Fredag!

Äntligen fredag och tentadags! Ja alltså det är ju så skönt och få det gjort, sen kan man ju ha lite småångest över den absolut, men bästa känslan är när man har lämnat in den och få gå ut ur salen. :) 

I eftermiddag väntas snöväder och jag känner att jag gärna spenderar fredagskvällen i soffan under en filt och framför en film! Mys! 

Lunch på 15 minuter

Ingredienser: 
2 mogna avokado
Lite pressad citron
Peppar 
2 dl créme fraiche 
4 dl vatten
1 st grönsaksbuljong 
Ev räkor
Ev kokt ägg


Dela och kärna ur avokadona. Lägg dem i en bunke tillsammans med en skvätt pressad citron, peppar och créme fraîchen. Mixa alltihopa till en jämn smet. 



Koka upp vattnet och buljongtärningen. Häll i avokadosmeten. Koka upp och smaka av. Servera ev med räkor och kokt ägghalva. Mums! 


Vi hade bara ett kokt ägg kvar i kylen så det skänker jag till Kalles lunchlåda imon! Fick bli räkor och knäcke istället :) 

Sconesmys like förr i tiden

Det var ju så det började, the och scones på söndagarna tillsammans i soffan framför en Wallander. Inte för att någon av oss minns så mycket av vad som hände i filmen, var mest uppstagna med varandra ;) Ikväll blev det iallafall ett race i hallen, sorterade ut gamla grejer till slänga-skänka-bära ner till förrådet-högar. Därefter gjorde Karl degen till scones och jag kilade ner till ica och köpte lite förnödenheter. Åh så gott och mysigt man kan ha det mitt i veckan sådär! :) 






Start

Börjar dagen med en dusch och gottegröt! Gröten är grahamsgrynsgröt i grund och botten sen har jag bara lagt i den oslagbara kombinationen blåbär och banan! Mums! Sen kommer resten av dagen bestå av plugg och till kvällen jobb. Bra! :) 



Tentaplugg

På fredag är det tenta igen. Denna gång i löneadministration, en rolig kurs ändå. Troligtvis för att man är mer insatt i det, lön har man ju fått i många år och har lite koll på vad den ska innehålla med mera. Dock får man sig en tankeställare om hur löner sköts, det går ju fiffla en del om man säger så. :( Intressant och lätt något jag skulle kunna jobba med ett tag! Dock är det ju mycket mer än att bara trycka på en knapp "betala ut lön" en gång varje månad. Det ska dras av hit och dit, utmätning, extra skatt, skattefria mil och skattepliktiga mil, semester och vab, tjänstledighet och föräldraledighet. Intressant! 





Övning

Det blev jobb som vanlig i helgen...men bara lite :) För sen styrde vi bilen mot Vetlanda och systrarna! Där blev det familjemys på lördagskvällen men taccopaj, sallad och vin :) Sen sov Kalle och jag över och på söndagen blev det att åka till en mindre skidbacke för att teståka skidor och känna på tekniken lite, helt underbart och hur mysigt som helst! Nu längtar jag till skidsemestern om möjligt ännu mer! Varm grillad korv smakade ljuvligt efteråt :) 





Efter combat-mat!



Måtte det bli varmare



Okej att det ska vara kallt dit vi ska, men riktigt såhär kallt är inte okej. Då kommer man ju inte kunna åka :( men det blir nog varmare hoppas jag :) 

Jobba äta sova skola träna

Så ser mitt liv ut för tillfället. Ja dötrist faktiskt men sant. Inte för att jag tror andras ser mycke olikt ut som är i min situation men men, man får göra det bästa utav det. Just nu trivs jag rätt bra i den cykeln, jag ET vad jag ska göra och vad som kommer att hända, har kontroll liksom. Imorgon är det onsdag vilket innebär skola igen! Nu kurs med inriktning mot löneadministration, ska bli kul! Längtar till helgen också, då blir det planering av skidresa och en åktur på carvingskidorna, första gången för i år! Som jag längtar! 

