Påsklov

...nja inte rktigt ännu. En kväll/natt till kvar med jobb som sagt. Men sen så! Då har jag räknat med att ta tåget hem till mamma och pappa för att hälsa på dem lite. Men måste faktiskt plugga lite med.
¤ Projektarbete - skriva rapport
¤ Naturkunskap B - plugga inför prov
¤ Svenska C - skriva klart tal 

Så kommer ju inte behöva sitta rastlös i alla fall. Ingen risk. Och skulle jag mot förmodan bli det har jag fortfarande ett utav Jennys pussel kvar att pussla, 1500 bitar. (Säg till om du saknar dem allt för mycket! Du ska få tillbaka dem, promise hjärtat!)

Nu blir det en sväng upp till A6, hämta ut linser och titta träningskläder, Stadium har tydligen 25% på allt för alla medlemmar. Sen ska vi nog till Ekhagen och hälsa på Sebbe på jobbet lite med, den saknade grabben! Har inte sett han sen....sist...just det, för typ en vecka sen på gymmet! Ah ska bli kul att ses i alla fall. 

Sen borde jag ta en powernap för att kunna hålla mig vaken även denna natt på jobbet! Trevlig lördag allesammans!


Money money money

Dricks är livet! Okej, kan förstå att man inte vill ha sina mynt, att man inte orkar pilla med dem (särskilt när man är full och det tar sådan fruktansvärt lång tid att få ner dem i det där lilla facket i plånboken...) med sedlar, seriöst, det är ju ändå mycket pengar ju, fast verligen liiivet när man håvar in dem.






En emelie-drink



Ikväll ska jag få blanda en (eller några fler blir det nog) alldeles egenkomponerad drink!
Wiho, liksom en som bara jag har gjort och kan göra :)
Blir den god får ni komma och smaka!
@Småländska Kolonin



Sommarjobb och allmänt



Sådär ja, nu rullar det på lite. Först och främst igår plingar telefonen till sent på kvällen och i sms:et skriver han att det vore toppen om jag kunde jobba fredag och lördag kväll/natt. Jamen visst! Idag på praktiken säger hon att hon tycker att jag ska prata med chefen om extrajobb, kvällar och helger. Gärna för mig! När jag kommer hem ringer telefonen och kvinnan i luren garanterar mig jobb till sommaren. Kan jag pusta ut nu? En liten stund i alla fall?



En sjukdom som heter "ta-på-sig-jackan-och-stänga-av-datorn-en-kvart-innan-lektionen-slutar"



Ja, så säger vår lärare. Världens diskussion om att sluta tre eller kvart över tre. De flestas buss går strax efter tre så i så fall anpassa lektionstiderna efter det och därmed börja en kvart tidigare och sluta vid tre. Eller också är man konsekvent och håller alla lektioner till kvart över så är det lika för alla. Inget mellanting. De flesta lärarna avslutar ändå lektionen vid strax efter tre så de måste ju vara konsekventa själva, annars talar de ju emot sin egen åsikt. Herregud säger jag bara. Skönt att man snart tar studenten och slipper äckelskolan.





Back on track

Tillbaka på benen igen! Man blir ju så galet rastlös av att bara vara hemma och inte göra någonting. Visst kan det vara skönt de första timmarna, sova ut och slippa höra väckarklockan. Men sen då? När man gjort allt det där som man ville göra? Det är då det börjar bli riktigt riktigt tråkigt. Och dag två är inte att tala om då. Men nu är jag i alla fall tillbaka. Inte helt fri från förkylning och hosta, men däremot fri från feber och halsont och smittar därmed inte längre. Dock blir det vila och avstånd från träning ett tag till.

Dagen i skolan var fin! Estetisk verksamhet där vi skulle göra moodboards, det vill säga et kollage av massa bilder och ord som beskriver en känsla. Min känsla var vårkänsla men hann inte bli helt klar, så ska fortsätta lite senare en annan dag hade jag tänkt. Lektion två var religion, och det gick riktigt bra fram tills de sista minutrarna på lektionen som blev en hektiskt diskussion om att sluta vid tre eller kvart över...








Vet att jag bloggar skitdåligt, men skyller på att jag är sjuk, feber, halsont, hosta och dunderfökylning.

Ursäkta min frånvaro men kommer tillbaka när jag är på benen igen. Krya på mig!


