Mitt liv just nu

Marknadsföring, moms, bokslut, årsredovisning, balansräkning, balansomslutning, resultaträkning, bokföringsregler, räntabilitet, långfristiga fordringar VA FASEN NU GER JAG UPP FÖR IKVÄLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Allvarligt, jag typ drömmer om allt detta på nätterna.... 



Cyklande operasångare?

Igår när jag gick till gymet hörde jag operasång på franska (tror jag) på hög volym. Så pass hög volym att jag vänder mig om för att se vart ifrån det kommer, från nåt öppet fönster i närheten eller? Just då tilltar volymen ytterligare och i samma stund far en cykel förbi. På cykeln sitter en skrålande gubbe och ut kommer fransk operasång. Han svischar förbi och fortsätter sjungades genom resten av stan. Normalt?! Inte det att han sjöng dåligt, för det gjorde han verkligen inte, men man blir lite förvånad! Kunde inte annat än att småskratta lite ;) 



GRiT plyo

Releasevecka som sagt! I onsdags vart det löpbandet som gällde och sedan CXworx, ett riktigt tufft pass för både magen och rumpan! Men nyttigt! 

Igår blev det ett kort ryggpass i gymet, och därefter gav jag mig på den nya GRiT plyon. Det är 30 minuter lång högintensiv träning där fokus ligger på spänst. Mycket hopp, upp,ner och sidled. Mycket ben, squats och utfall. Och slutligen; MYCKET PULS! Efter de där 30 ynka minuterna är jag som en blöt lite fläck, orkar inte gå hem knappt. Landade tungt i soffan sen vill jag lova :) 



Härliga höst!

Så säger jag endast när det är hög luft, soligt och blå himmel. En lätt vind som sveper med sig ett antal torra krispande löv i en virvel. Då är det härligt med höst. 



Godmorgon!

Onsdag, vilket innebär skola! Ska jag vara helt ärlig har jag faktiskt längtat lite ;) Idag ska vi lyssna på mer föreläsning, arbeta med frågor samt färdigställa vårt grupparbete. Känns bra att vi kommit så långt som vi gjort, då kan vi plugga mycket till tentan sista vecka istället för att lägga massa tid i gruppen. Så nu sitter jag på tåget! Godmorgon säger jag såhär 06:30 från sätet! (Fast jag vet att Lisa kliver upp ännu tidigare än jag...)



 

Jippie

Idag har jag haft tur! 
 
Drar storyn fårn början så alla hänger med; Jag lånade kurslitteraturen vi har i skolan nu på bibblan i Vetlanda. Dock så vart boken reserverad så jag kunde inte göra omlån på den och därmed inte ha den sista veckan innan tentan. MEN så fick jag ett mejl i morse om att jag hade en reserverad bok att hämta på bibblan här i Jönköping!!! Har liksom stått i kö sedan i augusti, kunde inte komma mer lägligt! Så nu kan Vetlandas bok med gott samvete åka hem dit och jag har ändå kurslitteratur att läsa i inför den kommande tentamen! Ibland ska man ha lite tur. Även om det inte sker speciellt ofta.
 
 

Nytt!

Japp, nu tog jag mig i kragen och gjorde om bloggen lite grann. Inte för att det var speciellt mycket, men var så otroligt trött på den gamla. Så nu får den se ut så här ett tag tills dessa att jag orkar ta tag i det igen.. Är ju rättså tidskrävande att sitta och pilla med designen, särskilt om man är perfektionist också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Releasvecka

Träningen är bokad och klar för ett antal dagar fram! Nya pass kommer presenteras med ny koreografi och musik. Dagens blev bodyattack 82, en fartfylld och galet rolig klass, höstens måndagar kommer bli tuffa, svettiga och givande! :) 



Nya uppdateringen av iPhone

Idag gjorde jag den. Och hela telefonen ser annorlunda ut! Apparna, tangentbordet, alla nya funktioner jag inte hunnit upptäcka. Jösses, jag vet inte om jag tycker om det här. Bevara det gamla liksom! Men så fort jag lär mig det kommer jag säkert älska det och fråga mig varför det inte kommit tidigare? 