Haha jag bjuder på denna då! Bara för att ni ska se (föreställa er) hur snygg jag kommer va i backen... ;) jag kommer iallafall synas i snöröken! :) wohooo! 

v 4

Så gick starten för en ny vecka av stapeln... Jobbade ett antal timmar i helgen, och när jag skulle gå hem i söndags fick jag veta att jag skulle hoppa in och jobba även måndag. Jag som hade planerat att göra massa annat, ringa runt och fråga om praktik bland annat. Men kan ju inte tacka nej till jobb och pengar. 
 
Och i måndags på jobbet fick jag veta att jag skulle jobba även tisdag... Haha ingen rast, ingen ro! Men sånt är livet. Snart ska jag ju på skidsemester :) Och när jag kommer hem därifrån kommer jag vara glad att jag jobbat så mycket.
 
Träffade finaste Martina också, satt ner och tog en fika och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var ju så galet längesen men trots det kändes det bra emellan oss, vi är ju ganska likasinnade ändå. Hon ska ut på stora äventyr och jag är sååå glad för hennes skull! Nu har vi bestämt att vi definitivt ska ses oftare! Skärpning på oss!
Till fikat åt jag årets första semla, helt underbart gott! Därefter körde jag bodyattack! Woho!
 
 

Det här kanske vore nåt Sofia? En Spider-man tårta?



Fredag!

Tar helg med gott samvete. Lämnade tentan med gott mod, det kändes bra i magen, både bokföringen, bokslutet och nyckeltalen! Men som sagt kan man ju inte vara helt säker, men lever ändå på känslan :) Hemma relativt tidigt och mötte sedan upp min pojke på willys där vi handlade tillsammans. På kvällen lagade vi potatisgratäng och stekte skinksnitzel :) Mums! Därefter en sväng på stan med Sebbe och Jens. Fina fredag som avslutas nergosade i sängen med en Disneyfilm tills dess att vi somnar <3 



Har lyst med min frånvaro

Har prioriterat annat om man säger så... Tentaplugg. Imon fredag gäller det! Än så länge känns det bra, men det kan snabbt ändra sig då jag får tentan framför mig! Hoppas innerligt att jag kommer klara den. Mest nervös är jag nog ändå för den praktiska delen, att få det att stämma i bokföringsprogrammet och allt. Vad gör jag om det inte stämmer?!?! PANIK bryter ut! Nej men jag får ta det lugnt och sansat, systematiskt lägga in allt eftersom och tänka till lite extra. Det är lätt värt att det får ta lite längre tid än vanligt. Jaja vi får väl se imon hur det känns. Kan gå hela vägen likväl som det kan gå åt skogen. Håller mina tummar och tår för att det ska gå bra!
 
Har för övrigt hittat tillbaka till nordic wellness med gym och gruppträning efter en och en halv månad på crossfitgymmet. Därifrån tar jag med mig övningar och kör crossfit på gymmet en gång ibland. Denna vekcan har det blivit både body attack, body combat och ett eget kombinerat crossfitpass. Träningsvärk halleluja! 
 
Är också supertaggad inför den kommande skidresan, vill åka nu nu nu. Dock är det typ svinigt kallt där uppe just nu, så det får gärna hinna stiga några grader tills vi ska dit. Men sjuuukt galet vad jag längtar. 
 
Och så har vi fått i ordning köket. Endast kaklet kvar, så efter det kommer det ett par bilder kanske :) Detta innebär att vi kan laga mat igen!!! Och baka!!! Idag testade jag lite energibars tillexempel. 
 
Nu är det dags att lägga sig, läsa igenom allt inför tentan imon och sen sova, och vänta in den stundande snöstormen som det talas om.

Fis-app!?

Visste ni om att det finns en fis-app? Allvarligt!? Fick reda på det häromdagen och appen ska tydligen innehålla ett x antal olika fisljud. Vem har kommit på idén undrar jag? Ska man skratta eller gråta? 

Det börjar äntligen likna ett kök

Snart snart snart kan vi flytta in i vårt nya kök! Bänksskivan är på plats, fläkt och imkanal, diskmaskinen funkar som den ska, vatten är inkopplat och diskbänk fungerar, belysningen är i och ugn och spishäll inkopplad. Lite finfix och städning sen kan vin ställa in porslin och sånt igen! Så underbart ska det bli! Har saknat mitt kök! Imon ska vi kolla på detaljer, handtag och knoppar, kakel och lite annat smått och gott :) 



Glitter och glamour



Här nu!

