Mot Rhodos!

Japp nu har jag biljetten i min hand, bokad och klar! På onsdag drar vi till Landvetter och därifrån bär det av till varmare breddgrader. Denna gång till Rhodos :) I stort sätt bor vi PÅ stranden, perfekt fom en solälskare som jag! Jag längtar sååå enormt till onsdag. Let's go Lisa!





Mmm gotti.



Lördagmorgon

Klockan är strax efter halv elva och Kalle och jag har redan hunnit starta dagen på bästa sätt! Gå upp, baka frukostbullar, när de är på jäsning powerwalkar/joggar i Stadsparken. Kommer hem, ställer in bullarna i ugnen och duschar. Avnjuter sedan frullen på balkongen tillsammans :) Bra morgon helt enkelt!

À la Ihregren

Orkar man inte gå ner för alla trapporna och ut i solen kan man öppna fönstret på vid gavel och sätta sig på en stol i det :)

Dansdags

Står nu redo här vid kanten av dansbanan i stadsparken och är laddad för fen timmars nonstop-dans. Saknar bara mina två tredjedelar!

Ikea

Ibland säger en bild mer än tusen ord. Jag älskar att umgås med mina systrar, ni får mig att leva!

Jobb

Kliver upp tidigt och jobbar en lördagsmorgon som denna! Duktigt :) Eller i alla fall gött med lite pengar. Resten av dagen spenderas med en riktigt fin tjej!



Bästa dagarna!

Har inte uppdaterat på grund av att jag har varit sjukt upptagen med annat. Att umgås med folk jag älskar faktiskt! Hur bra är inte det? Helt underbart!

Vet knappt vart jag ska börja, men onsdagsdansen på fröjden var väl inget att orda om, lätt den bästa kvällen på mycket länge! Grymt band och grymmare dansare! Kääär och pånytt tänd på bugg och dans överhuvudtaget :) Det bästa var också att vi kunde vara och dansa tillsammans alla tre systrarna, bara det var ju en vinst i sig, allt det andra var bara liksom en mega-bauta-bonus! ;) 

Torsdagen var en dagen-efter-dans-dag. Trötta och lite småsega pallrar vi oss i alla fall upp till A6 och kikar lite. Hittade en del fina grejer på Ikea :) Inne på A6 hittade jag en del kläder och lite träningskläder samt ett smyckesset till studenten nu. Så skönt att ha kläder och skor plus smycke fixat nu ju! Lite kaffe med trams-systrar och Kalle så var det sedan dags för Sofia att lämna oss. 

Cecilia var kvar även till fredagen. Mer kläder och träningskläder på stan. Efter att vi gjort stan ofarlig gick vi till Tompa och fick lunch och satt och pratade flera timmar! Vilken vän!

Dagar man umgås med sånna man känner sig trygg med och älskar går alldeles för fort. Man hinner inte tänka ens. Glömmer vardag, glömmer rutiner, glömmer allt det där jobbiga. Med er mår jag underbart och alldeles fantastiskt! Mängder med kärlek till er finaste! ♥


Pluggis

Sitter kvar i skolan och pluggar. Känner mig lite som en pluggis men kan ta det! Man får faktiskt en helt del gjort när man sitter kvar i klassrummet, tyst och lugnt, ingen som stör eller låter. Bara jag och mina tankar om skolarbetet. Det blir också mer som en morot att åka hem och få fritid. Sitter man hemma är det lätt att man hittar på massa andra saker, typ nej men jag tar och lagar lite mat eller tar en liten paus och tittar på TV eller kollar facebook. Här på skolan kanman inte ens komma in på facebook och ingen TV finns det heller. Så skolan är helt klart det bästa stället att vara på om man verkligen ska plugga och få något gjort. Inte för att detta ska bli någon vana, men i alla fall. 