Nu ser det alltså ut såhär: 



Fredagsmys

Min Karl har varit i Göteborg på utbildning ett par dagar vilket inneburit att jag fått ha lägenheten för mig själv. Städat, pluggat, lagat mat och bakat. Lugnt och skönt! Hade även planerat fredagsmys för Karl och mig så köpte med mig en flaska rött också :) Först serverades taccorulle med grönsallad. Därefter blev det cupcakes med slarvig smarrig frosting och strössel :) Och ett supergott vin till med :) Mums! 



Söta bilder

 
 
 
 
 
 

Inte okej

Såg nåt så fruktansvärt fult idag påväg hem till Jönköping... På stationen innan jag klev på bussen stod jag i kön väntandes på att jag skulle få kliva på. Tjejen framför mig har tunika och leggings, inga större fel. men så tittar jag ner på skorna... Egentligen inte några större fel på skorna heller, ett par stövletter med lågt skaft. MEN så sticker kritvita strumpor upp!!! Hallå, allvarligt? Det borde inte vara lagligt att få gå utanför dörren så. Tänk efter lite va? Man väljer väl inte såna strumpor i såna skor? Skärpning!

Kräftskiva

I helgen var vi på kräftskiva hemma hos mamma och pappa. De hade styrt med massor utav mumsig mat och diverse tilltugg! Ett sätt att avtacka sommaren och fira in hösten.
 
Full rulle som vanligt hemma hos Karlsson.
 
Både stora och små är välkomna!
 
 
 
Knäppiskatt som gillar att sova på axeln :) 
 
Och ett beeerg av kräftor såklart.
 
 

Nytt i kyldisken

I söndags när vi handlade fann vi en nykomling i kyldisken. Istället för den vanliga naturella kvargen fanns nu en med jordgubbssmak samt lite mindre fett. Roligt att testa iallafall! Naturell kvarg är ju inte så gott att bara äta rakt upp och ner. Men denna var helt okej måste jag ändå säga, kombinationen med banan var väldigt fin :) Gott och nyttigt! 



Begrepp?!

Jösses! Mitt huvud är kaos! Det började bra, jag lyssnade intensivt och förstod, sen gick det plötsligt utför när läraren kom till kalyleringsmässiga beräkningar och bokföringsmässiga beräkningar. Liksom wtf? Tror jag behöver komma hem och i lugn och ro gå igenom alltsammans. Att reda ut och sätta ord på vad inkomst, inbetalning intäkt är och dess motsatser; utgift, utbetalning och kostnad är faktiskt inte så himla lätt. Men grymt kul! Jag lär mig något hela tiden! 

Green friday

Sköna fredag! Redan här! Blir ju så när man bara går i skolan tre dagar i veckan. Och när man dessutom har väldigt roligt de där tre dagrarna. :) Igår tillexempel; grupparbete med Susanna, Elin, Stina och Ida, fenomenal affärsidé kom vi på och ska jobba vidare på den idag! 

Har dagen till ära gröna byxor, dels för att det är fredag och dels för att det skulle blir hyfsat väder och sisådär 20 grader varmt! Då får man ha gärna byxor tycker jag. :) 


I eftermiddag ska jag och min Karlie sätta oss i bilen och åka hem till min kära mor och far och spendera helgen där. Och busa med kattungarna en massa såklart! Åh så jag längtar efter dem! 



Soluppgången Jönköping 2013-09-12



Torsdag

Igår vart det bara en halvdag i skolan, så fick en sovmorgon till. Även om jag själv föredrar att kliva upp på morgonen och ha föreläsning på förmiddagen för att sen komma hem tidigare istället. Men men, en gång ingen gång. 

Idag är det iallafall heldag. Så idag väntas föreläsning på förmiddagen och eget arbete på eftermiddagen. Sen när jag är hemma blir det torsdagsträningen; först rygg i gymmet sen GRiT plyo :) 



Företagsekonomi

Idag är jag egentligen ledig. Och imorgon. Men eftersom ekonomi är ett ganska så nytt ämne för mig har jag redan tjuvstartat och börjat läsa i boken. Så kanske jag hänger med lite bättre på föreläsningarna senare i veckan. Det är det här jag, tro det eller ej, längtat efter; att få slå mig ner med en kopp te och grotta in mig i bokens värld, i detta fall företagsekonomins värld! 



