Avklarat

Onsdagen avklarad i skolan. Denna veckan är det tema bokslut. Känns lite konstigt faktiskt att vi sitter och för massa bokslut redan i tredje månaden av utbildningen...men det är väl så upplägget är tänkt. Då kommer jag ju förhoppningsvis ha lite kolla på saker och ting när jag kommer ut på min LIA. Fast bokslut är rättså svåra, så får väl se hur det går för mig resterande av veckan. 


Brödbakning

Har sina sagt bakat lite bröd dessa dagar, testat nya sorter med bland annat müsli i, ett annat som kallas omega 3 bröd med massa nyttiga nötter och frön i och ett tredje som var ett morotsbröd. Så nu är frysen laddad :) 





Liten och naggande god

Älskar att få fixa min frukost! Först och främst kunna ligga kvar i sängen en stund till efter art Kalle gått upp till jobbet. Sen få köket för mig själv :) Idag blev det yoghurt/kvarg toppat med blåbär och valnötter och kokt ägg till. Känns också extra lyxigt med blåbären vi plockade själva tidigare i höstas, bara kunna ta upp ur frysen och njuta. Frukosten förtärdes framför nyheterna i soffan, skön start på dagen! 



Just nu


Huuu en sån ruggig dag! Utanför öser regnet ner och här inne är det varmt, luktar nybakat bröd och så försöker jag plugga lite med :) 




Tid för mig själv

Två dagar för mig själv. Om inte jobbet ringer och vill ha mig förstås. Annars är tanken att Jag ska ta till vara på tiden så gott det bara går. Tvätta, baka, kolla julklappar, plugga lite också, träna och bara ta han om mig själv :) Underbart! 



Helgen!

Fredagskvällen bjöd på frasvåfflor med sylt och glass :) 

Lördagen började med jobb en stund på morgonen/förmiddagen sen åkte jag hem och mötte min köra syster. Äta mat och sen göra sig i ordning för kvällens dans, man får ju fakstiskt passa på när det är på hemmaplan (hva-parken) :) 


Söndagen var en trött söndag. Dansat till strax innan ett och inte insänd förrän två. Tack för att man gick sova en timme extra! Klockan ringde tio över sex och dags att bege sig till jobbet... Härliga söndag ;) Väl hemma igen gjorde vi potatisgratäng och stekt kyckling! Mums! Sen åkte syster hem. Saknar henne redan! 

Skönt med fredag

I fredags när jag lämnade skolan lämnade jag med en oerhörd lättnad i mig. Det har en jobbig vecka med mycket nya saker, information och nya intryck. Hatar fortfarande vår föreläsare men antar att det bara är att bita ihop och ta sig igenom detta ändå. 




Ser iallafall fram emot helgen! :) 


Kl tidigt på morgonen, onsdag

Tanke från tåget;

Eftersom jag inte får säga högt där jag sitter nu skriver jag av mig här! Precis nyss kliver det på en kille, ålder är svårt att säga men iallafall äldre än 18. På sig har man en svart mössa på sig. Som vilken svart mössa som helst, inga fel alls på den. OM INTE det hade stått finito på den. Fritt att tolkas men jag tolkar det som att han själv är ganska finito i huvet eller så... Elak tanke, lite därför jag inte kunde säga det till honom liksom.  Sådär det är vad jag sitter och tänker på såhär på morgonkvisten. PS han sitter dessutom framför mig! Hjälp! 

Väntan

Efter att inte ha kört bodypump på väldigt länge körde jag fullt ös idag! Och nu inväntar jag den kommande träningsvärken, vilken jag vet och känner kommer. Under natten så! Får väl se hur bra jag kan gå imon ;) Laddar iaf på dipåerna med blåbärs och kokosgröt, nötter och mjölk framför dessertmästarna och mina nya fina lysktor tända :) 



Jobbat

Blev ju äntligen inringd på lite jobb igen! Gött mos, ska vara där imon med! :) 



Rabatt?!