Vårens bibel har kommit! Men som vanligt lika besviken efter första titten i den. Så får man lägga undan den en eller två månader och ta fram den sen igen så ser man massa fint! ;) Haha alltid samma visa! 




Dags igen

Japp då sitter man här. Välkommen rutiner får man väl ändå lov att säga. Ställa klockan, lägga sig i tid, planera måltiderna med mera. Första dagen efter julledigheten och tillbaka till skolan. Samtidigt som Ågren gjorde sig påmind ville jag inget hellre än att ta tag i vardagen igen. Delade känslor! 



Inneboende på Ikea!?

Nu hopas jag för allt i väldens att vi släpat hem allt vi ska ha till denna omgången av renovering. Igår vart det ännu en sväng till Ikea (de tror nog att vi bor där snart) och köpte belysning till köket, bänkskiva, dekorativares och sockel och lite annat som vi hittade på vår väg genom varuhuset. Sen bar och släpade vi upp allt för våra underbara spritalteappor fyra våningar upp! Undra hur många ton saker vi burit upp och ned i dessa trappor!? Men nu hoppas jag på en liten paus! :) 

Min nya rosa

Fick hem den här härom dagen! Tack sötaste Kalle :) Nu blir gaddarna riktigt rena och fina!
 
 

Trettondagsafton

Trötta efter allt köksfix somnade vi gott och vaknade inte förrän nio på trettondagsafton. Käkade sen frukost och åkte sen till maxi och handlade lite. 

Strax därefter dök mina systrar upp samt Ola och hälsade på oss, vi gick på stan och va ute och åt sen på kvällen. En väldigt lyckad dag och kväll må jag ändå säga! 

Köksfix

Vi har monterat kök för fulla muggar! Mäta, lyfta, skruva, lyfta igen, hålla, trycka och sen förhoppningsvis kunna släppa! Ja ett himla meck är det men efter ett ex antal timmar och ett par svordomar är deg mesta på plats. Ny fattas  bara diskmaskin och diskhoskåpet för att vi ska kunna lägga på bänkskivan. Sen kakla och skruva upp fläkt. Mycket kvar än men snart står nog köket klart för att kunna laga mat igen iallafall! :)


Innan. 


Efter. 

Rea

Var på stan och kollade över rean. Tänkte att jag väl inte hittar något bra ändå eftersom A6 var himla uselt på rea. MEN så kliver jag in på Intersport och finner världens grejer till den kommande skidresan! Ett helt skidset med byxa och jacka i snygga färger, underställ till brakpris, en buff i skön fleece! Väldans vilket fynd! Dessutom en massa fina tröjor på hm, och lite annat smått och gott i andra butiker. Stan levererade! :) 

I brist på kök

Jag, eller vi snarare, har numer inget kök! Det revs ner igår. Ut med det gamla och in med det nya. Jag hoppas att allt går som det ska och att det snart står där ett snyggt sprillerillans nytt kök! Men än är det ganska många timmars jobb kvar. Så nu får man äta frukost, lunch och middag i vardagsrummet. 



Käraste



Happy new year

Hade en supernyårsafton :) Först jobb till 15, *cashin* sen när jag kom hem möttes jag av käraste syster! Vi åkte till maxi och handlade nyårsmaten, åkte hem och fixade oss och sen började vi laga mat, duka, dricka drink med mera! Till förrätt blev den två snittar; en med laxröra och en med räkröra. Huvudrätten blev stekt fläskfilé i kantarellsås med färsk pasta och smörstekta sparris. Till efterrätt blev det en sorts chokladmousse med hallonsås och frukt. Så gott var allt! Och drack supergott vin både vitt och rött, spelade spel och hade en fantastiskt mysig och rolig kväll tillsammans :) Den avslutades på parkeringshustaket under den klara natthimlen och alla stans fyrverkerier! Gott nytt år allesammans! 














RSS 2.0