Nej, jag vill inte, okej?


                                       

En ny vänförfrågan på facebook...Plötsligt dyker människor man förträngt, inte vill minnas, upp och frågar om vän igen. Ehh, nej tack, skulle inte tro det. Anar dock att det handlar om ren nyfikenhet. Visserligen har det gått några år och jag har dragit ett streck över det där, lagt det bakom mig. Men det betyder inte att jag glömt eller förlåtit. You are erased from my life, deleted, gone. Let it be. Så snälla, förstå att jag inte vill, att jag har ett nytt liv, fyllt av nya människor som jag älskar och som älskar mig för den jag är, and I love it!

Bra kombination?

                              
                                        Kaffe i kombination med apelsin...kissinödig!

Långhelg

Och helgen fortsätter! Måndag 31 januari = studiedag! Det är livet :) Dock är det ju faktiskt studiedag, vilket innebär att man ska studera hemma, och det gör jag faktiskt. Historiaprov på tordag om medeltiden, åh så kul...not. Men men det är inget jag kan göra åt, det är bara göra det bästa utav det och få det gjort. Läraren har i alla fall gjort det lätt för oss med hjälp av instuderingsfrågor och ett texthäfte, så det är bara att nöta in allt. Pluggpluggipluggplugg! Ska i vilket fall avsluta dagen med lite go träning, pump och attack as usual...

                                    

Må gott everybody!


Bästa

Tackar mina underbara brudar till vänner för en riktigt trevlig kväll igår! Tillsammans gick vi lös i Felicias kök och lagade fantastisk god middag och åstadkom öven en god egenkombinerad efterrätt :) Ibland är livet för bra för att vara sant. Stort tack till er som gör mina dagar ♥

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; love you!

Saturday night

Kvällen spenderas i B-ryd med mina fina flicks! Livet ♥

See you, ciao!


Vila

Jag har sagt till mig sjäv att jag inte får träna varken fredag eller lördag. Endast promenader är tillåtna. Detta för att kroppen känns trött och seg. Är inte helt omöjligt att jag har någon liten förkylning i mig heller, fryser och känner mig ibland lite hängig. Jag tror också att jag har hållt ett lite för högt tempo de senaste veckorna. Det är dags för en lite lugnare period för att bygga upp kroppen för att sedan komma tillbaka ännu starkare!

Så nu blir det mat och vila fredag och lördag, borde egentligen vila söndag också, men tror inte att jag kommer lyckas så bra med att vara borta från sportlife så länge...

        
                                                    Mat + Vila + Träning = Muskler





Hemmafru?


                                     

Städar, tvättar, lagar mat och handlar. Hemmafru skulle många säga. Men vad ska man göra då när man lever ensam? Ingen som varje vecka fyller kylen med de verse varor, svabbar golvet efter dig, stryker viker och lägger in dina kläder i garderoben eller ser till att du varje dag får middag. Det händer ingenting om inte jag gör det, så är det bara. Kalla det vad du vill, jag kallar det verkligheten!




Onsdag

Lite hux-flux fick jag hoppa in och köra min cykel45 idag på fitnessen.Tanken var egentligen att det var två andra tjejer som skulle kört core, men den ena vart sjuk så det blev inställt. Så då fick jag chansen istället pch leka lite! Me like! :) Efter att svettats och flåsat kutar jag in i duschen och fixar mig för att sedan bege mig till JB och träffa syster! Jippie! Cecilia var nämligen i Jönköping på jobb några dagar och då vill man ju träffas! Underbart att ses, tiden är bara allt för kort...

För övrigt så håller jag tummarna som bara den idag, syster Sofia befinner sig just nu nere i Schweiz och tävlar i EM! Hoppas att allt går som hon tänkt sig! Jag tror på min fina Fia, hon är bäst ♥

                                           

Miss U




Helgen

Helgen började toppen med lite träning och därefter träffade jag en mycket god vän, vi hade fredagsmys tillsammans framför en film, närmare bestämt Inception, en väldigt konstig film, kan vara så ärligt och säga att jag inte förstod så mycket utav den...haha!

