Juridik




Idag har vi börjat läsa juridik i skolan, så himla intressant! Det kommer man ju ha nytta av inte bara i jobbet utan även i mitt privatliv! 

Gör-vad-du-vill-dag

Helt ledig! Inget jobb och ingen skola! Så välbehövligt! Låg i sängen länge, åt sen frukost, städade lite och plockade undan lite säsongsgrejer, satt länge ute i solskenet och putsade mina skinnskor så nu är de redo för vår!!! Ja jag hade en allmänt go dag! 

Vetenskapens värld

Jag kollade på ett jätteintressant program igår på tvåan... Inte så ofta jag brukar kolla på den kanalen men igår sändes en repris av vetenskapens värld som hade tema träning! De tog bland annat upp hur man kan mäta sina väsen i kroppen och därmed få reda på om man är/håller på att bli sjuk eller om det finns en. Ökad risk för skador. De skulle också ta död på en och en annan myt... Däribland att stretching före träning kan öka risken för skador, kalorivisaren på löpbandet eller crosstrainern är riktigt opålitlig. Alla dessa saker säger ju sig självt egentligen! Men de jag reagerade på mest var den att man måste äta inom en timme efter träning. Enligt forskarna i programmet behövde inte vi vanliga motionärer det däremot elitidrottare. De menade alltså att man oftast ätit något innan träningen och då har man alla byggstenar för att kroppen ska både orka träna och bygga upp efter träningen. Det låter lite skumt i mina öron, okej att man kanske inte behöver slänga i sig kolhydrater och proteinbars så fort man kommer ut från gymmet men att äta en måltid med alla komponenter tror jag iallafall är viktigt. Sen får forskarna säga vad de vill ;) Jag kommer fortsätta äta efter träning :) Riktigt intressant program må jag säga! Fler sånna tack! 

Måndag

 Åkte till jobbet och jobbade lite idag, var sjukt galet längesen, vilket är skönt men också skönt att vara tillbaka, pengarna är ju goa sen :)
 
Kvällens höjdpunkt som vanligt är attacken, teama med Kia är typ det bästa som finns, den energin på scenen är något helt obeskrivligt fantastiskt och ger pulsen och därmed träningen en extra skjuts. Kärlek! Jag är glaaaad!
 
Det bästa de här dagarna är att jag är helt totalt ledig från skolarbete, det är livet det!
 
 

Familj och hela tjocka släkten

Har varit en riktigt bra helg! 

Lördagen började med tenta 9:30 och jag har aldrig varit så nervös innan, men jag svarade på alla frågor och lyckades göra uträkningar på alla uppgifter så det kändes iallafall bra den om det är rätt är inte jag person att döma! Därefter mötte jag upp Kalle på stan som suttit på ett kafé och väntat på mig undertiden (gulleplutt) och vi strosade runt i lite butiker. Sen satte vi oss i bilen hemåt Eksjö och Svallarp där far väntade med middag! Tvättade bilen och sen kom resten av familjen och kvällen bestod av pizzabak, tårta sång och gratulationer för käraste Sofia! 

Sötaste bilden i helgen! Isabell som bakar pizzadeg :) 

Söndagen bjöd på släktkalas! Och typ alla i släkten kom, helt otroligt att femtio pers men familjer och barn kan sammanstråla och träffas, annars är det alltid någon som inte kan eller som har något annat inplanerat, men det var så roligt att träffa alla, kusinbarn och kusiner och alla! :) Det serverades massa gott fika, exotisk planka och tårta! Har dövat samvetet lite och var en runda på gymmet på kvällen också, lite axlar, triceps och biceps samt att löpbandet fick sig en omgång också! 

Roy Fares

Tittar i min helt fantastiska bok och inser att jag måste hoppa av skolan om jag ska hinna baka och äta allt jag vill ur den! Inser också att jag kommer blir lite fattigare och mycket tjockare, men det är väl smällar man får ta eller!? 



Snart klart!!!

Mina damer och herrar! Fläkten är på plats (snart) och köket börjar bli färdigt! Love it! Så snyggt blev det! 



Lång resa blir längre

Åkte från skolan glad och nöjd att allt hade gått bra! Gott flyt! Men inte så länge till... Jag blir fruktansvärt trött på bussen och slumrar till en liten stund. Vilket inte är ovanligt. Vaknar till när bussen kör över kullerstenen på torget i Aneby OCH somnar om! Vaknar upp yr och förvirrad och ser att bussen svänger av mot Eksjö. Grattis Emelie! Japp, det var bara snällt åka med till Eksjö och därifrån ta bussen till Nässjö och pendeln upp till Jönköping. 17:30 var jag hemma. Gissa om jag är sur på mig själv? Så typiskt mig! Inte nog med att jag hoppar på fel buss åt fel håll en gång i tiden, nu somnar jag och åker fel! Hur ska detta sluta?!