Sjukling

Fredag och jag är sjuk :( Halsen är tjock och svullen och gör ooonnnntttt! Dricker vatten, äter massa frukt och försöker kurera mig så gott det går tills i morgon! Kvällen blir lugn, kryper ner i Kalles soffa och myser, blir ompysslad och njuter. Ibland har man det allt bra :) 

Imorgon åker jag på äventyr till Mörlunda där min alldeles egna ängel bor och ska vara med på hennes utställning (vernissage) som hon skapat som sitt projektarbete! Spännande :)





Vårväder!



Våren är varmt välkommen! Jag tar emot den med öppen famn. Varma vindar och fågelkvitter. Blå himmel och knoppar. Jag är kär och det är ljuvligt!


Vänner och vår

Idag började dager toppen med estetisk verksamhet i tropikhuset! Vi fick måla egna tavlor :) I pausen gick flickorna och jag och köpte frulle och avnjöt den i solen, den varma underbara vårsolen!

Likaså på lunchen slutade det med att vi satte oss vid en vägg och lapade! Hur gött är det inte på en skala? Visserligen är man jättevit nu, men vaddå då? Vänta bara till man har kommit igång med solandet på riktigt, då är man inte lika vit längre :) Längtar!

Hade vikarie på religionen idag med...inte lika kul att kolla på en film om judendomen där hälften av filmen pratas på ett obegripligt språk (israeliska? säger man så om man pratar språket från Israel?) och utan text. Bra jobbat. Vi gick i alla fall från lektionen under rasten. Vem vill sitta inne och plugga när himmlen är blå och solen skiner utanför? Spatserade hem till Ida och mötte upp ett gäng för fikahäng i solen. Riktigt skön eftermiddag!!!

Är det någon som vet hur den där lilla mössan de har på huvudet sitter fast?!?



Halsont

Vaknade med halsont idag. Inte bra när jag vet att det är releaser på Sportlife och jag kommer vilja gå på två utav dem. BodyAttack och BodyPump blir det. Vilar halsen under dagen för att kunna köra någorlunda frisk ikväll. Får nog ta och bli vila imorgon då bara för att vara lite snäll mot kroppen.


Dagens samhälle

Idag när jag gick till skolan såg jag en människa (såg inte om det var en man eller en kvinna), den hade en stor jacka på sig och dolde sitt ansikte med en sjal uppragen ända upp över ögnen. Till saken: personen i fråga stod och rev i grannarnas soptunnor. Sorgligt. Behöva gå ut tidigt på morgonen innan spotunnorna töms för att gräva fram burkar och flaskor att panta antagligen. Hittar den ett och annat användbart så tar den säkert hand om det också. 

Och igår, påväg till buggen, går en man, eller går och går, snarare släpar sig fram och går väldigt vingligt. Ögonen rullar och jag antar att han var väldigt hög på något eller påerkad av något slag. Inget liv.

En annan som skrev om Juneportens skrik-Åsa, en av alkohlistera. Men hallå där? Var det inte snack om att hon dog för typ ett år sedan? Har hon återuppstått? Någon som vet något?


Hur kan det bli sådär? De hade säkert ett helt vanligt jobb innan. Ett liv och en utbildning. Framtidsdrömmar och mål med livet. Och så hände något, som kom att förändra deras liv helt och hållet, de byter spår och hamnar på helt fel väg. Hamnade på Juneporten, där de sitter och pimplar både höst, vinter, vår och sommar. Frågan är vad som hände egentligen?



Studentklänning hemklickad

Får se om den passar och så. Hoppas den kommer snart, spänningen stiger för var dag!





Helgen

Börjar med att ursäkta min lysande frånvaro! Varit riktigt dålig på att uppdatera nu de senaste dagarna. Här kommer i alla fall helgen:

Fredag: Massagekurs del 2 i skolan varav bestod av ben, armar och nacke typ! Sen på kvällen blev det non-stopdans med syster i Idrottshuset. Kanke inte en jättelyckad kväll, men helt okej ändå. Golvet var jättesträvt :( Illa!

Lördag: Sofia och jag segar oss igenom större delen av dagen. Hon lämnar mig vid tre. Därefter gör man sig i ordning och det blir en kväll tillsammans med tre fina vänner, beställde mat från Pallas Athena och åt massa massa gottit! Däckar i soffan tillsammans :) Livets kväll som snart måste göras om!


Söndag: Latsöndag! Lataste dagen på huuuur länge som helst. Ligger i sängen till 12 (!?) och blir en sen frukost. Sedan landar vi i soffan och förblir där till mörkret lagt sig då vi kommer på att vi vill ut och gå i regnet. Mys då. Kvällen avslutades med film...ehh och jag somnade...