Lördagen var en riktig kanondag! Mamma, pappa och syster kom på besök till mig och vi gick och strosade lite på Ikea, så jag inhandlade mig lite smågrejer till lägenheten :) Efter att de åkt hem och lämnat mig så var det bara att kasta ner träningsgrejerna i väskan och bege sig till sportlife för kick-off med hela Jönköpingsregionen! Och vilket grymt gäng vi är, helt galet vad många vi faktiskt är och hur goa personer som helst! I inbjudan till kick-offen stod det inte vad vi skulle träna, det skulle vara en suprise. Alla var vi nog lite spända på vad det skulle bli, och när vi fick veta var det bara att köra all in! FITNESSTESTER! Woohoo :) Det är exakt de testerna Les Mills-tränare utför för att ha koll på att de håller måttet som instruktörer. Det var riktigt kul och utamanande och jag blev mycket positivt överraskad av mina resultat :) Efter att vi tränat som tokar allihopa var det riktigt skönt att få duscha och fixa till sig lite för att sedan äta och dricka gott! Kvällen rullade på och blev riktigt toppen! Sportlife - vilket ställe, och vilka kollegor man har, jag känner mig väldigt lyckligt lottad! Trivs som fisken i vattnet :)

Idag, söndag, känner jag mig dock lite seg och sliten. Blir en lugn och skön förmiddag hemma med lite saker som måste göras, typ tvätta...Sen är det dags att ge sig av till Ida, kirra det sista på en uppgift i skolan och sedan avslutar vi helgen tillsammans med dubbla pass; core och body balance, mmm kan det bli mycket bättre?

Livet leker! Go for it!


Pluggmusik

Någon som har något tips på bra musik att plugga till? Jodå, Ida har; BEETHOVEN. "Jag kan inte lyssna på musik med massa text i samtidigt som jag pluggar, då är Beethoven toppen!" Haha, du är för skön du bruden! Detta inlägget ägnar jag endast till DIG vännen, gillar dig, det vet du om! ♥

    

Ny allergi

Innan var jag allergisk mot tisdagar. Den har dock försvunnit nu :) Men istället har jag utvecklat en stark allergi för torsdagar, inte mycket bättre det. Min nya hatdag startar med histora och avslutas med rehab. Inte kul någonstans! Längtar tills dagen är över, då är det snart fredag och helg! Underbart :)

TORSDAG - NEJ TACK!

Nu ska jag dock fortsätta att kämpa mig igenom dagen...För att inte vara allt för negativ om denna dag så kan jag säga att cykelvägarna nu är så gott som fria från is och snö, vilket är underbart. Det är som att cykla i himmelen(inte för att jag har varit i himmelen och jag antar att man  ínte cyklar där, där svävar man nog fram...? ). Hoppas också på en kväll på sportlife tillsammans med Julia. Go träning ska det bli.

Massa Energi

                        

Snacka om att ha energi. Tror att jag är inne i en mycket bra period där jag bara sprudlar av energi! Onsdagen bjöd på en hela tre timmars underbar träning, cykel, bodypump och zumba. Det var absolut första gången jag provade zumba och jag kunde bara inte sluta le.

Zumba är en dansklass med väldigt lätta moves till latinamerikanska toner. Och det gäller att verkligen kunna släppa loss och dansa loss, höfter, midja och armar. Med en instruktör som Pernilla kan man inte göra annat heller, tillsammans med henne släpper man alla spärrar totalt! 60 minuter ren och skär glädje :)



                      

APU

Arbetsplatsförlagd Utbildning. Japp, det är vad APU står för och det var dags för det idag! Jag är på ett ålderdomshem, kanske inte det roligaste placet men förhoppningsvis ett lätt ställe att få in foten på så man kan jobba extra på kvällar och helger och framförallt under sommaren! Fick en mjukstart idag, började inte förrän 10 och fick gå hem redan klockan 14. Gött! Nästa vecka börjar jag däremot på riktigt :) Trevlig personal i alla fall och jag tror att detta kommer bli kanon. De gamla pensionärerna är ju inte helt klara i knoppen om man säger så, och ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta?! Lite gulligt faktiskt...Ser fram emot nästa vecka då det drar igång på riktigt!

