Botten is nådd?

Är det såhär det känns att vara på botten och skrapa? Eller kommer det bli värre? Får väl se om en tablett eller två kan ta mig upp till ytan igen? Förutom tabletter och sånt kan kanske en biljett till skåneland kan bidra med bra effekter? hoppas det i alla fall.

Förändring? Ja tack!

/Emelie


Livet i botten

Är jävligt trött på allt just nu. På dem. På dig. På mig. På livet. Skulle vara skönt att bara upphöra att existera ett tag. Tills allt löst sig och allt är bra igen. Fast problemet är att det aldrig kommer bli så. Nej, det kommer bara se ut som att det är bra igen. För en liten tid i alla fall och till dess det är dags igen för en ny intrig. Jag orkar inte. Jag gör inte det. Och jag hatar att jag blir så påverkad av det. Trots att jag inte lever mitt i allt så finns det där, så nära trots att jag är miltals ifrån. Och varje gång tänker jag att jag ska släppa det och bara låta det bero, men det går inte. För jag är redan så nedgrottad i allt. Hatar livet just nu.


Respekt.
Något man alltid har blivit tillsagd att man ska visa för andra människor. Men grejen är; visar jag respekt för någon förväntar jag mig att denne visar mig respekt tillbaka. Det är väl en del av själva betydelsen i ordet, eller har jag missuppfattat det hela?! Så trött på människor som inte visar respekt för varandra. Respektlöshet är vad det är. För sådana personer brister även min respekt. Kan man inte ställa upp för dem man älskar, kan man inte offra sig lite? Kan man inte känna att man är en del av varandra? Tydligen inte. Då man inte tar hänsyn till andra i sin omgivning är man ett stort fett jävla ego! Att svika och såra är vardagsmat. Jag undrar om dessa egon sover gott om nätterna? Det borde de rimligtvis inte. Ligga sömnlösa till lång in på småtimmarna. Skulle jag varit i deras kläder skulle jag inte sova alls. Alltid ligga vaken och våndas och ångra mig. Men för egon finns nog inte känslor som ångest. De har nog inte spärrar som borde finnas. I deras värld finns ju bara de själva.


Jag ska aldrig bli som de.
Det har jag sagt så länge jag minns. Och det håller jag fortfarande fast vid. Jag är så hemskt ledsen att det blivit som det blivit. Önskar att allt bara kunde vara bra för en gångs skull. Men jag vet att det aldrig kommer bli det. Hur gärna jag än vill. Och jag är så hemskt ledsen för det. Stämningen är så tjock och stel att jag skulle kunna skära i den med kniv, jag skämtar inte. Orkar verkligen inte livet. 

                          


Ännu en vecka...

...närmre höstlovet.
...närmre jul.
...nämre sommaren 2011.

Japp då var det fredag igen, jippie :) Veckorna går galet fort, bara en skolvecka kvar, sedan höstlov!

Gårdagen bjöd på ett hejdundrandes cykelpass! Jajemen, ny musik och ny koreografi har jag suttit och knåpat ihop och bra blev det! En rejäl utmaning för konditionen vill jag lova, du är varmt välkommen att testa; torsdagar kl 19 är det jag som sitter i ledarcykeln :)

Denna dag ser ut som de flesta andra fredagarna. Svenska, rehab och avslutningsvis en runda i gymmet. Efter skolan tar jag och min kära vän Julia tåget hem mot de djupaste skogarna. Där väntar systeryster och jag antar att det blir Idol och bara allmänt myspys. Mmm...älskar fredagar då man vet att man har hela helgen framför sig!


Här är en liten bild på mig och Julia...(vet att jag ser ut som en slickad katt, men det bjuder jag på :P )

Imorgon händer det grejer, ses då, och tills dess; ha en mysig kväll och ta vara på er!