Man blir ju ganska glad när det här dimper ner i brevlådan! 

Middag

Igår stekte jag fisk (finfin torsk) kokade ris och ärter samt gjorde en kall sås till. Mums! Att dessutom få tända de nya fina ljuslyktorna och gosa ner sig i soffan framför en film sen är inte helt fel :) 






Måndag

Ja som ni kan gissa var jag och systrarna i Ullared i helgen! Hade vart beredd på mängder med folk och svårt att komma fram, men jag tyckte det var rättså relativt lungt med folk ändå. Visst att det var mycket folk på sina ställen i butiken men inte så att man inte kom fram alls, har ju vart med om att det varit betydligt mycket mer. 

Vad jag köpte? Bland annat ett par skidglasögon inför den kommande skidsemestern :) Lite vantar, massa till hushållet såsom diskmedel, bakplåtspapper mm, lite kläder, ett par fina ljuslyktor både till jul och ett par till vanlig vardag, ny plånbok, ja ni vet en massa småsaker som man behöver (samt några man kanske inte behöver lika mycket). Hade tänkt köpa mer julklappar egentligen men så vart det tyvärr inte. Jättenöjd med dagen iallafall! 

Idag måndag blir det en stunds pluggande, städa i ordning lite i lägenheten och sen vart jag inringd på jobb ikväll 14-21, så min dag är späckad. 

Idag öser regnet ner, för en vecka sen sken solen och den underbara hösten tog ut sin rätt. Fick en helt otroligt fin bild med vackra kontraster som jag bjuder er på! 

Smycken

Det är alltid lika roligt att fylla på smyckesskrinet med nya smycken :) Igår inahndlade jag mig fyra nya berlocker till mitt armband (frågan är om man kommer ens våga ha på sig det, eftersom det börjar bli värt en hel del...?) samt två par nya örhängen! Nöjd! 





En bild säger mer än tusen ord



Fredag och skola

Idag när klockan ringde övervägde jag allvarligt talat att stanna hemma. Plugga hemifrån och skita i den kassa föreläsningen i skolan. Men å andra sidan får man ju god hjälp av klasskamraterna, jag prisar Lotten! Även om jag långt ifrån förstår allt så kanske jag börjat fatta lite iaf. Nu: gjort klart de flesta uppgifter och sitter nu på bussen hem till Jönköping. Där blir det bara till att packa väskan pånytt och ta bilen till Vetlanda. Där väntar äventyr! 


Ekonomi

Typ världens svåraste! Hur man konterar affärshändelser av olika slag, vilket konto? Ingående eller utgående moms? Handel inom eller utom eu? Moms där? Personalkostnader, löner, brutto,netto, sociala avgifter, reducerade sociala avgifter, intjänad semester? SKA JAG FORTSÄTTA? LISTAN KAN GÖRAS LÅÅÅÅNG! Tillfånga på allt en dålig föreläsare. Det här kommer bli min stora utmaning under hösten! 




Lunch med finis

Idag bjöd min man mig på lunch, mysigt! Tandoori Palace som serverade indisk buffé smakade bra efter en lååång sovmorgon och en promenix runt rocksjön. :) Efter lunchen begav sig Kalle till jobbet igen och jag upp till Stadsparken för att vandra runt bland höstens alla förgsprakande träd! 



Lunchtime

Perfekt en måndag att passa på och rensa kylen efter helgen. Hittade fredagens rester av taccosen, mums! 



Lördagsmys på mullsjös vis!

Efter en dags arbete ute i trädgården med grävande så vart det himla skönt att komma in i en varm dusch och ta på sig mjukiskläderna :) Sen blev det te, smörgås, ost, kex och äppelpaj nergosade i soffan framför en film. Sköna lördag! 





Dagens projekt

Var att gräva en kanal längs en husvägg för att förbereda dränering. Därmed dagens träning vill jag lova! Grävde upp enorma stenar, hackade och öste massa jord i skottkärran och körde den till en större kärra och tippade! Nu är vi trötta, men en riktigt skön höstdag med sol och frisk luft. Välbehövligt! 