                                                        



PS I love you

Har tittat på en av världens mest hemska filmer! Så sorglig och ledsam. PS I love you. Filmen handlar om Gerry och Holly som är gifta. Gerry råkar ut för en hjärntumör och avlider. På Hollys 30-årsdag överraskas hon av ett meddelande från Gerry. Han har fixat så att det levereras brev från honom och Holly måste göra som det står i breven. Han får Holly att ge sig ut på nya äventyr som varje gång kan kopplas samman till Gerrys brev och tidigare liv!



En mycket tung och känslosam film. Tänk att mista den man älskar och velat bli gammal tillsammans med. Det går nog inte att föreställa sig situationen. Måste göra så oerhört ont i hjärtat! Filmen väcker tankar om att livet så plötsligt kan ta slut, på ett ögonblick kan allt vi har vara borta. Jag vet att man inte varje dag ska gå runt och tänka på att man kan sluta leva vilken minut som helst, men en gång ibland kan man slås av tanken och faktiskt vara glad för att få leva i den värld vi befinner oss i. Vara tacksam för att man har människor runtomkring sig som älskar en och att jag älskar dem. Därför bugar jag djupt och tackar för livet!

Träningsvärk

Vaknade i morse och kunde knappt ta mig ur sängen. Kroppens så gott som alla muskler skrek och  ville bara stilla ligga kvar i  den varma sängen. Så fick det bli också (eftersom jag inte KUNDE ta mig upp). Jag som annars hade tänkt hinna med ett konditionspass på förmiddagen innan jag beger mig hemmåt till mamma och pappa. Men så blev det alltså inte. Gårdagens runda satte sina spår. Jag som ett tag klagade på att jag aldrig hade träningsvärk längre och trodde att jag hade blivit immun mot det. Men nuför tiden har jag träningsvärk titt som tätt, så jag kan pusta ut, jag är inte immun i alla fall! Phuuu...för det är ju rätt gött, bara det är sådär lagom, men ibland är det alltså extremt, då är det inte riktigt lika skönt.

Men vad är egentligen träningsvärk?
Man har ju i många år trott att det är muskelfibrerna som brister vid det fysiska arbetet och att det då bildas en liten inflammation i muskeln. När sedan skadan läkts har muskeln utvecklats och blivit starkare. Men så är inte fallet längre. Man har gjort nya undersökningar som visar att de små muskelfibrerna, myofibrillerna som de så fint kallas och som är små suoertunna muskeltrådar, skadas inte alls. Utan istället sväller de vid träning och det bidrar då till en spänning i bindväven (muskelfascia), den som håller ihop hela muskeln, och att det är spänningen i bindväven som vi uppfattar som träningsvärk. När binväven töjts ut och muskelfibrerna får den plats de beöver är smärtan över.



Träningsvärken får vi främst genom excentriskt arbete, det vill säga när vi drar  ut en muskel. Tillexempel vid en situp, på nedvägen när vi får hålla emot för att inte tappa kroppen ner mot golvet eller i en bicepscurl då vi ska räta ut armarna igen. Motsatsen till excentriskt arbete är koncentriskt arbete, det är då istället när muskeln drar ihop sig.

Träna och känn hatkärleken till smärtan!