/Emelie

Matte B

Matte B, matte b, matte B. Mitt justnu mitt hatämne. Konjugat och kvadreringsregler, polynom och nollprodukts-nånting. Okej att jag fattar lite av det, men inte okej att hon (läraren) inte fattar. Hon står framför tavlan och allvarligt funderar på hur hon ska förklara för oss hur man gör?? Vet inte om jag ska skratta eller gråta! Usch på henne, usch på allt, usch på matte B! Men nu, tillbaka till matteboken då. Vore ju bra om man kanske kunde åstadkomma åtmindstone ett tal till. Rekord i så fall...

Talet jag räknar just nu: (2t)^2 + (k-2t^2)^2 - (k-2t^2-1)^2

100 kr till dig som lyckas lösa det och få mig förstå! :)

/Emelie

Helgen

Helgen har spenderats tillsammans med syster Cecilia här i Jönköping. Fredagen vart lugn och skön, en kväll i soffan med krabbelurer och Idol.

På lördagen var vi uppe tidigt, kvart över nio var vi nere på sportlife för en runda på gymmet, härligt härligt! Därefter en liten sväng på stan :)

Söndagen spenderade vi en stund på Ikea och A6. Sedan bar det av till stan igen för ett body pump pass.

En lugn och skön helg, med underbart fint och friskt höstväder. Massa prat, flams och skratt, sådär fnissigt det bara kan bli när vi är med varandra. Tack Cecilia för en finfin helg!

Och för er som inte vet vad krabbelurer är, är det en liten tjock pannkaka kan man säga...Tänkte att jag skulle vara så generös och dela med mig av receptet för er som är sugna på att prova något nytt :)

Krabbelurer, ca 25 st:

1 ägg
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör till stekning

Gör så här: Vispa ägg och socker vitt. Rör i mjölken tillsammans med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Värm upp plättlaggen p åspisen. Låt lite smör fräsa i laggen. Lägg cirka 1 msk av smeten i varje lagg. Sänk till medlelvärme och grädda båda sidorna.

Lättgjorda och goda :) Smaklig måltid! :)

Nu väntar ännu en skolvecka, längtar redan till helgen då det händer grejer, laddar redan kan jag säga!!! :)

/Emelie

Trötter

Ja, det är nog vad ni kan kalla mig med all rätt! Fast igår (onsdag) var dock ett undantag. Då var jag bannemej på hugget. Var på Sportlife redan klockan 8:30 och provcyklade min nya cykelklass, kan avslöja att den kommer bli en grym utmaning för konditionen och det psykiska! Svettigt också vill jag lova! Hur som helst.  Därefter började vi fitnessen. På schemat stod Body Pump. Och Body Pump blev det! Lade på lite extra vikter och körde järnet, så underbart när man är då sådant humör! Efter en timma pump så blev det lite balance också, skön avslutning :)



Jag trodde att min trötthet kanske var påväg att gå över, men icke. Natten tills idag kunde jag inte sova alls. Bara låg och vände och vred på mig. Usch! Så idag har jag varit trött igen. Och nog ganska tjurug i skolan. Kan ju passa på att be om förlåtelse till de människor som varit tvugna att ha haft och göra med mig. Förlåt om jag fräst lite elakt, ni ska veta att jag inte menar något illa, gillar ju er! Ibland har man bara inte bra dagar.

Hoppas på en bättre dag imorgon. Det kommer bli en bättre dag, jag bara vet det!

/Emelie

Du är fantastisk, precis som du är!

Min favoritlåt just nu :) Måste vara världens goaste text! Lyssna och njut!


Bruno Mars - Just the way you are

"When I see your face
There's not a thing that I would change
Couse you're amazing
Just the way you are
The whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing
Just the way you are!"

/Emelie

Visste du att...