Taccomys

Kollar på fejjan och alla ska tydligen käka taccos och kolla fotbollen. Men inte vi. Eller jo, taccos blir det men ingen fotboll. Kalle har nämligen installerat netflix till oss så nu blir det film och serier när inget annat vettigt visas på teven :) Gött! Som pricken över i blev det en bit äppelpaj och glass till. Mums! 



Efter att filmen är slut går jag och borstar, Kalle zappar över till fotbollen. Strax därpå hörs ett vrål, ja Zlatan gjorde tydligen mål...

Lat fredag

Hur har min vecka varit? 

Jodå, börjat på ny kurs, affärssystem och redovisning. Så har alltså börjat lära oss debet och kredit, kontera verifikationer och föra in dessa i en så kallad kolumndagbok. Idag gick va bara till strax efter elva och jag fick åka med Christina och Stina hem :) Så var hemma strax efter tolv och har fixat i lägenheten innan Karl kommer hem. Då blir det handla, laga mat, baka lite och eventuellt hinna ta en promenad innan vi äter och har fredagsmys. Mys på er också! ❤️







Mys med täcket upp till hakan och tända ljus

Kommer hem till Jönköping igen och det är mörkt och lite kyligt! Så skönt att då krypa ner under täcket och tända ljus i sovrummet. Trycka på datorn och se på dessertmästarna :) 



Hösten har kommit hemma hos mamma och pappa



Söndagsmys på sängen

Idag var en dag det serverades frukost på sängen! Kaffe, frallor och yoghurt, massa mums! Lite lyxigt och väldigt mysigt en söndagsmorgon. JP till frukosten är ju inte heller något som hör till vanligheterna. :) 






Fest

Ja igår tog jag med mig en flaska vin till Vättersnäs för att träffa ett trevligt sällskap. En skoj kväll med både nya och gamla människor, många minnen och många skratt. Somnade gott på kudden sen vill jag lova! 


Festliga fredag

En fredag kan knappast bli bättre! Tentaglad! Åker hem tidigt och har massor av tid för mig själv innan sambon kommer hem. Så bestämmer mig för att göra efterrätt till kvällens middag. Kände för pannacotta. Eller för tre panacottor. Så gjorde alla tre fast i en och samma :) En randig helt enkelt! I botten vanilj, mitten hallon och överst choklad. För att skapa struktur gör jag små söta kaksmulor och smular över. Dekorerat med tempererad choklad :) 



Sen går jag och tränar armar och axlar. När jag kommer hem har Kalle middagen klar, fläskfilé och bacon i vitlökskrämig sås med pommes duschess och smörstekta grönsaker! Mums! En ska är säker; jag kommer sova gott inatt :) ❤️




Ursäkta min frånvaro

Men jag har tentapluggat hela veckan lång samt redovisat ett grupparbete. Däremellan har jag försökt hinna med träning, matlagning, tvätt och städ! Inte det lättaste! Har varit dödstrött på kvällarna och drömt om faser och processer, ekonomiska begrepp och årsredovisningar. Men nu är det över!!! Tentan gjordes imorse kl 9, och bra gick det. Eller jag har ju visserligen inte fått resultatet på den, men magkänslan är bra, och det bådar väl ändå gott! Så nu blir det fira av :) 



Pluggdag

Helgen gick lika fort som vanligt. Blev att jag åkte till Vetlanda och va tillsammans med delar av familjen. En riktigt fin hösthelg med sol och fallna löv, dock kallt! 

Måndagen gick till plugg, plugg och åter plugg. Huvudet känns som en stor degklump! Tur att träningen finns då att ta till :) Bodyattacken får en att rensa huvudet och tänka på annat en stund, tex att hoppa så högt jag kan ;) och det gjorde jag vill jag lova! 

Sen landade jag i soffan framför teven tillsammans med min lilla gullegris (Karl) men även Roy på teven. ;) Dessertmästatna! :) 



RSS 2.0