Uppställning

Pluggar, sliter och nöter. Som tur var har jag hela morgondagen på mig också! Och det kommer behövas, kanske kanske att jag kan känna mig något säkrare på lördag då! 

Här nedan visar jag min übersnygga uppställning av en resultatbudget, likviditetsbudget samt en budgeterad balansräkning. Roligt men lite knepigt och svårt. Särskilt när man inte får det att balansera :S 



 Vår lärare i kursen som prat för tio och så fort att när man precis tagit in hennes första mening så är hon på sin tredje.... 

Tentaångest

Har inte riktgt känt så innan inför en tenta... Men nu är jag inte med för fem öre? Annuitetsmetoden? Jämför med leasing? Priskalkyl? Nuvärde? Alltså jag är lost! Är det dags att kugga på tentan? 

Antibiotika

Dags att käka lite antibiotika! Hoppas detta hjälper mig! 


Home sweet home

Efter en hemresa med spårig isväg, snöyra, snöoväder, bilköer, olyckor och allt annat man kan tänka sig så är vi äntligen hemma! Hemma efter en helt fantastisk vecka i fjällen :) Jag är lycklig! 



Sista åket

Sista åket ska man aldrig säga...! Och det gjorde vi inte heller :) Alla lämnade backen med hela ben och inga skador! Sista åket var ett trött åk i bästa röda backen! Benen skrek nej och huvudet också. Vi lämnade nog i rättan tid :) Avslutade med afterski, öl och chokladbollar :) Nu ska vi strax gå och lägga oss, packat så gott som alla saker   Känns ändå lite konstigt att inte susa nerför backen imorgonbitti. 

Sista gången i sittlifter upp mot toppen! 


Afterski

Har varit på min första afterski idag! Fuktigt och svettigt, illaluktande men vad gör det när stämningen är toppen och man har en kall i handen? Jag mår bra nu :) 



06:45

Ligger vaken i stugan men hör att även de andra också börjat vakna till liv. Efter tre dagars stenhård utförsåkning tog vi igår en välförtjänt vila på eftermiddagen. Var ute tidigt i de nypistade backarna och njöt av underlaget. Sen vid efter lunch i strukna var det ingen som orkade ta sig ut mer ;) Blev en sovstund i soffan, lite plugg, en film, promenad upp till centrat och på kvällen middag och bakning :) Inte så tokigt det heller, och benen gillade det deinitivt! 

Idag ska vi (i vart fall jag) vara bland de första i backen igen, så himla gött! Och idag blir det nog mer rött och skicross :) Pressa! 



Påvägen till vemdalsskalet

Het plötsligt bromsade Ola i bilen framför och stod stilla! När vi kom närmre såg vi varför, fler trafikanter på vägen...







I backen :)








Livet på en pinne

Här uppe i norr är det hur bra som helst! På alpinskidorna från tidig morgon till eftermiddag! Upp och ner i backar, slalom, störtlopp, fun parks och en massa go brännande mjölksyra i benmusklerna :) Skidsemester kommer det bli fler av om jag får bestämma (och att jag överlever de resterande dagarna). Idag har jag åkt svart backe två gånger!!! :) Mer imon! :) 



Uppdate



En snabb uppdate! Veckan har varit fullständigt galen, massor att göra i skolan och bara till att fortsätta plugga när man kommit hem :( Svårt, mycket information och massa formler och uträkningar hit och dit. Finansiering och kalkylering är inte den roligaste kursen kan jag ju medge... Så har alltså inte hunnit med så mycket mer i veckan. 

Imon lämnar vi hemmet för ett litet tag. Äntligen dags för SKIDSEMESTER! Helt otroligt! Har redan packat bilen ganska full och tidigt imonbitti ger vi oss av, påvägen uppåt i landet möter i upp systrarna med flera och tillsammans jobbar vi oss norr ut, ska bli så kul! Samtidigt vet jag att jag måste ligga i med plugget... Jaja det får gå, det måste gå! Hejsvejs nu ska jag sova, som sagt klockan ringer okristlig tid imon. 

Semlor!

Bakat semlor som jag tänkte ta med till skidresan och bjuda på! Denna gången blev de glutenfria superbra!! Dock de vanliga med vetemjöl i mindre bra :( Var nog väl försiktig med mjölet. Men de får åka med ändå! :) 

Stolt bild på glutenfria semlebullar: 


Helgen i lista

* Lagat kläder
* Hängt upp den vanliga köksgardinen och tagit ner julgardinen (!)
* PW innan frukost
* Jobbat, jobbat och åter jobbat...
* Lagat middag 
* Åkt skridskor 
* Träffat Ola och Cecilia en snabbis
...Känns ändå som att jag hunnit med väldigt mycket även att jag jobbat både lördag och söndag. Helgen var välsignad! 


Kvällens aktivitet













RSS 2.0