...jorden har hastigheten 800 km/h runt sin egenaxel?
...sniglar kan sova i 3 år?
...en kackerlacka kan överleva i 9 dagar utan huvud? Sedan dör den av svält.
...man tillbringar cirka 6 månader av sitt liv på toaletten?
...det är fler människor som dör av fallande kokosnötter än av hajattacker?
...det finns en enda bok som är tryckt i fler exemplar än bibeln, nämligen IKEA-katalogen? (om man nu kan kalla det för en bok?)
...världens högsta snögubbe var 22,17 meter hög?
...banka huvudet mot väggen bränner ungefär 150 kalorier i timmen?
...en jordnöt innehåller lika mycket fett som i 14 kilometer gurka?
...vi människor blinkar i snitt 4,2 miljoner gånger per år?
...delfiner kan sova och simma samtidigt?
...7 procent av jordens befolkning är vänsterhändta?
...det vanligaste namnet i världen är Mohammed?
...man har alltid 7 sekunder på sig att göra ett intryck hos en människa?
...det är inte bara du som fyller år på din födelsedag? Det är ungefär 9 miljoner andra också.


Snart Helg...

Fredag igen mina vänner, och det känns bra! Veckorna rullar på och höstlovet närmar sig!

Igår hade jag matteprov, som inte gick så bra, men det pratar vi inte om...På eftermiddagen tog jag och Julia en sävng på stan, mys! Och hon tecknade medlemsskap på självaste Sportlife också, bra gjort vännen :) Sedan var det dags för min cykelklass, jag kände mig jättetrött och inte pigg alls, men det förändrades så fort jag klev upp i ledarcykeln. Med ett sånt grymt gäng kan man inte annat än att kötta, och det var precis vad vi gjorde, svetten rann på oss alldesammans! Gott jobbat!

Snart helg. Ska bli skönt. Bär av hemmåt skogarna där min kära Cecilia väntar på mig. Som jag längtat efter dig hjärtat, du anar inte! Kommer bli en såndär underbart vanlig helg som det bara kan bli när du och jag umgås. Love!



Men innan helgen är här; rehab-lekiton samt en runda i gymmet...

Ha en fortsatt trevlig fredag och sedan en underbar helg, det ska jag ha :)

/Emelie

 

Plugg + (-x) + Hockey - y = Tuesday

Har pluggat heeela långa dagen idag. Massa matte och massa engelska. Gjorde dock ett litet break på mitten och begav mig ner till sportlife för att provcykla min nya cykelklass som jag håller på att ordna. Gick bra :) Känner att jag har jobbat undan en hel del idag, vilket som var syftet med denna dagen, skrev typ klart hela min engelskanovell! Matten är dock fortfarande svår och jag känner att jag kommer faila på provet på torsdag, men det är inte mitt fel att vi har en sån dålig lärare! Hon är seriöst inte bra nånstans!

    

I alla fall så slutade denna dagen bra med hockey. Fick ju gratis biljetter från goaste läraren Johan Lindbom, det gillar vi starkt :) HV71 - Skellefteå, och HV vann. Göttans! Tackar brudarna för en kul kväll, vad vore livet utan er? Nej just det, ingenting! Puss på er!

         

Imorgon är det redan onsdag, vilket innebär en enda lektion. Den lektionen är träning nere på sportlife. Så det blir lite BodyBalance och sedan får jag se om jag drar min cykelklass också och kanske en snabbis i gymmet. Får se hur jag gör.

Ha det gött och see you later!

/Emelie

Glada Fredag

Jag är så glad idag. För idag är det fredag, och vi hade sovmorgon till nio. Sedan spenderade vi lektionen nere på stadsbiblioteket. Och jag gillar våran svenskalärare skarpt! Hon är störtskön! Nu sitter jag och väntar på att rehab-lektionen skall dra igång, dock inte lika kul, men men, det är sådant man får överleva. Dagen avslutas iaf med lite biffande i gymmet tillsammans med goa människor. :)


Måste bara säga att mina flickor gör mina dagar! Love ya all! <3

Fredag och snart helg, kan det bli bättre? Ja det kan det. Idag kommer min älskade Fia till mig, det sätter guldkant på helgen om man säger så. Kommer bli en bra helg, det känner jag på mig. Livet är allt bra ibland :)



Jag önskar er en mysig fredag, ta vara på er!

/Emelie

RSS 2.0