Egen müsli

Recept:
5 dl rågflingor
2 dl fiberhavregryn
1 dl kruskakli
1 dl vetegroddar
1 dl kokosflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl psylliumfrön
1,5 dl solroskärnor

Detta är en grund. Nu kan du smaksätta müslin med exempelvis torkad frukt, nötter, bär med mera. Jag valde att göra två olika; en med gojjibär, pumpafrön och nötter och en annan med torkade aprikoser, katrinplommon och russin samt lite mandel.

Vätska:
3 dl vatten
0,5 dl olja
0,5-1 dl honung

Vätskan kokas upp och hälls över müslin i långpanna. Blanda runt noggrannt. Rosta i 150grader i varmluftsugn i 40-50 minuter. Ta ut och rör om var tionde minut. Låt kallna och torka innan den hälls upp på lufttät burk.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0