Haha, bra att jag förrensten kom på det nu, såhär fyra veckor innan studenten. Grattis Emelie, smart tjej! ;)


Body attack

Var på body attacken idag! Riktigt skön kontakt idag, härlig energi och mycket styrka. Visst kändes det, men kändes att träningen har gett resultat på vissa områden :) sånt gillar vi!!! Fick också inte extra push och energi då jag tig ett kliv upp på scenen och rockade loss med Kia på sista pulstoppen samt styrkelåtarna. Livet är bra gott ibland! Nu är jag färdigtränad och duschad. Väntar bara på min Karlie. Pusss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2201679/images/2012/pic_202644676.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2201679/images/2012/pic_202644676.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2201679/images/2012/pic_202644676.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2201679/images/2012/pic_202644676.jpg" class="image">

Stek

Sitter på bryggan vid spira med gänget. En brun tjej hemkommen från en lång solsemester, inte alls avundsjuk nejdå. Vill med ha sol och sommar och vara brun!

Träning&Plugg

Har haft gott om energi på träningen denna veckan faktiskt! Körde en massa överkropp i tisdags, kardio igår och ben idag torsdag. Imorgon får vi se vad det blir. Kanske lite kardio igen, skulle inte vara helt fel :) Har även kört en massa rodd och skierg, mina nya favoriter typ, nyttigt och härlig träningsvärk efteråt, det gillar jag. 


Veckan har i övrigt varit fylld med massa plugg. Det är så det ser ut nu på slutspurten. Alla kurser som ska bli klara, hinnas med de sista målen och de sista uppgifterna lämnas in för en sista bedömning och sedan slutbetyg. Sedan lämnar vi skolan bakom oss. I vart fall för ett litet tag. i onsdags höll jag i alla fall mitt tal på svenskan, ett bröllopstal blev det, och jag är nöjd. Okej att jag var lite nervös i början, men ett par minuter in så kändes det riktigt bra! :) 


I eftermiddags gjrode jag omprov på derivatan, inte för att jag inte var godkänd utan mer att jag ville göra en prövning gör högre betyg. Fyra uppgifter totalt bestod provet av och jag svarade utförligt på dem alla så jag hoppas att jag kammar in full pott. Vore ganska skönt att säkra sitt betyg redan innan nationella. 




Ikväll tog jag mig även friheten att be om en kväll i ensamhet. Var längesedan nu. Har ju blivit en del timmar tillsammans med Kalle om man säger så. Ibland behöver man faktiskt lite andrum från varandra. Tid för sig själv och för att bara få vara. Man måste vara ifrån det för att sedan kunna uppskatta det mer igen. Måste också ta och fokusera på plugget. Projektarbetet ska vara sammanställt och färdigt tills på måndag. Hela helgen lär gå åt till att sitta med det. Ikväll har jag pluggat på en massa andra saker, religionen tillexempel samt analysen av SlemAsps ämne. Typ socialisation... Aja, helgen kommer bestå av plugg, plugg och mer plugg. Lite träning med då kanske. Man vill ju ta igen så mycket som möjligt för att inte släpa efter totalt!

Nu har jag skrivit en hel jäkla uppsats om det här. Så nu ska jag lägga av. Vill tacka er läsare som står ut med mig :) Puss på er och ni vet att jag älskar er! <3



Helgen

Berättade ju inget om min helg som var. Men om ni ville veta så var den lång och väldigt härlig. Tog ju nämligen ledigt förra torsdagen och fredagen. Skulle ju till Linköping med mor min och sedan kändes det inte speciellt lönt att sätta sig på ett tåg upp till Jönköping igen för att endast utföra en dags praktik. Så jag var hemma fyra dagar. Skönt att komma ifrån staden lite och få lite egentid, hinna tänka och reflektera lite över livet. Det har hänt så mycket under det senaste. Jag vet inte riktigt vart månaderna tagit vägen. Snart är sommaren här och skoltiden över, studenten tagen och helt plötsligt förväntas man vara vuxen och allt med vad det innebär. 

