Jag får ... krupp!

Så ovärd dag i skolan. Kommer dit i tron om att man ska skriva prov i historia. Sitter och väntar på att läraren ska komma...i hela 40 minuter typ! Efter att dessa minutrar gått ser vi fortfarande inte ett spår av läraren eller någon vikarie. Vi knallar upp till rektorerna och frågar vad som egentligen händer och sker. De står som frågetecken och vet inte heller vart läraren i fråga är, troligtvis hemma för vård av sjukt barn eller sjuk själv. Men hallå!? Kan man inte informera? Skolan kräver att vi elever ska sjukanmäla oss varje dag under sjukperioden, ska inte samma regler för personal gälla? Alltid blir det vi elever som får ta skiten. Sådant får jag verkligen krupp på!

I vilket fall så fixade rektorn så att vi kunde ha våran eftermiddagslektion på förmiddagen istället, och det var ju bra för det innebar att vi slutade klockan 11 :) Gött mos!

Krupp är förövrigt ett virus hos små barn, upptår vanligast när barnet är omkring 2 år. Viruset får de ofta i samband med en förkylning och sätter sig på området precis under stämbanden. Det blir en liten svullnad i svalget vilket gör att luftrören pressas ihop något och det blir svårare att andas. Det uppstår ofta hosta, ansträngd andning och heshet. Det krävs sällan någon behandling, utan krupp går oftast över av sig självt, men för att lindra det är det bra att andas frisk luft. Besvären går över när barnet blivit äldre, runt 5-6 år. Det är vad krupp egentligen är!

                                 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0