Belöningsdags!

Och jag är värd det! :)

Pluggggg

En enda sak att göra idag:
Göra klart (det som inte ens påbörjats ännu...!?) den power point till mitt samhällsarbete som ska vara integrerat med natur och friluftsliv om rovdjursjakt, eller närmre bestämt vargjakt. Rätt intressant faktiskt när man väl sätter sig in i ämnet.

Mitt i allt pluggande avbröt jag för lite träning, Bodypump blev det. Och jösses, det kändes att jag inte kört det på längre. Har ju mest varit i gymmet nu och då har kroppen vant sig vid mer vikt och lägre antal repetitioner. Här chockades kroppen ordentligt då repetiotionerna varade konstant i fem minuter istället...Mer Bodypump hedan efter!
Tillbaka till plugget och i eftermiddag har det gått som en dans, nästan klar! Nu väntar en finfin belöning ikväll! :)

Bästa låten på lugna listan just nu!

James Morrisons stämma, lite hes och alldeles underbar!
When it's black,Take a little time to hold yourself,Take a little time to feel around,Before it's gone,
You won't let go,But you still keep on falling down,Remember how you saved me now,From all of my wrongs yeah,
If there's love just feel it,If there's life we'll see it,This is no time to be alone, alone, yeah,I wont let you go,
Say those words,Say those words like there's nothing else,Close your eyes and you might believe,That there is some way out yeah,
Open up,Open up your heart to me now,Let it all come pouring out,Theres nothing I can't take,
If there's love just feel it,And if there's life we'll see it,This ain't no time to be alone, alone, yeahI wont let you go,
If your sky is falling,Just take my hand and hold it,You don't have to be alone, alone, yeah,I won't let you go,
And if you feel the fading of the light,And you're too weak to carry on the fight,And all your friends that you count on have disappeared,I'll be here, not gone, forever, holding on, Oh,
If there's love just feel it,And if there's life we'll see it,This ain't no time to be alone, alone, yeahI wont let you go,
If your sky is falling,Just take my hand and hold it,You don't have to be alone, alone, yeah,I won't let you go,

Alice Isabel Freijd

Så heter nu mer den döpta lilla tösen!
Pluttinuttinutt!!!!


Lördagsfika

I en lägenhet på Kålgården
Vänlighet, värme och öppenhet
Skratt blandat med allvar
Över en kaffe och en muffins
En man med ett känslofyllt liv
Ibland tror man att man känner männsikor,
Fast så visar det sig att man bara skrapat lite på det som kallas ytan.



Nonstopdans

Fredag den 25 november, dagen tre systrar längtat efter sedan...i våras? Tre bra band, Casanovas, Titanix och Blender, på samma scen, samma kväll och sex timmars nonstopdans, hur bra är inte det? Man bara ryser, SÅ bra är det!
Kvällens topp 3:
3 plats: Titanix, riktigt bra band alltså, sjunger lika bra live som på CD och den killen som även sjunger lite i bandet; vilken röst, man smälter ju litegrann :)

2 plats: Casanovas som river av en slagerdänga, den pipan går inte av för hackor, ett brett register och så bra att det går rysningar längs ryggraden.
Här är låten, dock inte med Casanovas utan orginalet Le Freak.
(Föreställ dig nu en trumvirvel...)
1 plats: Killen från Kalmar som dansade som en GUD! *dregel*
Ja, en grym kväll. Tack alla!

Bonde söker fru

Nu gosar jag ner mig i soffan framför tv:n och Bonde söker fru. Det drar ihop sig och slutvalet närmar sig! Späääännnannnnde :)


Hur mycket får man lov att hinna med?

En dag som denna har jag gjort en massa massa!
  1. Tvättat
  2. Städat
  3. Adventpyntat
  4. Lagat matlådor
  5. Tränat
  6. Handlat inför helgen
  7. Varit en sväng på stan
  8. Pluggat
Inte dåligt alltså. Är riktigt nöjd nu när jag sitter här i soffan och tittar ut över min rena, fina och mysiga våning. Japp nu drömde jag mig bort lite...nån våning är det väl inte direkt, lya snarare ;) I vilket fall som helst, är jag nu redo för helgen!!! Bara torsdag kvar :)

Kanske det värsta som finns?