Söndagsmiddag

Avslutade helgen med en fin söndagsmiddag, fläskfilé, klyftpotatis och grönpepparsås! Mums vad gott det blev!

Sen åkte Sofia hem och då tog vi tag i lingonen! Därefter landade vi tungt i soffan och drack te och tittade på film, world war z. Läskig!

Lingonsylt i olika former

Rårörd, kokt och snart ska det även bli vattenlingon!

Bärplockning i skogen :)

Världens bästa dag

Har haft en helt fantastisk dag! Började med en härlig frukost och stek i brassestol i solen :) Sen packade vi in oss i bilen och for ut till en stuga mitt ute i skogen en bit utanför Habo. Och det visade sig vara en riktig guldgruva. Hem fick vi med oss cirka 12liter lingon och 7liter blåbär!!! Vill bara plocka mer, mer, mer! I stugan blev vi bjudna på grillad mat och äppelpaj samt en rulltårta med kokos och blåbär. Åh vilken dag, jag är lyrisk!

Fredag!

Äntligen fredag! Denna dag innebär mycket; muntlig redovisning av rapporten vi sammanställt i veckan, mindre test på förra veckans föreläsningar, massa information, Sofia kommer till stan, elektriciteten i lägenheten ska fixas, äppelpaj ska bakas och mat ska inhandlas. Men allt har gått som på räls, och måste säga att jag är mycket nöjd (och stolt över mig själv) för den muntliga biten i skolan gick så himla bra! Jippie! Och så en superskön kväll i soffan med Kalle och Sofia och fotboll såklart :) Känner att det kommer bli en bra helg!

Mörkt

Att fixa sig på morgonen i en mörk lägenhet och med tända värmeljus är kanske inte så himla lyckat! Hoppas allt löser sig... Får väl bli en överraskning hur jag ser ut när jag kommer till skolan ;)

Skola

Idag har det vart skola som gällt hela dagen! Grupparbete som ska resultera i en rapport från ett studiebesök. Detta redovisas på fredag. Så imon (torsdag) går till att vara hemma och öva in presentationen. Känner mig tro det eller ej väldigt pepp! Hann dessutom med den tidiga bussen hem, det ni!

Kvällen spenderades på gymmet med en 30 minuter på löpbandet och 30 minuter cx, intensiva träningspass! Då kan jag med gott samvete inta horisontellt läge sen :)

Husmor

Ja idag har jag vart ledig från skolan, vi jobbade ju stenhårt igår och kunde därmed gott ha en ledig skön dag! Den spenderade jag länge i sängen på morgonen, åt en härlig frukost och lyssnade på radio :) Sen satte jag igång, fick äpplen av svärföräldrarna i fredags och tänkte jag skulle testa göra eget äppelmos och det blev hur gott som helst! Kan varmt rekommenderas. Sen blev det lite äppelkräm också. Och en äppelpaj är det tänkt att det ska bli på fredag. :)

Tzatziki

Mmm hemmagjord tzatziki, enkelt och gott! Grekisk yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Vänd ner riven gurka!

Fin helg

Härliga fredagskänslan som infinner sig på fredagseftermiddagen, blir ännu bättre när man hinner med den tidiga bussen emot Jönköping :) Kvällen spenderades i Mullsjö hos svärföräldrarna, god mat och massa mys!

Lördagsmorgonen åkte vi skapligt tidigt från Jönköping till Björköby. Där skapades jympaprogram och busades med systerdottern! Taccokväll och mys med familjen!

Söndagen blev sådär slö och skön som en söndag ska vara, sovmorgon, lån frukost och söndagspromenad i form av tipspromenad i skogen. Sen var det dags att fara tillbaka till Jönköping. Handla, laga matlådor, städa och förbereda sig för en ny vecka med nya tag!

Kalle fick leka lite med Joakims tekniklego, barn på nytt :)

RSS 2.0