 

Sköna Fredag

Då är det dags att få tillbaka fredagskänslorna igen efter ett långt härligt lov. Och idag är den efterlängtade dagen här! Fredagar är bäst, det är då man har hela helgen framför sig. Kickstartade helgen med en runda i gymmet så nu kan jag med gott samvete slänga mig i soffan ikväll och bara chilla järnet! Sköna sköna fredag :)

HM

Låg ett brev på golvet innanför dörren när jag kom hem idag. Det löd; "Ytterligare 20 % rabatt på reapriset" Gillar verkligen HM starkt :)

                              


Gift


                                 

Träning är farligt egentligen... Nej tänker du, det är inte alls farligt för alla tjatar om att det är så himla nyttigt och bra att röra på sig och ha bra kondition och uthålliga muskler. Och ja du har helt rätt i det, men det kan vara farligt också, när man har kommit till den gränsen då man inte kan få nog av det. Då man bara vill ha mer mer och åter mer. Det blir ett beroende. Beroendet av endorfiner och adrenalin som pumpar runt i kroppen. Trots att kroppen är trött skriker den efter mer träning! Helt galet, man kan verkligen bli beroende!

I vilket fall så fick den ordentliga genomköraren av Bodypump mig på bra humör igen. Snäll och glad igen som aldrig förr! :)

Jag är KÄR i träning, endorfiner och adrenalin!

Arg

Att vara arg är bland det värsta jag vet. Varför vara arg när man kan vara glad och lycklig? Men nu är verkligheten sådan att ibland kommer det situationer då man inte kan hejda sin ilska eller sina agressioner. Då orden strömmar över läpparna och man kokar och kan inte alltid behärska sig. Detta var sååå nära att ske idag. Jag lyckades dock tygla mig och behålla allt inom mig, orkar inte starta terminen med en jättediskussion. Ibland kanske man bara får ta och bita ihop och bita i det sura äpplet, hur surt det än är. Det bästa vore om inte ilska fanns, tänk då vad mycket energi man skulle spara som man kan lägga på andra roliga saker istället, som träning tillexempel :)

                                    


 

Förnuftigt

Har tagit tag i massa måsten idag! Tvättat, fixat i lägenheten, strukit kläder och lakan med mera samt varit och handlat. Är grymt sugen på ett riktigt svettigt konditionspass i gymmet också, men är klok nog att för en gång skull lyssna på kroppen istället för att gå på vilja. Nej ikväll blir det bara en promenad, låter kroppen vila sig lite och laddar inför dubbelt upp imorgon ;) Kanske kanske blir det något så ovanligt som en film ikväll också, det hör ju inte till vardagen sådär mitt i veckan att jag drar en rulle. Vi får helt enkelt se vad kvällen har att erbjuda!


Adrenalinkick?




Oh my god
vilken start på cykelklassen! Ett grymt taggat och härligt gäng som släppte på alla spärrar och körde loss totalt! Jisses, jag är så imponerad och stolt över dem! Klassen gick felfri rakt igenom och inga allt för stora grodor hoppade ur min mun, kändes underbart. Nu sitter jag här och är hur speedad som helst, kommer nog inte kunna sova en blund på hela natten ;) Längtar redan tills nästa vecka då jag åter igen får kliva upp i ledarcykeln. Visserligen finns det inget som säger att det kommer gå lika bra då, men man kan ju alltid hoppas! Som sagt en grym start och jag kan bara hoppas på att det kommer bli en lika grym fortsättning! Året 2011 kommer än en gång gå i träningens tecken, idag har det dragit igång på blodigt allvar! Wiiihooo, livet leker, och särskilt i cykelsalen på sportlife ;) Tihihi!

Svettiga kramar om er

Trött

Tre timmar i skolan och har inte gjort något överhuvudtaget, bara suttit på en stol och tittat in i väggen. Så ovärd dag. Och det konstigaste är att jag är helt slut, känner mig hur trött som helst. Därför behöver jag en powernap innan uppladdningen inför kvällen kan börja...