Hur som helst blev det lite shopping i Liknan, ännu en studentklänning inhandlad och jag funderar på att köpa dem båda två eftersom det kan vara bra att byta emellan urspringet och festen på kvällen sen. Får se hur jag gör :)

Resten av helgen umgicks jag med familjen. Vi firade mig och Joakim som fyllt år i efterhand. Mumsig kolatårta och finfina presenter! Tack alla för uppvaktningen :)



Sedan var ju även sötaste systerdottern även med :) Provade en bagarmössa, lite stor än dock, men snart så ;)





Ålderdom

Att bli äldre är kankse inte något man ser fram emot direkt. Eller jo, att bli sisådär 25 år är lagom, men sen när det bara går "utför" så känns det inte längre lika bra. Ibland är det skrämmande att se de gamla, de som inte minns, de som blivit personlighetsförändrade eller de som inte varken kan röra sig eller tala. Det är mardrömmen. Men trots det har de ett liv och lever det, vi som vårdpersonal har en viktig uppgift att sköta dem och se till att de får ett så bra slut som möjligt på sitt liv.

Igår var jag tillbaka på ålderdomshemmet. Den gamla damen som snart ska fylla 92 kan inte tala och sitter i en rullstol hela dagarna. Igår var hennes man på besök, nog en utav de trevligaste anhöriga jag träffat! Sitter ner en stund och pratar med honom och han berättar hela sin livshistoria för mig. Att han och hans fru gifte sig för 65 år sedan, och att hennes klänning blev extra dyr eftersom det var en speciell skräddare som hette fru Petersen som sydde upp den. Eller att de bara behövde betala 50kr/mån i avgift för deras lägenhet uppe på Bäckalyckan. Och att de har tre söner varav två är gifta och har barn och den tredje skulle åka till USA och spela i något band. Han själv hade varit någon typ av polis och rest runt inom Jönköpings län och pratade om både det ena och det andra stället! 

En superpigg man som är helt klar i kroppen! Han berättade också att de sista orden hans fru sa var "Man kan ju skratta ihjäl sig!" Det tyckte jag var underbart! För hon är väldigt glad av sig och skrattar mycket. Trots hennes hinder hon har, talet och rullstolen. 

När jag blir gammal vill jag bli lika pigg och glad som hennes man. Jag vill bli en krutgumma som är nöjd över det liv jag levt och de dagarna jag har kvar att leva.




Sjukhus

Hatar sjukhus. Stela vita väggar, lukt av desinfektionsmedel och människor i rockar som talar lågt och ser allvarliga ut. Alltid beredda på att meddela ett dåligt besked typ. Sitter här i ett väntrum på Linköpings sjukhus, förstås är se försenade och minutrarna sniglar sig fram. Vill bort här ifrån, vill andas frisk luft, känna solen mot kinden. Allt annat är bättre än att vara instängd här.

3 h skola

Det är vad jag har framför mig denna veckan. Eller just nu är den faktiskt bakom mig... :) Framför mig finns en kväll med härligt väder, sol och värme! Samt en kväll i Stadsparken och på fröjden. Det är premiär och dubbla band som spelar, detta innebär nonstop i fem timmar! Välbehövligt.

Framför mig väntar också en resa med mamma till Linköping imorgon, hon ska på återbesök på sjukhuset och sedan ska vi gå på stan och titta lite efter studentgrejer, kläder, skor och smycken med mera. Mysigt, bara mamsen och jag, det är inte var dag det händer kan jag säga!

Nu tar jag därmed helg, ciao ;)

Steka fläsk

Klarblå himmel och sol! Behöver jag ens nämna vad jag gör? Nej jag tror. Inte det. Ibland säger ju en bild mer än tusen ord. Kylschigt men sant.

Valborg

Valborg bestod av en lång sovmorgon! Därefter massa stek på Karlies balkong, som har söderläge, hur lycklig är man inte? Han får då bannemej inte sälja lägenheten denna sommaren ;) Efter att ha blivit lite rostad lagade vi underbart god köttfärssås innan vi tog oss an kvällen som bestod av bakning för min del och lite fix och don för Kalles del. När allt var klart kom Sebbe förbi och vi gick till Stadsparken och därefter vidare ner mot stan. Riktigt skön kväll!

Hoppas att ni med hade en fin Valborg :)

RSS 2.0