!
 
 
 
 

Taccoknyten

Fick tips om en ny fredagsrätt av enklasskompis idag :) Taccoknyten - stek färs, krydda med tacco som vanligt, tillsätt lite tomatpuré, hackas paprika och majs. Lägg sedan på färsröra på ett mediumbröd och vik ihop till ett slutet paket, lägg i en bakpappersklädd form med vikningen neråt. När formen är full häll över en burk med medium taccosås och strö över ost, gratinera mitt i ugnen 175-200 grader i cirka 20 minuter. Servera med sallad, nachochips och gärna någon typ av kall sås, jag gjorde på créme fraiche och gräddfil och kryddade upp den med tacokrydda. En annan variant av taccos :) Gott! 


Kassa bilder I know, men ni får iallafall se på ett ungefär. Till efterrätt blev det mini-drottning-pajer, mumsfilibabba!

Satt dessutom uppe till halv tolv och kollade på Bron. En serie som är svensk/dansk och handlar om att en kvinna hittas mördad mitt på bron mellan Sverige och Danmark. Kort därefter sker fler hemskheter och mördaren visar sina meddelanden och verk på en hemsida. Polisen i Sverige och Danmark samarbetar då mord med samma mördare sker både på svensk och dansk mark. Jättespännande! :) 




Äntligen fredag!

Herregud! En vecka med blandat humör, ibland går jag glad från skolan för det känns som jag har fattat grejen men nästa dag går jag därifrån nästintill gråtande och full av frustration! Som en bergochdalbana. Idag fick vi iallafall balansen och resultaträkningen att äntligen stämma på alla håll och kanter (tror jag! Jag ska konntrolleäkna igen en annan dag...) så hjärtat känns lite lättare. Känns himla skönt att det är fredag, få vila huvudet lite och ta det lite lungt :) Fick dessutom skjuts hem till Jönköping från Tranås då Kalle och några grabbar från hans jobb gjorde ett kundbesök just där! Perfekt! Önskar alla en riktigt skön och slapp fredag, det ska jag definitivt ha, det är jag värd efter veckans slit. 



RSS 2.0