Allvar igen

Imorgon börjar Allvaret igen. Tillbaka till skolan. Känner att jag inte är jättetaggad, men det måste gå i alla fall. Men det är väl bara till att vara positiv istället, finns ju en massa att se fram emot, bland annat skidresa med klassen. Och kanske det allra bästa, att vi går mot ljusare tider, vår och sommar! Helt underbart och som jag längtar :) 

      

Check

Gött mos! Nu är jag helt klar med den nya cykelklassen, har cyklat igenom den två gånger och det känns toppen. Det kommer bli en hejdundrandes start på det nya året (som än en gång kommer gå i träningens tecken). Är supertaggad för morgondagen då det går av stapeln. Jajamen, ny dag och ny tid! Nu framöver gäller tisdagar kl 19:30, sportlife city :) Du är varmt välkommen in och rocka loss tillsammans med mig!


Musik

Ronan Keating, det är balsam för själen det!

Krasslig

Känner mig inte helt kry i kroppen. Har tappat min aptit och inte ätit ordentligt på snart en vecka! Inte bra alls... Sover inte bra om nätterna och vaknar med en känsla av feber! Har absolut inte tid att bli sjuk nu, inte för fem öre. Jag måste ju vara frisk så att jag kan ta tag i mitt liv, jag är så taggad inför en ny termin, vill nå resultat! Så därför försöker jag bli av med de äckliga små bakterierna som gör allt för att greppa om mig, låt mig vara, snälla!


                           

Jag förstår inte...


                                                         

Sitter och lyssnar på spotify, och så kommer det reklam. Reklam om att Michael Jackson har en ny platta, med tio nya låtar. Hur kan detta komma sig undrar jag? Visserligen är det säkert klistrat och klippt och materialet är säkert inspelat redan innan killens död, men i alla fall...Är det bara jag som är trög och inte fattar? Hur går detta till?


Back again

Jag befinner mig nu på platsen jag hör hemma; kära Jönköping! Drygt en vecka hos mamma och pappa räcker gott och väl...Det är mycket skönt att vara tillbaka i staden om man säger så... Men det bästa av allt är nästan att jag får återförenas med min älskade och saknade säng! ♥ Mmm, sova!

Natti natti

Det går utför

Andra gången jag stod på ett par slalomskidor var idag. Det var ett helt år sedan sist, och man var bra ringrostig. Men men efter några åk och några fall så blev det tillslut allt bättre. En rolig och trevlig dag har det i alla fall varit. Och jag kommer inte lägga skidorna på hyllan, nej nej. Detta är bara början, för om några veckor ska jag och min underbara klass Lillebror åka iväg en hel vecka tillsammans och bara åka skidor och ha allmänt kul! Det ser jag fram emot, då har man ju flera dagar på sig att hinna bli riktigt grym! Wihoo, se upp i backen :)


                              


Verklighet?

                              

Jag befinner mig en liten, liten bit ovanför marken. Vet inte om det är flygande skor, vingar, magiska strumpor eller små, små rosa moln. Svårt att säga, kan bara vara en illusion också? Tiden får utvisa vilket :)


Du är inte ensam

Ibland tror vissa männsikor att de är ensamma på jorden, att allt kan gå enligt deras väg och deras planer. Då kan jag bara upplysa denne om att så inte är fallet, du och jag delar denna värld med ungefär 7 miljarder andra...

Året som gått

Sådär ja, då har ytterligare ett år passerat. Vi avslutar år 2010 och påbörjar 2011. Under året som gått har det hänt en hel del. Jag listar 5 saker jag tar med mig och minns.



                   

                      



Självklart finns det många många fler minnen av året, jag menar behöver jag ens nämna uttrycket "rast,vila" eller det mycket orginella namnet på en viss sjö, lake Chargoggagoggamancho...och där har jag redan villat bort mig totalt! Ja så många minnen tillsammans med mina flickor, det är ni som gjort dagarna i skolan, tackar er för det! Nu lägger vi år 2010 bakom oss och ser fram emot det nya, nya vägar att gå, nya möjligheter, 2011 ska vi tillsammans göra till ett minst lika bra år!

Gott Nytt År mina kära vänner!

/Emelie

 


RSS 2.0