Säg vad är meningen med allt?

"Ibland tror man att man är så hel, så stark och så orubblig. Och visserligen är man väl kanske det ett litet tag, då allt är bra till och med perfekt. Men nu då? Vad är meningen med livet nu? Varje dag intalar man sig själv att det bara är en period man går igenom, som alla andra här i livet. Ytan som innan skyddade så bra börjar bli allt tunnare och det finns snart risk för den att spricka. Att ljuga för sig själv är kanske det värsta som finns, men det som är än värre är tro på lögnerna, svälja dem hela med hull och hår! Man vill inte se sanningen, vill inte förstå och vill inte känna.

Idag var det nära ögat. Rum som gungade, värkande mage och okoncentration. Så typiskt. Det läskigaste var ändå människor som fanns nära men inte ens uppfattades, förrän det var försent. Utmattad och skakande, bakom stängd och låst dörr, smälter ner på golvet för att stanna där. Låter ytan sprättas upp och blotta allt det svaga inom en. Endast då är det okej, tillåtet att bryta ihop,  visa känslor och låta allt komma ut. Liksom en oskriven regel att inte visa för mycket utan dölja mer. Dölja, gömma undan, låtsas som om ingenting och därmed skapa en fasad. Trygg nog att i sitt stilla sinne gömma sig bakom. Eller hur var det nu igen? Kanske bara som ballongfenomenet, en knappnål i ytan och allt går upp i rök, rasar samman och innanmätet blir plötsligt synligt. Kanske när man minst anar det.

Kurera, lappa ihop, laga och sy med fula stora stygn. Groteskt. Det tar sin tid och det hjälper bara en kortare stund, inget varar för alltid, hur mycket man än önskar det. Vissa dagar vill man inte existera över huvudtaget, bara försvinna, lämna allt bakom sig och rymma från det onda. Tappa greppet, förlora fotfästet. Känslan av att falla, evigt falla, inget att hålla sig kvar vid, endast ett svart stort hål. Tomrum."



Kommentarer
julish

GER DIG EN STOR KRAM här! Du är älskad min dyrbara lilla tågvän! ;-)Glöm inte det! Tycker du får komma o hälsa på hos mig snart.. På fredag är ju konserten.... om du ändrar dig, är du välkommen. Närmare jul också!

2011-12-05 @ 19:34:20


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0