Till Frida Stoméus





Massagekurs del 1

Åh underbaraste dagen på lääänge i skolan. Massagekurs. Hur lyxigt är det inte på en skala då? Superlyxigt! En snubbe från nåt massageföretag var där och pratade lite, hade med sig bänkar, handdukar, olja med mera. Första dagen nu koncentrerade vi oss bara på ryggen. Han visade totalt sett åtta eller nio olika grepp och metoder man kunde använda sig av samt teknik, hur man masserar på bästa sätt. Innan har jag tyckt det varit jättetråkigt att massera då jag fått ont i tummarna efter sisådär fem minuer. Men med rätt teknik kunde jag nu lätt hålla p åi en halvtimma, fyrtiofem minuter! 

Efter att skoldagen var slut sitter jag nu i min soffa hemma i lägenheten. Trött, riktigt trött. Känns ungefär som att man faktiskt tränat ett pass, liksom trött i musklerna. Och så fryser jag. Som bara den! Nej ikväll blir det vila, trots att jag hade bestämt mig för att träna Attacken egentligen. Kan inte hjälpas! Ska ju trots allt dansa fem och en halv timma imorgon kväll så får min dos av träning då skulle jag tro.

Imorgon är det del två av massagekursen. Ben, armar, nacke och axlar står på schemat. Kommer bli proffs på massage kan jag säga er :) Livet är bra gott ibland.


Studiedag



Klockan kvart i sju vaknar jag. Jippie då! När man väl får chansen att sova ut så kan man inte, lite typiskt. Men vad gör det? Får ta och göra det bästa av situationen. Lägga på ett kol och plugga lite kanske? Lämna in uppgifter som är försenade. Och jajamensan, nu är klockan halv nio och tre uppgifter är redan inlämnade. Känns som att dagen kan sluta bra med att jag är i fas i de flesta ämnena. :) 

Nu blir det god frukost och sedan tillbaka till plugget. Utanför väntar solen på mig!

Hoppas också att flickorna i klassen är lika duktiga dem och pluggar idag också!


Chalalalalalala

Jahopp då har en vecka förflutit sedan förra tisdagen och Jennys utmaning är härmed avslutad. Utmaningen gick alltså ut på att man skulle blogga minst två gånger om dagen. Den som inte gjorde det (av Lisa, jenny, mig och Danniella) blir skyldig de andra något. Och vem går och vinner? Hoppsansa, Emelie själv :) Grattis grattis till mig! Så nu flickor, förväntar jag mig ett fiiiint pris av något slag :) Haha puss på er ♥





Skola

Sista dagen i skolan! (STUDIEDAG IMORGON) Samhäll och Naturkunskap. Inget direkt jättebetungande. Det som är betungande är att jag sitter inomhus och ser att utanför fönstret är himmeln blå och solet skiner! Vill inte sitta här i detta äckliga klassrum och lida mer. Vill ut i friheten, i solen och njuta av vårluften som är här! Ibland vill man bara ta datorn och kasta ut den på parkeringen som är utanför och fyra vångingar ner, hade känts rätt skönt att se den krossas i tusen bitar! Ännu bättre hade varit att teknikerna hade stått där nere och sett på också :) Se deras bästa vän mosas mot marken och upphöra att fungera. Livets syn!






Besvikelsen som uppstår...

...när läraren säger att man måste vara kvar till kvart över tre.
...när det är kalops till lunch. Fettbitar i sås, hur gott är det på en skala då?
...när vaoror man beställa är fellevererade. Så tillexempel ett brunt skärp har gått och blivit ett par jättefula ballerinaskor.
...när man tyckte man hörde sin sms-signal, tar upp mobilen och ser att man bara hört i "höre".
...när man tror att något som ska smaka gott smakar äckligt.
...när klockan ringer en måndag morgon och man måste gå upp.


Lyckan som uppstår...

...när man löst ett jättelååångt tal i matteboken och man kollar efter i facit och ser att man gjort rätt! Cred för att slit man lagt ner alltså.
...när man hissar upp parsiennen/rullgardinen på morgonen och ser att det är sol och klarblå himmel ute.
...och när termometern visar flera plusgrader, våren är påväg!
...när de sopat gatorna och de är rena och fria från sten och grus.
...när man får sms om att man har paket att hämta/varuleverans.
...när man bara har två vanliga skoldagar. En studiedag och två dagars massage.


Måndag morgon kan vi glömma...