Blodpudding. Vill inte ens tänka på innehållet men nyttigt är det i alla fall. Och med lingonsylt och rivna morötter funkar det helt okej, vad gör man inte för hälsosammheten? Tugga, tugga, svälj.


Tisdag morgon

Min hat-dag. Tisdag. Inte för att det är så stor skillnad från de andra dagarna, men tisdagen är alltid så seg. Måndagar är man inställd på att de ska gå långsamt, liksom dagen efter helgen, starten på veckan. Men tisdag borde gå lättare. Men icke, nej, Samhällskunskap och Naturkunskap. Samhällen funkar väl någorlunda (och idag visar det sig att vi har en vikarie som just kom instolpades på klackar i klassrummet och frågar om vi är tvåor eller treor?! Men gratts! Kul att du ens vet vad du ska ha för klass...) men Naturkunskapen är desto värre, så enormt tråkigt.
Men nu har jag bittrat av mig tillräckligt på skolan här. Det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i saker och ting! Ser istället fram emot träningen ikväll. Och inte minst morgondagen då jag är ledig och har en massa saker att ta itu med :)

Done

Sista gången på steg 3 på buggen! Åh så skönt! Har redan bokat in mig på nästa steg till nästa termin och är antagen :) Steg 4 hoppas jag på bättre kvalitet på dansare, högre tempo och mer utmaning!!!
Nu laddar jag upp inför fredagens non-stopdans i Idrottshuset här i Jönköping. Tre band och sex timmars dans, livet goda kan jag tycka :)

Ullared - igen

Jaopp, så var man där igen. Denna gången enbart med syster Cecilia och vi åkte buss med pappis jobb. Inne på varuhuset blev det julklappar som inhandlades samt lite annat smått och gott. En riktigt skön dag utan stress och jäkt. Det allra jobbigaste var nog ändå bussresan till och från Ullared då man fick lyssna på alla kärringar som satt runtomkring och tjötade om allt och inget alls! 

Snart är det advent och Gekås hade satt upp alla ljusslingor och vräkt fram julgrejerna, myyysigt! Köpte glögg och russin, pepparkakorna är fixade, nu är det bara lussebullar och mandel som saknas sedan är adventsfikat klart. Funderar på att bjuda hem lite gott folk på glöggkväll någon gång framöver? Hur vore det?

Nyttiga pannkakor

Pannkakor såhär en onsdagskväll, fast i hälsans tecken, det har jag gjort mig förtjänt av efter att ha slitit ett par timmar i gymmet idag!

Till de nyttiga pannkakorna gjorde jag en liten röra på mosad banan, hallon, havregryn och lite mjölk. Mmm, det var jättegott, ett perfekt kvällsmål!

Studentmössa

Ett steg i rätt riktning!



Morgonpromenad

En ledig dag som denna tänkte jag ge mig ut och gå en runda på morgonkvisten. Och för ovanlighetens skull tänkte jag inte gå i stadsparken utan runt den istället. Vilket inte gick riktigt som jag tänkt mig....
Kom ju inte runt stadsparken direkt, men nästa gång har jag bättre koll på exakt hur jag ska gå. Tillslut kom jag ju i alla fall hem :)
Lite frostbiten natur på min promenad!
Kan säga att det smakade väldigt gott med frukost och en varm kopp te sedan.



Massage

Igår fick jag massage av Maritna, och va duktig hon var! Det där borde man göra oftare, det gör nog gott för musklerna och själen :) ryggmassage blev det och där låg jag nästan och somnade, så underbart så! Ser fram emot att vara hennes slutprov i kursen då de har satt ihop ett eget program för en helkroppsmassage, längtar! :)


Stjärnklar himmel

Har varit ute och gått en sväng, rensat huvudet, i den stjärnklara fina kvällen.