Ny vecka och nya möjligheter. Eller? Jovisst är det så :)

Min vecka:

Måndag: Matte (prov), Slem-Asp-Ämne.
Tisdag: Samhällskunskap, Naturkunskap. 
Onsdag: STUDIEDAG!
Torsdag: Massagekurs.
Fredag: Massagekurs.


Riktigt go vecka! 



Vårfräscht







Min alldeles egna skapelse! Blev inte så tokigt trots allt tycker jag. Eller vad säger systrarna mina? Fint att ha lite färg såhär till våren i alla fall :)



Vinnare!



Vinnaren av melodifestvalen var väl knappast någon som missade? Loreen med all rätt! :) Vinnare av våran lilla tippningstävling inom familjen blev jag! *Stolt* Hihihi, med hela fem rätt! Toppen och botten hade jag lyckats pricka in! 





Tippningslista



Ikväll är det melodifestivalsfinal. Reglerna är enkla, skriv en lista med platserna 1-10, rangordna artisterna utefter vilka platser du tror de hamnar på. Presentera listan innan programmets start och du får INTE  ändra listan under programmets gång! 

Min tippningslista:

1. Loreen
2. Danny
3. David Lindgren
4. Molly Sanden
5. Torsten Flinck
6. Ulrik Munter
7. Top Cats
8. Dead by April
9. Lisa Miskovsky
10. Björn Ranelid

Det kan vara så att jag tippat helt galet så vi får se hur detta går! Antar ni utmaningen?







Äntligen helg

Jajamensan, nu är det äntligen helg för mig! Det var en riktigt bra kväll på Småländska igår, hade riktigt kul tillsamman med mina kollegor (ja så får jag kalla dem nu mera :) ) ! 

En gammal bild från i sommras. Saknade tider och sakand bränna så att säga.

3 timmars sömn och sen ringde klockan och det var dags att kliva upp, packa väskan och bege sig till tåget hem till mamsen och pappsen där den årliga och traditionella finalen i melodifestivalen äger rum. Familjemys till 110%.


Fredag!

Fredageftermiddag vilket innebär helg gott folk! Eller? Nej faktiskt inte för mig. Inte än på några timmar. Ska nämligen bege mig till Småländska Kolonin och leka lite i baren, det gör mig gott! Sen imorgonbitti, tidigt som tusan, tar jag tåget hem till mamma och pappa för lite avkoppling :) 

God helg!


Praktik

Har varit på praktiken idag, Willys hemma. Nära och bra för mig. Endast någon minut på cykel så det kan inte blir mycket bättre! Trevliga grabbar och tjejer, har varit i butiken ute på golvet hela dagen och plockat upp varor eller hjälpt kunder. Det var inte bara jag som var praktikant där idag, nej en liten tös från åttonde klass också. Värdlens jobbigaste tjej! Hängde efter mig hela tiden och klagade på att allt var så tungt och jobbigt och att hon rev sig på kartongerna ständigt. Hallå, för det första: välj en långarmad skjorta eller ha en långarmad tröja under den kortarmade, det skyddar massvis. För det anda: ät och träna lite mer så bli inte allt så förbannat tungt och slitigt, varför vara lat? För det tredje: snälla sluta klaga, det gör inte saken bättre?! Herregud sicken tjej. Inte tyst en sekund, mitt tålamod sinade på slutet vill jag lova. Var nära på att säga "håll bara käften och jobba" eller typ "amen gå hem om du tycker det är så jobbigt". 



Åh tur att hon inte är där nästa gång :) Okej nu har jag bittrat av mig lite på henne så nu känns det mycket bättre!



Torsdag

Skola, fika och träning med vännerna! Finfin dag. Men vart tog våren vägen? När jag tittade ut i morse var det snöoväder :(

Imorgon väntar lpppng dag. Först praktik med start klockan 07:00. Sedan jobb på kvällen/natten mellan 18 och framåt småtimmarna. Är ju sällan man är hemma tidigare än 03:00. Phu, trött tjej kommer jag vara!

Nu blir det lite kvällsmys! Det gillas :)



Vad nu?





Och vad hände med våren? Liksom hallå? Snö idag? Visserligen lär det ju försvinna ganska snabbt, men ändå. Hoppet om våren försvann litegrann :(







Nöjd!

Nu känner jag mig, med all rätt, väldigt nöjd! Har nämligen tagit mig i kragen och tvättat, städat och lagat resten av veckan matlådor! Bra jobbat Emelie! (Y) Och för att spä på den goa känslan lite extra kan jag säga att jag även gjorde lite matte igår kväll med. En uppgift bara dock, men den tog ta mig tusan 30minuter att lösa. Lång uträkning. Bästa känslan är ju sen när man tittar i facit och inser att man gjort rätt :) Värst är när man har fel och måste sudda ut och göra om....




Nu du Jenny



Ska vi lana? :)


Alias




Hur kul är det inte att förklara massa ord och gissa vad det är för något?
Lärorikt och riktigt roligt! Åh, vill ha Alias :)


Dags nu?

Haha någon tänker visst att jag ska bränna ner min lägenhet.... Nej skämt o sido, jag har ju faktiskt inte någon brandvarnade och har inte tagit tag i att skaffa någon heller. Men härom dagen fick jag en. Så här ska monteras brandvarnare och jag kan tända mina ljus och känna mig säker :) 








Väntans tider!




Har ju gjort en HMbeställning med lite kläder....(okej inte jättelite men ni fattar). Och jag längtar så tills de kommer! En leverans ska komma nu i veckan i alla fall och sedan kommer det lite till senare. Vill ha dem nu nu nu! Som ett otåligt litet barn känner jag mig. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?




Inte okej egentligen.

Okej att vara lat idag igen? Känner mig så obota klen, men ibland orkar man bara inte. Slut på kraft, totally!

Underbara väder!



Sol och termometern står på...5 grader plus! Och i solen är det ännu varmare! Tog fram min lilla brassestol och knegade ner till trädgården och satte mig för att gassa en stund, riktigt riktigt skönt. Det är sånna stunder man får hopp om våre, värmen, grönskan och slutligen sommaren! Hur fint är inte det? 

Dock är det bara början av mars så mycket kan hända, men det sista som överger en är hoppet. Vilket är väldigt väldigt sant!

Njut av våren mina vänner och kära läsare, ta vara på tiden! Imorgon kan vara en annan dag.



Julisch!

Ny tröja och ny klocka min vän? :) Fina fina Du! ♥






Jobbelijobb

Fredagskvällen/natten spenderades hos grabbarna grus i baren på Småländska Kolonin. Alltså seriöst? Hur kul är dom inte? Riktigt skööööna! I like! Och igår fick jag lära mig ett par nya drinkar! Jippie! Det går framåt :) Fick också återigen träffa killen som man ska snacka med om framtiden (främst sommaren då..) Känns riktigt bra faktiskt. Igår var det rättså lugnt, visst ibland blir det lite körigt i baren när typ alla ska beställa samtidigt, men medelåldern var lite högre igår så de fick tålmodigt stå och vänta på sin tur.

En ung kille: "Om man någon gång ska flirta med en snygg servitris, hur gör man då?"
Jag: "Ja du, jag har nog inget direkt bra tips såhär på rak arm..."
Killen: "Hmm...skriver man sitt nummer på ett kvitto eller något? Eller...." Och så rabblar han upp massa förslag på att ta kontakt, efter en stund säger
Jag: "Jag kan tyvärr inte hjälpa dig på den punkten. Och hur vet du att det är någon idé att flirta?"
Killen: "Är det sant? Är det så? Jahaja, okej då får jag väl tacka för mig då...." Och så lommar han tillbaka till sitt bord och sina vänner.


Hmm, ja man kan ju lätt konstatera att det inte bara är 18åringar som blir jättepåå och dräggiga. Nej de lite äldre kan bli nästan värre!!! Ibland när jag står där på insidan av baren och studerar dom på andra sidan, lyssnar på deras snack och ser deras beteenden kan jag nästan skämmas å deras vägnar. Jag ska inte bli sån, det är en sak som är säker! Det är nu när man är ung och student man leker av sig, sen när man kommer upp i åren är det bara patetiskt att supa sig svinfull och rumla runt.

Misslyckad praktik

Haha! Skulle ju praktisera idag....Gick ju ganska så åt skogen redan från bröjan,  var där avtalad tid men det fanns då inte någon som kunde släppa in mig. Jag ringde dom och försökte få tag på dom utan resultat. Så vad skulle jag göra? Tänker ju inte stå ute och frysa tills någon kommer på tanken på mig. Tror faktiskt att de totalt hade glömt mig också för den delen. På måndag ska jag gå in och prata med dom igen och berätta hur läget är! Haha, hur misslyckad och failad kan man vara på en skala då? :P


Jumpin' jacks

Har precis kört (teamat med Matilda) BodyAttack idag.
En härlig mix av massa goa gamla låtar, lite från release 72, 73 och 75!
Totalt gjorde vi 176 jumping jacks. Mina axlar dör typ lite nu...gött äre.

RSS 2.0