Novemberluft

Kallt och frostigt idag på morgonen, ett par minusgrader och frisk luft. Riktigt skönt må jag säga, njuter av den klara höstluften som sakta börjar bli allt mer vintrig. Är dock väldigt tacksam för att det ännu inte kommit någon snö, blir så galet jobbigt och tungt att cykla då. Okej att det kan komma lite snö till jul men den är det bra.
Påväg hem från skolan idag var jag bara tvungen att stanna till på munkjsöbron och ta en liten bild på den bleka solen som hängde över den stilla vattenytan. Ibland gnistrar fina stunder till i det annars dystra möska livet.

Måndags-göra

8-15 Skola
15-16 Bibblan, äta mat, ladda
16-16:30 Möte
16:30-17:45 Träning
18:30-20:15 Buggträning

Sedan blir det till att somna framför tv:n till "Den som dräper". Tack för att måndagen snart är över, en dag närmre helg!

Tjejkväll på Holmgrens bil Jönköping

Japp, ikväll körde jag Attack mellan 17:30 - 18:30. Sedan var det bara snabbt snabbt att byta kläder, slänga sig i Malins bil (sötan kom och hämtade mig) och fara ut till Holmgrens bil. Kastade mig upp på scenen tillsammans med underbara kollegor, och så gör vi det igen, showat loss gärnet och sätter koreografin :) Bara älskar det! 



Därefter var det till att gå runt och promota ut Sportlife till varje pris, gratisgrejer och gratis veckokort!!! Alltså vad vore mitt liv utan Sportlife, jag  gillar allt, anläggningarna, känslan, stämningen, medlemmarna och sist men inte minst; personalen. Tillsammans är vi grymma!

Torsdag

Idag i skolan var det faktikst kul, projekt och företagande är nog den roligaste lektionen av dem alla. Okej att läraren kan vara lite fööör mycket ibland, men på hans lektioner är det tillåtet att tramsa, ännu bättre är att man blir betygsatt på självaste tramset... I know, random! Gillar ju i alla fall att patrullen "save the icebears" ska till Arktis och hjälpa isbjörnarna...och titta på pingviner. Hahaha!
Kvällen till ära blir det Bodyattack. Phu, hur kommer detta gå?! Därefter direkt till Holmgrens och uppträda lite på tjejkävllen som tydligen annordnas där. Jaja, får väl se hur det blir. En händelserik kväll i vilket fall som helst.

 

Cecilia och Sofia, hör upp!

Eller hör och hör, jag menar se upp, eller ja, inte upp upp utan...äsch! Titta hit! ;) Efter 25 november ska vi se fram emot 16 mars:

Hoppas dock att Drifters får kräksjuka eller något och att typ...Wahlströms kan hoppa in bara sådär!!


SkiErg

SkiErg är typ världens maskin! Nej, alltså inte till storleken, utan mer för triceps och mage. 
Man står på den svarta plattan och tar tag i handtagen som hänger där uppe. 
Sedan är det bara att börja staka som som man vore ute i skidspåret! 
Liksom som att åka skidor ute, fast inne på gymmet istället.
Jaja, jag vet att det låter lite skumt, men kul var det, även om man inte orkade så länge :)


Väckarklocka

En gammal herdelig väckarklocka är faktiskt underskattat. Idagens läge väcks vi av en mobilsignal, en liten melodi av något slag. Men den dagen då mobilen hakat upp sig och inte riktigt fungerar som den ska då? Ja, då står man där. Detta har jag fått känna på då min mobil inte alltid vill som jag vill... Därför beslutade jag mig för att ta med den blå lilla väckarklockan som stod hemma på mitt gamla rum hos mamma och pappa och samlade damm. Den får nu pryda mitt nattduksbord här i Jönköping och jag gillar det faktiskt!

Fullt ös!

Måndag och tisdag har gått, skönt! Nya härliga tag, nya vanor och lite av ett nytt liv håller jag på att införa, hittills har det gått riktigt bra!

Imorgon är det onsdag vilket innebär att jag är ledig som vanligt, kan behövas en ledig dag mitt i veckan för att återhämta sig lite och hinna med saker och ting hemma, perfekt! Älskar ju att kunna äta en god frukost i lugn och ro, inte behöva stressa och få sitta med pyjamasen på lite extra :) Livet! Sedan är det ju faktiskt bara en skoldag kvar samt en dag praktik, därefter helg, och det tackar vi inte nej till.
Nu blir det sängen och en stund med min bok. Mmmm!

Godnatt alla fina!


Lovvecka

Jaha, då var lovveckan över. Det gick illa kvickt, kan bero på att den varit späckad!
Först bar det av till Vetlanda för fest tillsammans med systrarna.
Lite glada i hatten alla tre... ;)
Därefter var jag med Sofia en dag på hennes jobb, var i bageriet och fick se lite hur det går till där!
En snabbis tillbaka till Jönköping, buggkurs och övning inför SportlifeShowen.

Tåget till Björköby, klappar bebis och åker sedan hem till Svallarp för att spendera några dagar med mamma och pappa samt en lite galen vän, Nina :)
På lördagsmorgonen begav jag mig till Jönköping igen, genrep på Harrys/Sliver samt förberedelser inför kvällen! Hem till lägenheten för att fräscha till sig lite, äta och sedan tillbaka till stället. Festen började klockan 18 då vi personalen hade en timmas förfest innan medlemmarna kom. Då blev det feeest! Två sprakande shower varav jag deltog i en, massa mingel och dans! Kanonkväll!
Japp det var mitt lov det. Nu kommer nya veckor fyllda med nya utmaningar i mitt liv! Japp, imorgon då klockan ringer börjar mitt nya liv!!!


Alla barnen

  • Alla barnen var påtänkta utom Abbe, hans föräldrar gjorde en tabbe.
  • Alla barnen lägger pussel förutom Abel, han lägger en kabel.
  • Alla barnen kom över vägen utom Ada, hon blev påkörd av en Lada.
  • Alla barnen hade tråkigt förutom Adriana, hon hade marijuana.
  • Alla barnen var älskade av sina föräldrar utom Andrea, hon såldes på rea.
  • Alla barnen åkte vattenskidor utom Bo, han var tvungen att ro.
  • Alla barnen betalade kontant utom Carita hon tog det på krita.
  • Alla barnen delar lika utom Carl, han är nyliberal.
  • Alla barnen lyckades ducka utom Elvira, hon fick en blåtira.
  • Alla barnen skrattade åt den fulaste bilen i stan utom frans, för det var hans.

Home sweet home

Är hemma hos mamma och pappa en sväng.
Skönt att komma bort och få lite miljöombyte.
Andas frisk härlig höstluft och njuta av tystnaden.

...Några dagar i alla fall innan det bär av till stora staden igen.

 


 

Varför ska det alltid handla om alla barnen? Nu drar vi några Alla vuxna också!

  • Alla vuxna hade pengar på banken utom Stina, för hon hade spenderat sina.
  • Alla vuxna gick på styrketräning utom Sten, för han var för klen.
  • Alla vuxna var pigga efter festen utom Ella, för hade världens baksmälla.
  • Alla vuxna klarade sig på ett arbete utom Pekka, så han var tvungen att extraknäcka.
  • Alla vuxna undvek att bli skjutna utom Jens, för han hade inte så hög intelligens.
  • Alla vuxna hade check-kredit utom Pierre, för han var miljonär.
  • Alla vuxna betalade snällt sitt inträde utom Bianca, för hon såg till att planka.
  • Alla vuxna handlade med förstånd utom Svea, för hon blev nertrampad på rea.
  • Alla vuxna bodde i ett hus utom familjen Feldt, för de sov i tält.
  • Alla vuxna blev friska från förkylningen utom Siv, för hon var HIV-positiv!

RSS 2.0